Geri
İleri  

Fatih Tekke'den gerçekler...

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Fatih Tekke gönderdiği dilekçede, Schuster'in davranışlarıyla kendisini küçük düşürdüğünü ve parasının ödenmediğini gerekçe gösterdi. Federasyonun Fatih'e 5 Ocak'ta cevap vermesi bekleniyor.

Tarih 1 Eylül 2010... Yer Beşiktaş Kulübü'nün Akaretler'deki yönetim binası... 
 
Rubin Kazan takımından 750 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Fatih Tekke, kendisini 2 yıllığına siyah beyazlı renklere bağlayan imza atıyor. Odada bulunan herkes çok mutlu. Özellikle de Beşiktaşlı yöneticiler. Hepsinin gözleri ışıl ışıl. Tüm Avrupa'nın iyi tanıdığı bir golcüyü Galatasaray'ın elinden kapmış olmanın verdiği mutluluk hepsinin yüzlerine yansımış durumda. Quaresma ve Guti'nin arkasından gelen Fatih transferi geleceğe daha bir ümitle bakmalarını sağlıyor. İmza töreninde yapılan bütün konuşmalar bu yöndeydi...
 
Ancak, evdeki hesap çarşıya uymadı. Fatih Tekke ile teknik direktör Bernd Schuster'in bir türlü anlaşamamaları, golcü futbolcunun Beşiktaş'taki ömrünün tahmin edilenden çok daha kısa ömürlü olmasına yol açtı. Siyah beyazlı yönetimin yaklaşık 1 ay önce kendine kulüp bulması için izin verdiği tecrübeli futbolcu, kulüp ile yaptığı sözleşmenin feshedilmesi için Futbol Federasyonu'na başvurdu.
 
İki gerekçe sundu
 
Fatih Tekke'nin federasyona gönderdiği dilekçede şu gerekçeleri öne sürdüğü öğrenildi:
 
Teknik direktör Schuster beni küçük düşürüyor.
 
Beşiktaş Kulübü, alacaklarımı zamanında ödemedi.
 
Bu maddeleri araştırdığımızda ise karşımıza son derece çarpıcı bir durum çıktı... Schuster her ne kadar Sivasspor maçı sonrası "F... off" diye İngilizce küfrettiği Fatih'ten özür dilemiş olsa da, milli futbolcu, Alman teknik adamın bu davranışı gerçekçi bulmuyor.
 
Ne kadar kötü futbolcu!
 
Schuster'in, kendisini hazır olmadığı zamanlarda oynatarak kamuoyuna ‘formsuz, kötü' gibi göstermeye çalıştığını savunan Fatih, Alman teknik adamın bu tavırları yüzünden küçük düştüğünü savunuyor. Tecrübeli golcünün, "Schuster tam olarak hazır olduğum hiçbir maçta beni oynatmadı. Buna karşın sakatlığımın sürdüğü ya da kondisyon yönünden iyi düzeyde olmadığım dönemlerde beni sahaya sürdü. Bütün amacı ‘Bakın işte Fatih ne kadar kötü futbolcu' dedirtmekti" dediği ifade ediliyor.
Fatih Tekke'nin ayrıca, Beşiktaş'a transfer olduğu günden bu yana doğru dürüst para almadığı, federasyona gönderdiği fesih talebinde bu konudaki sıkıntılarını da ayrıntılı olarak dile getirdiği öğrenildi. 
 
Çok teklif var
 
Futbol Federasyonu'nun, golcü futbolcunun başvurusuna 5 Ocak'ta cevap vermesi bekleniyor. Eğer Fatih haklı bulunursa, sözleşmesi feshedilecek ve böylelikle Beşiktaş Kulübü bu futbolcu üzerindeki bütün haklarını kaybedecek. Fatih Tekke'ye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda transfer teklifi geldiği, tecrübeli oyuncunun karar vermek için federasyondan gelecek cevabı beklediği kaydedildi.

Kendimi terkedilmiş dışlanmış hissediyorum
 
Fatih Tekke, Bernd Schuster ile yaşadığı gerginliğin basına yansımasının ardından, 30 Kasım'da bir internet sitesine yaptığı açıklamada, Beşiktaş Yönetim Kurulu'ndan da destek göremediğini anlatmıştı. Tecrübeli futbolcu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Ne yaptıysam Schuster'in gözüne giremedim. Sivasspor maçında yaşanan olayın ardından hocamız, hatalı olduğunu kabul ederek benden özür diledi. Bu konunun kapandığını sanıyordum. Bu sorun dışında Schuster ile herhangi bir tartışma ya da gerginlik asla yaşamadım. Sanıyorum Schuster takımın başında olduğu sürece Beşiktaş'ta oynayamayacağım. Yaşadığım bu zor dönemde kulüpten herhangi bir destek görememem beni en çok üzen noktadır. Kendimi yalnız, terkedilmiş ve dışlanmış hissediyorum."
 
Schuster kendisine küfredince Fatih kafa atmaya kalkmıştı
 
31 Ekim'de Fiyapı İnönü Stadı'nda oynadıkları ve güç bela 2-1 kazandıkları Sivasspor maçının son 12 dakikasında oynattığı Fatih Tekke'nin performansından memnun kalmayan Bernd Schuster, karşılaşma sonrası, futbolcusunun rakip oyuncularla konuştuğunu görünce, "F... off" diye İngilizce küfretmişti. Fatih ise, "Bana kimse küfür edemez" diye bağırarak kafa atmaya kalkmıştı. Schuster, daha sonra düzenlediği basın toplantısında da, "Fatih Tekke'yi bundan sonra oynatmayacak mısınız?" sorusuna, "Evet" cevabını vermişti. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de bu oyuncuyla ilgili sorular üzerine, "Fatih Tekke maalesef tutmadı. Hocayla alakası yok" açıklamasını yapmıştı. 

İsmail ER


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator