Tanrıkulu: "3 puan İsmail Kartal'ın eseri"

Balıkesirspor ligin sonunda, teknik adam değiştirmiş ve artık son çırpınışlarını yapan bir takım..

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Tanrıkulu: '3 puan İsmail Kartal'ın eseri'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
06 Aralık 2014 21:02
Son güncelleme 06 Aralık 2014 21:18
Balıkesirspor ligin sonunda, teknik adam değiştirmiş ve artık son çırpınışlarını yapan bir takım.. Fenerbahçe karşısında, “Büyük takıma karşı oynama motivasyonuyla” müthiş bir mücadele örneği gösterdiler.. Teknik ve kalite açısından geride olmalarına karşın oyun disiplininden, savunma anlayışından hiç kopmadılar ve maçın tamamında puan alabilecek bir görüntü verdiler.

Fenerbahçe ilk kez İstanbul dışında bir maç kazandı bu sezon.. Maç bittiğinde son sıradaki bir takıma karşı alınan 3 puandan çok, Avrupa Kupaları’nda rakip sahada elde edilen önemli bir sonuç havasındaydı takım.. Eminim ki İsmail Kartal da aynı duyguları yaşamıştır.. Üst üste gelen puan kayıpları Fenerbahçe zirve yolundaki rahatlığını bozdu.. Bu galibiyetle birlikte moral unsurları tekrar yükseldi..

Fenerbahçe 90 dakikaka boyunca tempolu ve mücadeleci oynadı.. Ama bunu pozisyona dönüştürecek alanları bulamadı ve üretken değildi.. Hemen maçın başında Kuyt’ın pasında Sow’un kalecinin üstünden aşırttığı topun auta gidişiyle sarı-lacivertli ekip orta alan üstünlüğünü eline aldı.. Maç boyu da bırakmadı..

Çıkana kadar Emre saha içi lideri olarak iyi oynadı.. Sakindi ve takımı iyi yönlendirdi.. Caner’in katkısı da pozitifti.. “Bir daha bu takımda oynamam” sözlerini söylediğine çok pişmandır umarım.. Kafasını futbola vermeli ve sahada sadece kendi işine bakmalı..

Volkan kritik bir-iki çıkış hatası yaptı.. Birinde Kulusiç’in şutunu Alves çıkardı.. Savunma genellikle iyi futbol oynadı ve hata yapmadı..

Fenerbahçe’nin bu 3 puanında en önemli pay sahibi ise İsmail kartal.. Takımda 11 oyuncunun olmadığını gösterdi belki de ilk kez.. İlerki haftalarda önemli yıldızlar yedek kalabilir.. Emenike ve Alper bu maç için kulübede oturdular.. Gelecek haftalarda başka yıldızlar sonradan girip katkı yapmak zorunda.. Bayern de iki yıldır Götze bu görevi üstleniyor.. günümüz futbolunda kimsenin darılmaya , gücenmeye hakkı yok.. İsmail kartal bu kararlılıkla ve disiplin anlayışıyla ilerlerse Fenerbahçe zirve mücadelesinden kopmaz.

Balıkesirspor ise ligin son sırasında olmasına karşın son derece iyi savaştı.. Fenerbahçe’den korkmadan, çekinmeden mücadele ettiler.. Hakem Halis Özkahya’nın sonuca etki adan hata yapmayışı da son haftaları düşündüğümüzde iyi bir gelişmeydi.. Darısı diğer maçların başına diyelim.

 

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam