Geri
İleri  

35'lik Gekas yaşlandıkça değerleniyor

Süper Lig'de Eskişehirspor formasını terleten Theofanis Gekas, ilerleyen yaşına rağmen fırtına gibi esiyor.

1980 doğumlu Yunan golcü Theofanis Gekas, Türkiye'ye ilk adım attığı günden bu yana yeşil zeminde sergilediği hünerle adından en çok söz ettiren isimlerin başında geldi.

Yunanistan, Almanya, İngiltere ve İspanya liglerinde kazandığı deneyimleri Süper Lig'e aktaran 35 yaşındaki hücumcu, oynadığı ekiplere kattıklarıyla hep gündeme oturdu.

Son olarak Süper Lig'in 2. haftasında Eskişehirspor'un Sivasspor'u 4-2 yendiği mücadelede fileleri 3 kez sarsan Gekas, futbolseverlere bitmediğinin mesajını verdi. Türkiye kariyerinde üçüncü kez bir maçta üçleme yapma başarısı gösteren tecrübeli santrafor, krallıktaki iddiasını da ortaya koydu. 2011-12 sezonunda Samsunspor formasıyla Süper Lig kariyerine “merhaba” diyen kabiliyetli isim, 11 karşılaşmaya 8 gol sığdırdı. İspanya Ligi'ndeki Levante macerasından sonra 2012-13'ün devre arasında Akhisar Belediyespor'a geçen Gekas, dibe demir atan Ege ekibini 15 maçta kaydettiği 12 golle kümede tuttu.

Torku Konyaspor'da şansını deneyen Yunan kabiliyet, 2014-15'te Akhisar Beledi-yespor'a geri döndü. Özellikle ilk yarıda müthiş bir performans sergileyen Gekas, 24 randevuda 12 gol buldu. Bitime 9 hafta kala Brezilyalı Roberto Carlos tarafından kadro dışı bırakılınca Yeşil-Siyahlılarla yollarını ayırdı.

Roberto Carlos ve Mustafa Reşit Akçay ile yaşadığı problem, bir süre boşta kalmasına sebep oldu. Ülkemizde 5. sezonunda 76 karşılaşmaya çıkıp 48 gollük performans sergiledi. Panathinaikos, Bayer Leverkusen, Portsmouth ve Hertha Berlin gibi dev ekiplerde forma giydi.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator