Geri
İleri  

Fatih Terim, 4 harekette Avcı'yı mat etti

|| Son güncelleme

Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki ne önemli rakiplerinden Başakşehir'i yenmesinin yankıları sürerken, Fatih Terim'in taktiksel başarıları Abdullah Avcı'nın planlarını bozmuş gibi gözüküyor.

Spor Toto Süper Lig'de final niteliğindeki maçta Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek, yeniden zirveyi aldı, şampiyonluk havasına girdi. Sezon başından beri ilk kez böylesi bir inanç ve atmosfere giren sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, taktiksel bir başarıyla maçı kazandı.

Abdullah Avcı ve ekibini analizlerle çözen Terim'in dakika dakika işlettiği taktik sistem sonuca ulaştı.
İşte tecrübeli çalıştırıcının reçetesi:

1-30. DAKİKA:
Maça önde başlamak isteyen ve kaptırılan topları hızla geri kazanmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, 4-2-3-1 dizilişiyle ilk yarım saati geçirdi. Hücumda 2 tane dışında pozisyon gelişmedi.
30-45. DAKİKA:
İlk yarının son 15 dakikasında Galatasaray'ın iki sistem arası gidip gelmesi dikkat çekti. Rakibin oyunu dengelediği ve topa sahip olduğu anlarda, Donk savunma arasına girerek 5-3-2 gibi bir düzen getirdi.
45-60. DAKİKA:
Beraberliği yeterli görmeyen Aslan, ikinci yarıda kırılma anı aradı. İkinci devrenin ilk 15 dakikasında bekler Nagatomo ve Mariano öne çıkarak, Donk ve Fernando'dan biri de geri gelerek, 3-4-3- gibi bir düzene dönüldü, Mariano'nun sürpriz golü rahatlattı.
60-74. DAKİKA:
Golü bulduktan sonra kontrolü de tutmak isteyen Cim-Bom yeniden 4-2-3-1 ve 5-3-2 arasında sistem tutturdu.
74-90. DAKİKA:
Son 15 dakikaya tüm değişiklikleri sığdıran Terim, Tolga Ciğerci hamlesiyle orta sahada çift yönlü bir oyuncu kullandı. 4-1-4-1 ve 4-2-3-1 arasında sistem gidip geldi.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator