Geri
İleri  

Fenerbahçe'den Alanyaspor karşısında müthiş geri dönüş!

|| Son güncelleme

Aytemiz Alanyaspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti! Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yendi! İşte Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe maçının detayları...

Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe maçı! Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-2 kazanmayı başardı.

Karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 31. dakikada kendi kalesine Omeruo, 39. dakikada Fernandao ve 58. dakikada Aatif kaydetti. Aytemiz Alanyaspor'un gollerini ise 2. dakikada Fernandes ve 14. dakikada Vagner Love attı.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe puanını 44'e çıkarırken, Aytemiz Alanyaspor 25 puanda kaldı. Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aradan sonra bir deplasmandan galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu aynı zamanda Fenerbahçe'nin 2017'de Süper Lig'de deplasmanda aldığı ilk galibiyet oldu.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında taraftarı önünde Atiker Konyaspor'u konuk edecek. Aytemiz Alanyaspor ise gelecek hafta deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Dick Advocaat, ligde bundan önce oynadıkları Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre takımında zorunlu olarak 3 değişiklik yaptı. Advocaat, sakatlığı bulunan Simon Kjaer'in yerine Roman Neustaedter'i, sarı kart cezalıları Hasan Ali Kaldırım ve De Souza'nın yerine ise İsmail Köybaşı ve Aatıf Chahechouhe'ya ilk 11'de yer verdi. Sarı-lacivertli takım, karşılaşmaya Fabiano, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk, Chahechouhe, Lens, Fernandao ilk 11'i ile çıktı.

ALANYASPOR ÇOK HIZLI BAŞLADI! 2. DAKİKADA GOL

Alanya'daki karşılaşmaya ev sahibi ekip çok hızlı başladı. Gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Efecan sol kanatta topla buluştu. Efecan, sol çizgiden koşu yapan Gassama'ya pasını çıkardı. Gassama aut çizgisine indikten sonra ceza sahasının içerisine yerden bir orta açtı. Gassama'nın ortasında ceza sahasında boşta kalan Fernandes, yaptığı vuruşta topu ağlarla buluştu. Aytemiz Alanayspor henüz 2. dakikada Fernandes'in bu golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

Golden sonra beraberlik için pozisyon arayan Fenerbahçe 6. dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında İsmail Köybaşı'nın ortası sekip ceza yayındaki Ozan Tufan'ın önünde kaldı. Ozan kaleyi düşündü ancak Ozan'ın vuruşu etkisiz bir şekilde auta çıktı.

Ev sahibi Alanyaspor, özellikle sol kanattan Candeias ile hücumda etkili olmaya çalıştı.

GOLLER PEŞ PEŞE! LOVE FARKI İKİYE ÇIKARDI...

Oldukça etkili olan Alanyaspor, yine rakip alanda boşluklar ararken, Junior Fernandes topla buluştu. Fernandes, pasını ceza sahasındaki Vagner Love'e çıkardı. Brezilyalı oyuncu topla buluştuktan sonra, kontrol etti ve kaleye döner dönmez şutunu çekti. Love'nin şutunda top köşeden ağlara gitti ve ev sahibi ekip bu golle 14. dakika skoru 2-0'a getirdi.

Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Alanyaspor yine sol kanattan geldi. Ceza sahasında topa son olarak Emre Akbaba dokundu ve Emre'nin şutunda top üst direğe de çarparak auta çıktı.

FENERBAHÇE'DEN GERİ DÖNÜŞ! OMERUO VE FERNANDAO

Mücadelenin 31. dakikasında Fenerbahçe bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Lens geçti. Lens'in ceza sahasına ortaladığı topa Mehmet Topal kafa vuruşu yaptı. Mehmet'in kafasında kaleci Haydar topu ilk hamlede çeldi. Sonrasında top Alanayspor savunmasıcı Omeruo'ya çarptı ve ağlara gitti. Fenerbahçe 31. dakikada Omeruo'nun kendi kalesine attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Fenerbahçe beraberlik için yüklendi. 33. dakikada Şener sağ kanatta topla buluştu. Şener'in ortasında top doğrudan kaleye gitti ve kaleci Haydar topu son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerde hakem Skrtel'in faul yaptığını belirledi ve top Alanyaspor'a geçti.

Baskısını arttıran Fenerbahçe, aradığı golü 39. dakikada bulduç. Kısa paslarla rakip alanda boşluk arayan Fenerbahçe'de Alper, pasını ceza sahasına giren Lens'e çıkardı. Lens topla buluştuktan sonra altı pas üzerinde bomboş durumdaki Fernandao'ya pasını çıkardı. Fernandao da boş pozisyonda topu ağlara gönderdi ve 39. dakikada sarı-lacivertli ekip skoru 2-2'ye getirdi.

FENERBAHÇE'NİN 3. GOLÜ GELDİ! HAKEM 'OFSAYT' DEDİ

Fenerbahçe, 42. dakikada hücum yönünün sol kanadından bir serbest vuruş kazandı. Topun başına yine Lens geçti. Lens'in ceza sahasına ortasında topa Mehmet Topal ve Neustadter hareketlenirken, top ağlarla buluştu. Hakem Ali Palabıyık, pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Fenerbahçeli oyuncular hakeme bu pozisyon sonrası kısa süreli itirazlarda bulundu.

İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı. Alanyaspor - Fenerbahçe maçının ilk 45 dakika 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adam da ilk yarıdaki 11'leriyle çıktı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf konuk ekip Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip rakip alanda daha fazla kalırken, daha fazla topla oynayan taraf oldu.

İKİNCİ YARI DA GOLLE BAŞLADI! BU KEZ FENERBAHÇE...

58. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Ozan Tufan savunma arkasına koşu yapan Mehmet Topal'a pasını çıkardı. Mehmet bekletmeden ceza sahasına giren Aatif'a pasını gönderdi. Aatif da bekletmeden kaleye şutunu çekti ve Aatif'ın şutunda top ağlarla buluştu. Sarı-lacivertli ekip 58. dakikada bu golle Aytemiz Alanyaspor karşısında 3-2 öne geçti.

Dick Advocaat oyuna ilk müdahalesini 62. dakikada yaptı. Fenerbahçe'de Fernandao kenara gelirlen Hollandalı Robin van Persie oyuna girdi.

Alanyaspor Teknik Direktörü Safet Susiç de iki oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. N'Sakala ve Daniel Candeias çıkarken, Berkan ve Guerrier oyuna girdi.

Mücadelenin ikinci yarısının 60. dakika geride kalırken, her iki ekip de birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Aytemiz Alanyaspor beraberlik golü için baskı kurmak isterken, Fenerbahçe de bu dakikaları orta sahada daha fazla topa sahip olarak geçirdi.

Ev sahibi ekip kalan sürede beraberlik için yüklendi ancak Fenerbahçe savunmada hata yapmadı ve rakibine önemli bir pozisyon vermedi. Fenerbahçe de kalan sürede önemli bir gol pozisyonu bulamadı.

Kalan sürede her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Aytemiz Alanyaspor karşılaşmada öne geçti. Sağ kanattan Gassama'nın yerden ortasında, ceza sahasında topla buluşan Fernandes, kaleci Fabiano'nun sağından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
15. dakikada Aytemiz Alanyaspor karşılaşmada ikinci golü buldu. Fernandes'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Vagner Love dönerek vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kaleci Fabiano'nun sağından ağlara gitti: 2-0.
20. dakikada sol kanattan Vagner Love'un yerden ortasında topla buluşan Emre Akbaba'nın gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
31. dakikada Fenerbahçe'nin ceza sahası dışında kazandığı serbest vuruşu kullanan Lens'in ortasında, Mehmet Topal topu kaleye doğru çevirdi. Kaleci Haydar Yılmaz'dan seken meşin yuvarlak Omeruo'ya çarparak ağlarla buluştu: 2-1.
33. dakikada sağ kanattan Şener Özbayraklı'nın ortasında kaleye yönelen top, kaleci Haydar Yılmaz'ın son anda müdahalesiyle direğin üstünden kornere çıktı.
39. dakikada Fenerbahçe karşılaşmada beraberliği yakaladı. Alper Potuk'un pasıyla ceza sahasına giren Lens, kaleci Haydar Yılmaz ile karşı karşıya olduğu pozisyonda pasını arka direkte boş durumdaki Fernandao'ya çıkardı. Fernandao, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi: 2-2.
Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
56. dakikada Lens'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, topa iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
58. dakikada Fenerbahçe karşılaşmada öne geçti. Mehmet Topal'ın defans arkasına attığı topla buluşan Ozan Tufan, sağ çaprazdan hızla ceza sahasına girerek, topu solundaki Chahechouhe'ya çıkardı. Chahechouhe, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 2-3
90. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte Omeruo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
90+1. dakikada Van Persie'nin pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Volkan Şen'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazandı.

Aytemiz Alanyaspor: 2
Fenerbahçe: 3
Stat: Bahçeşehir Okulları Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Baki Tuncay Akkın
Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Gassama, Omeruo, Tzavellas, Nsakala (Dk. 63 Guerrier), Sackey, Candeias (Dk. 63 Berkan Emir), Efecan Karaca (Dk. 80 Emre Nefiz), Emre Akbaba, Fernandes, Vagner Love
Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Dk. 81 Volkan Şen), Alper Potuk, Chahechouhe (Dk. 90+2 Salih Uçan), Lens, Fernandao (Dk. 61 Van Persie)
Goller: Dk. 2 Fernandes, Dk. 15 Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 31 Omeruo (Kendi kalesine), Dk. 39 Fernandao, Dk. 58 Chahechouhe (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 47 Nsakala, Dk. 74 Efecan Karaca, Dk. 83 Berkan Emir, Dk. 90 Tzavellas, Dk. 90+3 Emre Nefiz, Dk. 90+4 Sackey (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe)



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator