Geri
İleri  

2020 LGS sonuç ekranı, LGS sınav sonuçları online sorgulama

LGS sonuç ekranına ulaşmak isteyenler yoğunlukta ve herkes büyük bir heyecanla LGS sonav sonuçları bekliyor. LGS sınav sonuçlarının saat 09:00 civarında açıklandı. LGS sonuçları meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Öğrenciler kaç puan aldıklarını öğrendikten sonra LGS sonuçlarına bakarak tercihlerini gerçekleştirecek. LGS sonuç, LGS sınav sonucu, LGS sonuç ekranı bilgileri için haberimize göz atabilirsiniz.

LGS sonuçları 16 Temmuz 2020'de açıklandı. Milli Eğitimi Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı'nın 16 Temmuz'da açıklanacağını duyurdu ve o gün geldi çattı.  LGS sonuçlarına nasıl bakılır, LGS sonuçları nasıl öğrenebilirim, lgs puan açıklama, lgs puan hesabı bilgileri için haberimizden detayları öğrenebilirsiniz. LGS sonuç açıklaması yapıldığı gün olan 16 Temmuz'a gelindi ve öğrenciler LGS sonuçlarını öğrenmek için büyük bir merakla beklemeye başladı. LGS'den sonra soruların doğru yanlış olmasını kontrol ettikten sonra öğrenciler puanlarını hesaplayabiliyorlar ancak resmi açıklama 2020 LGS sınav sonuçlarını LGS sonuçları nasıl öğrenebilirim sorusu öğrenciler arasında sorulmaya devam ediyor.

LGS sonuçlarını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine girmek gerekiyor. Bu şekilde sınav sonucunu öğrenebilmeniz mümkün

LGS SONUÇ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında 20 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı.

LGS kapsamındaki merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

LGS kapsamındaki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, sınav performansı ile öğrencilerin okuldaki başarılarının güçlü bağlantıya sahip olduğunu gösterdi.

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

2020 LGS yüzdelik dilim hesaplama,! LGS puanı nasıl hesaplanır, yüzdelik dilim hesaplama sorusunun yanıtı öğrencileri merakta bıraktı. 2020LGS sınavının soruları ve cevaplarını gözden geçirmek isteyen öğrenciler, daha sonra LGS puanı hesaplayarak sonuçlar açıklanmadan önce bireysel olarak puanını bulmaya çalışıyor. LGS puanı hesaplarken nasıl bir yöntem izleniyor? Peki LGS sınav sonucu hesaplanırken hangi durumlar göz önüne alınıyor? Tüm bu soruların yanıtlarını LGS sınavına giren öğrenciler için hazırladık. 

LGS YÜZDELİK DİLİM HESAPLAMA

Tüm öğrencilerin sınav sonuçları belli olmadan yüzdelik dilim hesaplamak ancak tahmin üzerinedir. Zira, yüzdelik dilim tüm öğrencilerin başarı durumlarına göre belli olur. Örnek vermek gerekirse, sınava giren öğrenci sayısı 100 bin kişiyse ve siz 10 bininci olduysanız, yüzde 10'luk yüzdelik dilime girmiş olursunuz. Ancak, tüm öğrencilerin sınav sonuçları belli olmadan 'kesin' yüzdelik dilim hesabı yapmak yanlıştır. Esas olarak, yerleştirme yapılırken doğru yanlış sayısı değil başarı sıralaması yani yüzdelik dilim geçerlidir.

Geçmiş yıllara bakarak yüzdelik dilim ile ilgili yanlış sayısına göre şu öngörüde bulunabiliriz.

0 Yanlış: Binde 1
1 Yanlış: Binde 9
2 Yanlış: Binde 34
3 Yanlış: Binde 64
4 Yanlış: Yüzde 1.03
5 Yanlış: Yüzde 1.45
6 Yanlış: Yüzde 1.94
7 Yanlış: Yüzde 2.45
8 Yanlış: Yüzde 3.01
9 Yanlış: Yüzde 3.61
10 Yanlış: Yüzde 4.25
11 Yanlış: Yüzde 4.92
12 Yanlış: Yüzde 5.61
13 Yanlış: Yüzde 6.36
14 Yanlış: Yüzde 7.12
15 Yanlış: Yüzde 7.9
16 Yanlış: Yüzde 8.73
17 Yanlış: Yüzde 9.59
18 Yanlış: Yüzde 10.48
19 Yanlış: Yüzde 11.44
20 Yanlış: Yüzde 12.43

LGS PUAN HESAPLAMA MOTORU

Öğrencinin net sayısı o teste ait belirlenen puan katsayısının çarpılmasıyla elde edilir. Lgs'de Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük'den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur.

Her sorunun 4 seçeneği olacak. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevap olarak işaretlenecek. Sınavda, her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Bir başka deyişle üç yanlış bir doğruyu götürecek.

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük'den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. İşte, derslere göre soru kat sayıları...

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

MERKEZİ YERLEŞTİRME

a) Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

b) Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılır.

c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

YEREL YERLEŞTİRME

a) Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

b) Tercih edilen lise bakımından;
i. Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
ii. Yerleştirmede, Okul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.
iii.Yerleştirmede, 8'inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator