Geri
İleri  

Aysal neden seçim kararı aldı?

|| Son güncelleme

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, önceki günkü Divan Kurulu Toplantısı’nda istediği desteği bulamayınca güven tazeleme yoluna gitti. Borçların ödenmesi için Gayrimenkul AŞ’nin kurulması ve basketbol şubesinin yeniden yapılandırılması taleplerini kabul ettiremeyen Aysal, 18-25 Ekim tarihlerinde erken seçim kararı aldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki Anderlecht beraberliğinin (1-1) kritiğini yapamadan yönetim olağanüstü seçime gitme kararı aldı. Önceki gün gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında kongre üyeleriyle yaşadığı restleşmeler Başkan Ünal Aysal’ı harekete geçirdi. Üç yıldır Sarı-Kırmızılı kulübü idare eden Aysal ve ekibi, camiadan gelen tepkiler üzerine güven tazeleme yolunu seçti. Galatasaray, 18 Ekim’de yapılacak olağanüstü genel kurulda çoğunluk sağlanamadığı takdirde 25 Ekim’de sandık başına gidecek.

Sarı-Kırmızılı yönetimin seçime gitme tercihinin altında öncelikli olarak 338 milyon doları bulan borçlar yatıyor. Kulübün üzerindeki malî yükü azaltmanın çarelerini arayan Aysal, sıcak para getirecek projelerle birlikte Basketbol AŞ ve Gayrimenkul AŞ’nin kurulmasını planlıyordu. Divan Kurulu’nun etkili isimleri Hayri Kozak, Ahmet Özdoğan, Taner Aşkın, Mehmet Helvacı ve Murat Ece, bu iki AŞ’nin borçları kapatmak için yetmeyeceğini yüksek sesle dile getirdi. Riva düşüncesi de beklenilen şekilde ilgi görmedi. Projeler Divan toplantısında güvenoyu alamayınca Aysal dün yönetim kurulunu toplayarak B planını hayata geçirdi.

FUTBOLCU TRANSFERLERİ VE RAKAMLAR

Ünal Aysal ise borçların kendisine ihale edilmesini kabul etmiyor. Drogba ve Sneijder gibi yıldızlara Sarı-Kırmızılı formayı giydiren tecrübeli başkan göreve geldiğinden bu yana girdi-çıktılar hesaplandıktan sonra borçların 328’den 338’e yükseldiğini hatırlatıyor. Futbolcu maliyetlerinin yüksekliğinin dillendirilmesi ve koz olarak kullanılmasına da itiraz eden Başkan, yaptığı harcamaların hesabını rahatlıkla verebileceğini söylüyor. Ayrıca kulübün devlet tarafından ağır vergi denetimi altında tutulması zorluklarını da hatırlatıyor. Ve bu sezon takımın başına geçen İtalyan Cessare Prandelli’ye ayrılan bütçenin 19,4 milyon dolarda kalmasına da dikkat çekiyor.

Ancak muhalefetin itirazları Fatih Terim döneminde 102 milyon doları bulan futbolcu transferleri ve başarısız olarak kabul edilen Mancini’ye 27,6 milyon dolarlık bir harcama izninin verilmesine geliyor. Galatasaray Kulübü bir ay sonra yeni başkanını belirleyecek. Ünal Aysal’ın seçim kararı aldığı son yönetim kurulu toplantısına 6 yöneticinin katılmaması gözlerden kaçmadı. 19 Ekim’e kadar yeni bir başkan adayının çıkıp çıkmayacağı şimdilik belirsiz. Yarışa rakipsiz girmesi halinde Aysal yeni bir listeyle ve güven tazelemiş olarak 2016’ya kadar Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı olacak.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator