Geri
İleri  

Direkten döndük!

Londra Olimpiyat Oyunları öncesi 2 haltercimiz dopingli oldukları için son anda olimpiyat kafilesinden çıkarıldı.

Madalya beklediğimiz Fatih Baydar ve İbrahim Arat’ta doping çıktı. Harekete kısa süre kala yaşanan bu durumun ardından 2 sporcunun yerine Bünyamin Sezer ve Nezir Sağır dahil edildi.

Türkiye tarihinin en kalabalık kafilesi ile birlikte Olimpiyatlara giderken son anda bir doping skandalının önüne geçildi. Yarın başlayacak organizasyon için 66 kadın ve 48 erkek sporcu ile yola çıkmaya hazırlanan yetkililer, sporcuların uçağa binmesine kısa bir süre kala şok bir doping durumuyla karşılaştı ve tüm planlar alt üst oldu.

Halter Milli Takımı’nın iki şampiyon sporcusu Fatih Baydar ve İbrahim Arat’ta dopinge rastlanmasının ardından federasyon yetkilileri her iki sporcuyu da hemen kafile kadrosundan çıkardı. 1993 doğumlu 85 kg’deki Baydar, Antalya’da düzenlenen 2012 Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparmadaki 166 kiloluk kaldırışıyla altın madalyaya uzanmış ve olimpiyatlar için kollarını sıvamıştı. Bir diğer haltercimiz İbrahim Arat ise 2012 Avrupa Şampiyonası’nda koparmadaki 171 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyaya uzanırken toplamda da 380 kg ile Avrupa dördüncüsü olmuştu.

RÜYALARI GERÇEK OLDU!

Her iki sporcudan da madalya beklentisi ile yola çıkmaya hazırlanan kafilemizde son anda ortaya çıkan bu gelişmenin ardından iki sporcu da apar topar uçaklarından indirilerek yerlerine Bünyamin Sezer ve Nezir Sağır kafileye dahil edildi.

Son Avrupa şampiyonasındaki başarılı performansıyla 62 kiloda koparmada ve toplamda iki altın madalya kazanan Sezer ile birlikte Nezir Sağır da hiç beklemedikleri bir anda olimpiyat rüyasına kavuşurken Ay-yıldızlılarımız ise dünyanın diline düşmekten son anda kurtuldu.

Bilindiği gibi Dünya anti-Doping Ajansı’nın en çok test yaptığı organizasyon olan olimpiyatlarda takımların dopingli çıkması ülkelerin prestijini alt üst ettiği gibi aynı zamanda 2020’ye aday olan Türkiye’nin imajı açısından da negatif puan anlamına geliyor.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator