Geri
İleri  

Brezilya'da Alex - Melo kıyaslaması

DERBİ YANKILARI - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında 2-2 beraberlik ile biten Fenerbahçe - Galatasaray derbisi dünyada da yankı buldu

Süper Lig'in 31. haftasında oynanan ve 2-2 sona eren Fenerbahçe derbisi, dünya basınında da yankı buldu.

Türkiye Ligi'ni yakından takip eden Brezilya'nın Globo gazetesi, Fenerbahçe'nin 2-0 öne geçmesine rağmen Melo'nun takımının geriden gelip rakibini yakaladığını ifade etti. Maçın gollerini kısaca özetleyen haberde Sow ve Alex'in gollerini 'mükemmel' olarak niteleyen gazete, Alex ve Melo'nun mücadelesinde gülen tarafın, aradaki puan farkını korumayı başardığı için Galatasaray olduğunu vurguladı.

ELMANDER VURGUSU
İsveç'te yayın yapan SvD Sport ise Elmander'e vurgu yaparak 'Elmander keyfini çıkarıyor' başlığını kullandı. Elmander'in zenginlik içerisinde bir adada yaşamadığını ancak İstanbul'un adeta 'kralı' olduğunu belirten İsveçliler son olarak Fenerbahçe karşısında alınan 2-2'lik beraberlikten bahsetti. Elmander'in, Hakan Şükür'ün 9 numaralı forması ile sahaya çıktığı maçta gol de kaydetiğini belirten gazete ayrıca bir de Elmander röportajı yayınladı.

Fransa'nın önemli yayın organlarından L'equipe de bu dev derbiye yer verdi. Fransızlar Galatasaray'ın liderliğini artık açıkça ilan ettiğini belirtip, normal sezonun birinci olduklarını dile getirdi. Maçın gollerini yazan haberde eski Lille oyuncusu Moussa Sow'un golüne dikkat çekerek övgüde bulundu.

Macaristan spor medyası, dün gece İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçına geniş yer ayırdı.

'GALATASARAY GALİBİYETİ KAÇIRDI'
Ülkenin tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport maçla ilgili, "Fener-Galata derbisinde 4 gol" başlığı attığı haberin devamında, İstanbul'un süper derbisinde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yenişemediğini yazdı.

Nemzetisport, Fenerbahçe'nin maçın hemen başlarında üst üste bulduğu 2 golün galibiyete yetmediğini, Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe'yi adeta boğarak beraberliği yakaladığını, hatta galibiyeti kaçırdığı yorumunda bulundu.

Macaristan'daki internet siteleri ise, "Türkiye'deki derbi berabere bitti" başlığını atarken, Galatasaray'ın, rakibi Fenerbahçe'ye nazaran çok daha üstün oynadığını, özellikle ikinci yarıda Cimbom'un durmak bilmeyen baskısının Fenerbahçe'yi bunaltarak zor anlar yaşamasına sebep olduğuna değindi.

Maçın Galatasaray'ın galibiyetiyle bitmesi beklenirken berabere bitmesi Fenerbahçe'nin şansı olduğu yorumunda bulunan Macar spor internet siteleri, rakipleriyle puan farkını iyice açan Galatasaray'ın şampiyonluğunun kesin gözle görülmeye başlandığını yazdı.

✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator