Geri
İleri  

Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı devirdi

|| Son güncelleme

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe, derbide Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 3-1'lik skorla kazandı ve zirve yolunda kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 23. dakikada penaltıdan Kruse, 32. dakikada Ozan Tufan ile 58. dakikada Vedat Muriqi'den geldi. Beşiktaş'ın tek sayısını ise 45+5. dakikada Atiba Hutchinson kaydetti. Beşiktaş'ta Jeremain Lens, Fenerbahçe'de ise Serdar Aziz sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligde evindeki üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrılırken, bu 4 maçta da en az 3 gol buldu ve puanını 28 yaptı. Beşiktaş ise üst üste 2. mağlubiyetini aldı ve 27 puanda kaldı. Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Rizespor ile karşılaşacak, Beşiktaş ise evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

FENERBAHÇE EVİNDE BİR BAŞKA

Fenerbahçe, Kadıköy'de Beşiktaş'a karşı son 18, Galatasaray'a karşı ise son 23 maçta yenilgi yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'a en son 2005 yılında; Galatasaray'a ise 1999 yılında Kadıköy'de maç kaybetti.

PUAN DURUMU

(34) Sivasspor
(30) Başakşehir
(28) Fenerbahçe
(27) Beşiktaş
(26) Trabzonspor
(24) Galatasaray
(23) Yeni Malatya
(23) Alanyaspor
(23) Göztepe
(23) Gaziantep

ERSUN YANAL'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş derbisinde, ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan derbi maçta Yanal, geçen hafta Demir Grup Sivasspor'a 3-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde zorunlu değişiklikler yaptı.

Yanal, kırmızı kart cezalısı Garry Rodrigues ile sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Sadık Çiftpınar'ı kadroya alamadı. Bu isimlerin yerine sarı-lacivertlilerde Jailson Marques Siqueira, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci forma giydi. Sakatlıkları bulunan Victor Moses, Hasan Ali Kaldırım ve Miha Zajc da derbi kadrosunda yer almadı.

Kalede Altay Bayındır'la maça başlayan Yanal, savunma dörtlüsünü Mauricio Isla, Jailson, Serdar Aziz ve Nabil Dirar'dan kurdu. Savunmanın önünde Luiz Gustavo ve Ozan Tufan'a şans veren Yanal, kanatlarda Deniz Türüç ile Tolga Ciğerci'yi görevlendirdi. Fenerbahçe'de santrfor arkasında Max Kruse, ileri uçta ise Vedat Muric forma giydi.

EMRE BELÖZOĞLU ŞOKU

Fenerbahçe'de kaptan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle maça kısa bir süre kala kadrodan çıkarıldı. Sağ kasığında ağrı hisseden Emre'nin tedbir amaçlı derbi maçta kadroya alınmadığı öğrenildi.

JAILSON STOPERDE

Fenerbahçe'de stoperde Serdar Aziz'in yanında asıl mevkisi orta saha olan Jailson forma giydi. Teknik direktör Ersun Yanal, Sadık Çiftpınar'ın sakatlığından sonra bu bölgede forma giyebilecek isimler arasında Fransız stoper Adil Rami ile Danimarkalı stoper Zanka'yı yedek bıraktı. Jailson, Süper Lig'de 8 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Serdar Aziz ve Jailson ise ilk kez birlikte stoperde maça başladı.

KANATLARDA DENİZ VE TOLGA

Fenerbahçe'de kanatlarda Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci forma giydi. Garry Rodrigues ve Victor Moses'in yokluğunda Yanal, sağ kanatta Deniz'i, sol kanatta ise Tolga'yı görevlendirdi.

DERBİDE KAPTAN OZAN TUFAN

Fenerbahçe'de derbi maçta kaptan olarak sahaya Ozan Tufan çıktı. Takımın kaptanları Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırım'ın yokluğunda Ozan Tufan, derbide kaptanlık pazubendini koluna taktı.

BEŞİKTAŞ'TA BİR DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş, geçen haftaki BtcTurk Yeni Malatyaspor maçına göre derbi mücadelesinde tek değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Abdullah Avcı, bu sezonun eleştirilen ismi Adem Ljajic'i yedek soyundurdu. Avcı, bu oyuncunun yerine Jeremain Lens'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı ekipte kaleyi Loris Karius korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Domagoj Vida, Enzo Roco ve Pedro Rebocho'dan oluştu. Savunmanın önünde Atiba Hutchinson ve Muhammet Elneny görev aldı. Lens orta sahanın sağında, Caner Erkin ise solunda oynadı. Abdoulay Diaby, hücuma dönük orta saha görevi yaparken, Burak Yılmaz derbi maçta gol aradı.

LENS 5 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Ljajic'in yerine ilk 11'de görev alan Lens, 5 maç sonra bu şansı yakaladı. Son olarak Süper Lig'in 10. haftasında Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Lens, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor karşılaşmalarında kadroda olmasına rağmen forma şansı bulamadı. Lens, İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve BtcTurk Yeni Malatyaspor maçlarında ise sonradan oyuna dahil oldu.

AVCI'NIN İLK HEYECANI

Abdullah Avcı, Beşiktaş Teknik Direktörü olarak Kadıköy'de ilk kez saha kenarında yer aldı. Medipol Başakşehir'in başında yıllarca Ülker Stadı'nda takımını yöneten Avcı, Beşiktaş'ın başında bunu ilk kez yaşadı.

BEŞİKTAŞ'TA İLK HEYECANLAR

Derbi maçta ilk 11'de görev alan Roco, Elneny, Rebocho ve Diaby, siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe karşısında oynadı. Elneny, Rebocho ve Diaby, sezon başında Beşiktaş'a transfer oldu. Geçen sezonun başında kadroya dahil edilen Roco ise söz konusu dönemdeki Fenerbahçe maçlarında yedek kalmıştı.

CANER ERKİN'E TEPKİ VARDI

Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi siyah-beyazlı ekibin tecrübeli oyuncusu Caner Erkin aleyhine tezahüratta bulundu. Sarı-lacivertli taraftarların, daha önce Fenerbahçe forması da giyen Caner'e yönelik toplu halde küfürlü tezahürat yaptığı görüldü. Beşiktaşlı taraftarlar ise oyuncularına destek verdi. İki takım oyuncuları, seremoniye "Uyuma-Uyuşturucu ile mücadele uygulaması" yazılı pankartla çıktı. 

İLK TEHLİKE FENERBAHÇE'DEN

İki takımın da pozisyon açısından oldukça zengin bir maç izlettiği derbide ilk tehlike maçın henüz 2. dakikasında Fenerbahçe'den geldi. Bu dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Tolga Ciğerci'nin köşeye çektiği plase şutunu kaleci Karius uzanarak son anda kornere çeldi.

VAR'DAN PENALTI KARARI GELDİ

Karşılaşmanın 20. dakikasında eşitliğin bozulmasını sağlayacak olan penaltı pozisyonu yaşandı ve VAR incelemesi sonrasında Fenerbahçe penaltı kazandı. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Luiz Gustavo'nun rakip ceza sahasına doğru kestiği ortaya Pedro Rebocho elle müdahale etti ancak Cüneyt Çakır "devam" dedi. Ardından VAR'da inceleme yapıldı ve penaltı kararı verilince topun başına gelen Max Kruse, Karius'u mağlup ederek Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

OZAN TUFAN'DAN MUHTEŞEM FÜZE

Fenerbahçe Max Kruse'nin golü ile üstünlüğü ele geçirdikten sonraki bölümde de etkinliğini sürdürdü ve hızlı toplarla Beşiktaş yarı alanına gitme amacında gözüktü. 32. dakikada karşılaşmadaki 2. gol geldi. Diaby'nin kaptırdığı topun ardından yaklaşık 30 metreden müthiş bir vuruş yapan Ozan Tufan'ın şutuna Karius uzansa da yetişemedi.

İLK YARININ UZATMALARINDA ATIBA

Beşiktaş, rakibine göre daha az pozisyona girdiği ilk yarının son saniyelerinde Atiba Hutchinson ile umutlandı. 5 dakika uzayan ilk yarıda 45+5. dakikada Caner'in kullandığı serbest vuruşa hareketlenen ve kale önünde vuruşunu yapan Atiba, Altay'ın üstünden topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1'e getirdi.

İLK YARIDA TARTIŞMALI POZİSYONLAR

14. dakikasında Beşiktaşlı futbolcuılar penaltı bekledi. Beşiktaş'ın köşe vuruşu kullandığı sırada ön direğe doğru hareketlenen Vida'ya arkadan temasta bulunduğu iddia edilen Serdar Aziz'in bu hareketinin penaltı olduğu ancak hakem Cüneyt Çakır'ın pozisyonu "es geçtiği" yönünde itirazlarda bulunuldu.

Beşiktaş'ın Atiba ile bulduğu golde ise topa doğru hareketlenen Burak Yılmaz2ın pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle golün geçersiz olması gerektiği şeklinde tepkiler vardı.

BEŞİKTAŞ'TA LJAJIC SAHADA

Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın 2. yarısına değişiklikle başladı ve Adem Ljajic oyuna dahil olurken, Diaby kenara geldi. Siyah-beyazlılar, 2. yarının ilk dakikalarında daha etkili oldu ve pozisyonlar da yakaladı.

53. dakikada çok net bir pozisyon bulan Beşiktaş'ta Caner'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, çalımlayıp boş kaleye atmak istedi ama Altay topu ayağıyla keserek rakibe beraberlik sayısı şansını vermedi.

F.BAHÇE'NİN GOLCÜSÜ DEVREDE

Beşiktaş'ın 2. yarının başındaki baskısını kıran Fenerbahçe, golcü oyuncusu Vedat Muriqi ile 58. dakikada farkı 2'ye çıkararak rahatladı. 58. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Isla'nın yerden çevirdiği topu Muriqi ön direkte tamamladı, top ağlarla buluştu. Vedat Muriqi böylece ligdeki 10. golünü attı.

BEŞİKTAŞ OYUNDAN DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin 2 farkı yakalamasının ardından Beşiktaş moral olarak darbe alırken, sahadaki etkinliği de azaldı ve kalan dakikalarda da sarı-lacivertliler daha etkili olan takım oldu.

66. dakikada Deniz'in ceza sahası dışından uzak köşeye doğru çektiği şutunu kaleci Karius parmaklarının ucuyla kornere çeldi, 71. dakikada ise ceza sahasına yakın bir noktadan uzak köşeye şutunu gönderen Tolga'nın vuruşu direğin dibinden auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe dev derbiden 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada sağdan Isla'nın ceza yayına pasında topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sol ayağıyla uzak direğe plase vuruşunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. 20. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Luiz Gustavo'nun ortası sonrası meşin yuvarlak ceza sahası içinde bulunan Rebocho'dan sekti. Pozisyonun devamında top oyun alanı dışına çıkınca, maçın hakemi Cüneyt Çakır, VAR sisteminden gelen uyarın üzerine saha kenarında pozisyonu yeniden izledi ve Rebocho'nun meşin yuvarlağa koluyla temas ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

23. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kruse, topu ve kaleci Karius'u ters köşelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0.

32. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada rakibinden kaptığı topla kaleye yönelen Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

45+5. dakikada Beşiktaş farkı 1'e indirdi. Caner Erkin'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Hutchinson'ın ayak koyduğu top ağlarla buluştu: 2-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Caner Erkin'in rakip yarı sahanın ortalarında sol taraftan kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktası civarında Elneny'nin kafa şutu sonrası top üstten dışarı gitti.

54. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Burak Yılmaz, Jailson'un hatasıyla topla buluştu. Burak'ın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Altay Bayındır meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkardı.

58. dakikada Fenerbahçe farkı yeniden 2'ye yükseltti. Ceza sahası önüne kadar topla hareketlenen Deniz Türüç, pasını sağdan bindiren Isla'ya gönderdi. Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Isla'nın yerden ortasına ön direkte ayak koyan Muric'in vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

67. dakikada Deniz Türüç'ün ceza sahası dışı sağ çaprazdan uzak direğe plase vuruşunda, kaleci Karius meşin yuvarlağı kornere çeldi.

70. dakikada Kruse'nin ara pasında altıpasta hareketlenen Muric'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

73. dakikada Kruse'nin pasıyla ceza yayının solunda topla buluşan Tolga Ciğerci'nin plasesinde, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Stat: Ülker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Isla, Serdar Aziz, Jailson, Dirar, Luiz Gustavo, Ozan Tufan (Dk. 90+1 Zanka), Deniz Türüç (Dk. 75 Ferdi Kadıoğlu), Tolga Ciğerci, Kruse (Dk. 86 Tolgay Arslan), Muric

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho (Dk. 63 Nkoudou), Hutchinson, Elneny, Lens, Diaby (Dk. 46 Ljajic), Caner Erkin, Burak Yılmaz (Dk. 87 Umut Nayir)

Goller: Dk. 23 Kruse (Penaltıdan), Dk. 32 Ozan Tufan, Dk. 58 Muric (Fenerbahçe), Dk. 45+5 Hutchinson (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 31 Lens, Dk. 33 Caner Erkin, Dk. 77 Elneny (Beşiktaş), Dk. 37 Deniz Türüç, Dk. 79 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator