Geri
İleri  

Boogie'nin NOLA'daki ilk haftası!

|| Son güncelleme

NOLA'da geçtiğimiz Pazar günü resmen bir bayram havası vardı. Mardi Gras'dan dolayı bu havaya alışık olsalar da, bu farklı bir havaydı.

NOLA'da geçtiğimiz Pazar günü resmen bir bayram havası vardı. Mardi Gras'dan dolayı bu havaya alışık olsalar da, bu farklı bir havaydı.

Kendi hallerinde playoff yarışlarını sürdürürken, bir anda kucaklarına ligin en iyi pivotu, DeMarcus Cousins düştü. New Orleans takas son dönemi öncesi en büyük hamleyi kendileri için vazgeçilmez olmayan parçalar karşılığında Cousins'ı alarak yapmış oldu.

Kutlamalar, sevinç gösterileri sonrası Cousins, imzayı attıktan sonra "Bir gecede şampiyonluk takımı olmayacağız" benzeri bir açıklama yapmıştı, çünkü kendisi de bunun kolay olmadığını, bireysel performansının yeterli olmayacağını Sacramento yıllarından biliyordu.

Boogie, gelişinin birkaç maç sonrası dominant olduğu boyalı alanda aldığı ribaundlarla organizasyon rekorunu kırdı bile. Ama bunun "hala bir süreç" olduğunu kendisi de biliyor.

Cousins şu anda ne kadar güzel istatistik yakalarsa yakalasın, bu bir öğrenme süreci ve kendi söylediğinde de haklı. Takım oyuncuları hala birbirine karşı olan eğilimlerini öğrenmeye çalışıyor. Cousins'ın gelişi sonrası karşılaştığı rakiplerinin de kim olduklarına bakmak gerekiyor. All-Star maçı sonrası gelen Cousins, Cuma günkü Detroit Pistons maçında uzaklaştırma almış olduğu için oynamaması dışında (o maçı kazandılar) , sırayla Rockets, Dallas, OKC ve Spurs ile oynadı. Burada sadece eski haline nazaran yükselişte olan Dallas'ı dışarı bırakırsak, kalanı hep .500 üzeri ve playoff resmi içinde olan takımlar.

DeMarcus 22.3 sayı, 15.3 ribaund, 4.5 asist, 2.0 top çalma ve 1.0 blok ile oynuyor. Sayı yükünü birlikte paylaşabileceği Anthony Davis sonrası ortalaması 27.8'den 22.3'e düştü. Bu oldukça normal bir nokta çünkü, All-Star arası sonrası 33.6 sayı ortalama yakalayan Davis'in üzerinden yürütülen hücum alışkanlığından NOLA henüz tam olarak vazgeçebilmiş değil.

NOLA bu maçlar içerisinde en büyük zararı kesinlikle Boogie ile görmedi, en büyük darbeyi top kayıplarından yiyorlar. Normalde 13.3 ile ligin en az top kaybı yapan 8. takımı olan Pelicans, bu 4 maçlık süreçte 16.2 top kaybı ile oynadı ve bu rakam eğer sezon genelinde böyle olsaydı, NOLA ligin maç başına en çok top kaybı yapan 28. takımı olurdu.

Anthony Davis'in yanında oynadığı 4 maçta Kings'te kullandığı maç başı 20.3 şutu tam 5 deneme düşürerek 15.3'e getiren Cousins, buna bağlı olarak sayı ortalamasında da yukarıda belirttiğimiz gibi biraz gerileme yaşadı. Lakin ilk 55 maçta 10.6 ribaund ile oynarken, bu 4 maçlık süreçte bu rakamı 15.3'e çekti! Bu da boyalı alanda mobilitesi sayesinde dışarıda biraz daha etkili oynayan Davis'ten daha etkili olduğunu gösterdi. (Davis'in çoğu zaman 15+ üzeri ribaund rakamı yakaladığını hatırlamak lazım)

Yani şimdilik Boogie, NOLA'da oyununu sayılarından biraz feragat edip boyalı alanda ribaundları biraz daha toplayarak uydurmaya uğraşıyor. Bu, ileride böyle gideceğinin garantisini vermez fakat şimdilik ortadaki resim böyle. Ama bu oyun pek işe yarıyor gibi gözükmüyor, o yüzden bazı noktalardan toparlama yapmak gerekiyor, en başta da top kayıplarını azaltmak...

YAZI: DOĞUŞ ÇİFTÇİ



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator