Geri
İleri  

'Deflategate' skandalında son durum!

|| Son güncelleme

Superbowl öncesi New England Patriots'ın adının karıştığı Deflategate skandalının yankıları sürüyor.

SPORX DIŞ HABERLER- Amerikan Ulusal Futbol Ligi NFL'e damgasını vuran Deflategate skandalıyla ilgili olarak, soruların muhatabı New England Patriots'ın koçu Bill Belichick bir basın toplantısı düzenledi.

Belichick, kağıtlarda yazan tüm kurallara uyduklarını belirterek; "Sorular sürekli artıyor ama ben inanıyorum ki, organizasyonumuz tüm kurallara uydu. Buna yüzde 100 inanıyorum. Biz oyunun ruhunu bozacak hiçbir harekette bulunmadık" ifadelerini kullandı.

Belichick, atmosfer şartlarının bile topların basınç durumuna etki edebileceğini, topların belirtilen 12.5-13.5 inch aralığının en düşük seviyede olmasını hakemlerden istediklerini açıkladı. O günkü mevsimsel koşulların da topların basıncını indirebileceğini savundu. Başarılı koç; "Futbol, sahaya çıkıldığında o andaki şartlarla oynanır,  şartlar her neyse. O günkü şartlar da, muhtemelen kontrol edilen ve istenilen şartlardan daha farklıydı" ifadelerini kullandı.

Belichick, ayrıca NFL'in devam den soruşturmasına destek verdiklerini ve birlikte hareket ettiklerini ifade ederken, Tom Brady'nin de bu konuda herhangi bir sorumluluğunun olmadığını savundu.

'DEFLATEGATE' SKANDALI NEDİR?

Amerikan Futbolu Ligi'nde (NFL) New England Patriots'ın, Indianapolis Colts'u konuk ettiği konferans finali maçında kullanılan topların havasını indirerek kendisine avantaj sağladığı şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

NFL yönetimi tarafından yapılan açıklamada, evsahibi Patriots'ın Colts'u 45-7 yenerek lig finali niteliği taşıyan "Super Bowl" oynamaya hak kazandığı maçta kullanılan 12 toptan 11'inin havasının bilinçli bir şekilde indirilmiş olabileceği şüphesiyle açılan soruşturmanın birkaç günde sonlanacağı belirtildi. NFL'den yapılan açıklamada, maçın 17-7 biten ilk yarısında topların belirtilen basınçtan düşük olduğu, 28-0 sonlanan ikinci yarıda ise kurallara uygun topların kullanıldığı ifade edildi.

ABD basınında, havası inmiş topların yağmur altında yakalanmasının kolaylaştığı, söz konusu durumda kasıt içeren herhangi bir bulguya rastlanılması halinde, Patriots'ın oyuncu seçmelerindeki hakkını kaybedebileceği iddia edildi. Buna karşın takımın "Super Bowl"dan men edilmesinin ise beklenmediği öne sürüldü.

 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator