Geri
İleri  

FBTV Canlı izle: Boluspor Fenerbahçe

Fenerbahçe, lige verilen milli aranın ardından Boluspor karşısında hazırlık maçına çıkıyor. Fenerbahçe Boluspor başlama saati 18:00.

Fenerbahçe, lige verilen milli arayı Boluspor deplasmanında hazırlık karşılaşması vererek değerlendiriyor. Fenerbahçe - Boluspor karşısında Janssen ve İsmail Köybaşı'nın sakatlıkları dolayısıyla 2 eksikle çıkıyor. 

İki takımın da ilk 11'i açıklandı.

Boluspor: Ertuğrul, Alim, Franco, Göksu, Caner, Akabueze, Burak, Santos, Guido, Ahmethan, Sefa.

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Batuhan, Andreas Kilit, Serhat, Onur, Ozan Tufan, Samed, Aatif, Mehmet Ekici, Soldado.

Fenerbahçe: 1 Aatıf 26'
Boluspor: 2 Burak Arslan 14' Adnre Santos 27'


FENERBAHÇE BOLUSPOR

EN UCUZ BİLET 35 TL

Passolig kartı olmayan taraftarlar için Atatürk Stadyumu passolig gişesinde kağıt bilet satışı yapılacağı belirtilen açıklamada, "Kartı olan taraftarlarımız kartlarına maç bileti satın alabilecek. Bilet satışları Atatürk Stadyumu passolig gişesi ve passo.com.tr'de olacaktır. Numaralı, kapalı, maraton ve kale arkası tribün kombineleri bu maçta geçersizdir. Fenerbahçe taraftarları, kale arkası ve kapalı (A-B Blok) tribünlerine giriş yapabileceklerdir." denildi.

Açıklamada, maçın bilet fiyatlarının numaralı 100, kapalı 75, maraton 35, kapalı (A-B) misafir 75 ve kale arkası-misafir 35 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Fenerbahçe'nin forvetleri bal yapmıyor!
Spor Toto Süper Lig'de 16. haftada evinde oynadığı Galatasaray maçının ardından liderin 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de forvetlerin gol ortalaması bir çok anadolu takımı forvetinin gol ortalamasından daha düşük.
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe, santrfor mevkisinde forma giyen futbolculardan beklediği katkıyı alamıyor.

Süper Lig'de geride kalan 26 haftada 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyeti bulunan sarı-lacivertliler, topladığı 48 puanla zirve yarışında geriye düştü.

Fenerbahçe, rakip filelere gönderdiği 49 golle ligin en golcü ikinci takımı durumunda bulunuyor. Sarı-lacivertli ekip, buna rağmen gole en yakın oyuncuları santrforlar Jose Fernandao, Roberto Soldado ve Vincent Janssen'den istediği verimi alamadı.

Fenerbahçe'nin bu sezon attığı gollerin sadece 10'unda santrfor imzası bulunuyor. Sarı-lacivertli takımda Fernandao 5 golle santrforlar arasında en golcü futbolcu olarak dikkati çekiyor. Brezilyalı futbolcuyu 3 golle İspanyol Roberto Soldado, 2 golle Hollandalı Vincent Janssen takip ediyor.

Sarı-lacivertli ekipte, devre arasında takımdan ayrılan ve sezonun ilk yarısında 2 lig maçında forma giyen Hollandalı Robin van Persie de gol sevinci yaşayamadı.

- Goller orta saha oyuncularından

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncuları, bu sezon ligdeki 49 golün 31'ini attı.

Sarı-lacivertli takımın en skorer oyuncusu olan Giuliano Victor de Paulo, 12 gol buldu. Bu sezon gol sevinci yaşayan orta saha oyuncuları Mathieu Valbuena 5, Nabil Dirar, Ozan Tufan ve Alper Potuk üçer, Josef de Souza ve Mehmet Topal ikişer, Aatıf Chahechouhe de 1 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe'nin savunma oyuncularından Roman Neustaedter 3, Martin Skrtel 2, Hasan Ali Kaldırım ise bu sezon 1 golle takımlarına katkıda bulundu.

Sarı-lacivertli ekibin 2 gol de rakip oyuncular tarafından kendi kalelerine gönderildi.

- Soldado, bütün golleri 20 dakikaya sığdırdı

Fenerbahçe'de 3 golü bulunan Roberto Soldado, bunların hepsini 20 dakikalık zamanda kaydetti.

İspanyol santrfor, Süper Lig'in 12. haftasında Ülker Stadı'nda oynanan Demir Grup Sivasspor mücadelesinde 3 gol birden buldu. Oyuna 61. dakikada dahil olan 32 yaşındaki santrfor, 20 dakikada "hat-trick" yaptı.

Bu sezon 18 maçta görev alan Soldado, 17 müsabakada gol atamadı. Deneyimli futbolcu, süre aldığı 17 maçta yaklaşık 700 dakika gol sevinci yaşayamadı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Vincent Janssen ise bu sezon 11 maçta forma giydi ve iki farklı müsabakada birer gol buldu.

Sezon başında sakatlığı sebebiyle fazla süre alamayan Jose Fernandao ise 12 maçta forma giydi. Brezilyalı oyuncu, attığı 5 golü 4 müsabakada kaydetti.

- Rakiplerinin gerisinde kaldılar

Fenerbahçe'nin 3 santrforu, Süper Lig'de gol katkısı bakımından rakip golcülerin oldukça gerisinde kaldı.

Sarı-lacivertli futbolcular Fernandao, Soldado ve Janssen, toplamda 10 gol atarken, Galatasaraylı Bafetimbi Gomis 25, Trabzonsporlu Burak Yılmaz, 20, Atiker Konyasporlu Adis Jahovic 16, Kayserisporlu Umut Bulut 13, Medipol Başakşehirli Emmanuel Adebayor, Evkur Yeni Malatyasporlu Khalid Boutaib ve Beşiktaşlı Vagner Love 12'şer, Demir Grup Sivassporlu Arouna Kone 11 golle bu sezon takımlarını sırtladı.

Ligin savunma oyuncularından Medipol Başakşehirli Alexandru Epureanu, Bursasporlu Aziz Eraltay ve Galatasaraylı Maicon Roque beşer golle Fernandao ile aynı sayıda gol atarken, Soldado ve Janssen'i geride bıraktı.

Valbuena için flaş iddia; "Bana kulüp bulun"
Fenerbahçe'nin sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman'ın isteğiyle Lyon takımından 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği sol kanat oyuncusu Valbuena yedeklikten bıktı.
Fenerbahçe'nin sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman'ın isteğiyle Lyon takımından 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği sol kanat oyuncusu Valbuena yedeklikten bıktı.

Sarı Lacivertli takıma geldiğinde 11'in direk oyuncusu olan Fransız, ligde ilk yarının sonlarına doğru gözden düşmüştü.

NE YAPSAM YARANAMIYORUM

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın defansa yardım etmediği çok top kaptırdığı, takım oyununa uymadığı için yedek bıraktığını söylediği Valbuena ülke basınına yaptığı açıklamada ağız değiştirdi. Daha önce Kocaman ile sorunu olmadığını belirten Valbuena " Ne yapsam olmuyor. İkinci yarıda kulübe mahkumu oldum. Ben Fenerbahçe'de yedek kalmak için gelmedim." dedi ve şöyle devam etti:

EN ÇOK KATKI VERENLERDENİM

İstatistiklerim ortada. Fenerbahçe'ye en çok katkı veren oyunculardan biriyim. Türkiye'ye geldiğimde başta her şey çok iyiydi, sonra işler bozuldu. Artık burada işim bitti. Menajerime yapılacak teklifleri değerlendireceğim.

Valbuena'nın menajeriyle bir görüşme yaptığı ve ona "Bana sürekli forma giyebileceğim bir takım bul" diye talimat verdiği Fransız basınına yansıdı.


Manchester City'den Fenerbahçeli genç için bir teklif daha
Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Oğuz Kaan Güçtekin'e Manchester City'nin ilgisi bitmek bilmiyor.
Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Oğuz Kaan Güçtekin'e Manchester City'nin ilgisi sürüyor. İngiliz ekibinin, 18 yaşındaki ön libero için sezon başında yaptığı teklifi yinelediği belirlendi.

City'li kurmayların, "Oğuz'u uzun zamandır izliyoruz. Guardiola'nın da ilgisini çekiyor" dedikleri ve başka bir takıma satılması halinde kardan yüzde 20 pay önerdikleri ifade edildi. Manchester City'nin Hollanda'ya kiralayıp, daha sonra 14 milyon euro'ya Villarreal'e sattığı Enes Ünal'da olduğu gibi Oğuz Kaan için de benzer plan yaptığı belirtiliyor. Ancak başkan Aziz Yıldırım'ın genç oyuncunun satışına hala soğuk baktığı öğrenildi..

Aziz Yıldırım daha önce 'Oğuz için Manchester City 5 milyon euro teklif etti, satmadık' demişti.

Ön libero oynayan Oğuz Kaan, bu sezon 6'sı ligde, 5'i kupada olmak üzere 11 maçta 572 dakika görev yaptı.


Aykut Kocaman "Kendimi bile yedek bıraktım"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Valbuena'yla ilgili tartışmalara futbolculuk dönemini hatırlatıp yeni bir boyut kazandırdı: "Hazır olmayan hiçbir futbolcuyu oynatmam Ben İstanbulspor'dayken kendimi bile yedek bırakmıştım."
Fenerbahçe'de Mathieu Valbuena polemiği aylardır sürüyor... Kimilerine göre oyuncu hazır olmadığı için oynatmayan teknik direktör Aykut Kocaman haklı, kimilerine göre ise Kocaman'ın Valbuena'ya göre takım kurup ondan en iyi şekilde faydalanması gerekiyor. Tartışma sezon sonuna kadar devam edecek gibi gözüküyor. Kocaman'ın bu konuya getirdiği açıklama ise hayli ilginç...

SİSTEMİ ONUN ÜZERİNE KURDUK

Aykut Kocaman, geçtiğimiz günlerde yakın çevresiyle yaptığı bir sohbette bu konuya değindi. Tecrübeli teknik adama "Fenerbahçe'de Valbuena'ya göre sistem kurulamaz mı?" şeklinde sorular yöneltildi. Kocaman sezonun ilk yarısında Osmanlıspor maçına kadar sistemin tamamen Valbuena'ya göre kurulu olduğunu, ancak gereken verimi alamadıklarını söyledi.

SADECE ONA ÖZGÜ DEĞİL

Valbuena'nın ne zaman oynayacağı yönündeki sorulara ise Kocaman, "Ben hazır olmadığına inandığım oyuncuyu asla ilk 11'de oynatmam. Bu sadece Valbuena'ya özgü bir durum değil. Ben İstanbulspor'da antrenör-futbolculuk yaptım. Kendimi 1 kez bile 11'e yazmadım. Çünkü fiziksel olarak iyi durumda değildim. Oynayabileceğim dakika sahada kalmayı tercih ettim" yanıtını verdi.

VALBUENA OLMAYINCA...

Mathieu Valbuena, bu sezon 26 lig maçının 15'inde 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe bu maçların 5'ini kazanırken, yüzde 33.3'lük galibiyet oranı yakaladı. Valbuena'nın 11 oynamadığı 11 maçta ise 8 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Valbuenasız Fenerbahçe'nin galibiyet oranı ise yüzde 72.7 oldu. Valbuena'nın, ligin kalan bölümünde 11'de şans bulması zor gözüküyor.

Fenerbahçe'de milli stoper endişesi!
Fenerbahçe'de teknik heyet, milli takımlara giden oyuncuları yakından takip ediyor.
Fenerbahçe'de teknik heyet, milli takımlara giden oyuncuları yakından takip ediyor.

Sarı-lacivertliler kritik maçlar öncesinde futbolcuların buradaki performanslarından çok sakatlık ile ilgili bir sıkıntı yaşanmasından çekiniyor.

Takımın üç stoperi Skrtel, Roman ve Neto'nun milli takım kamplarında bulunmasının endişesini yaşayan teknik heyet bu oyuncuların sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini bekliyor.

Sarı-lacivertliler sakatlık problemleri nedeniyle özellikle savunma hattında birçok kez sıkıntı yaşamıştı.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator