
Lüleburgaz Şamiloğluspor karatecilerinden Neslihan Çalışkan ile Berkcan Tunçeli, başarılarına bir yenisini daha eklediler.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yapılan yıldızlar, ümitler, gençler ve 21 yaş gençler Balkan Karate Şampiyonası'nda, Türkiye, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk ve Kıbrıs'tan 308 sporcu mücadele etti. Ümit bayanlar kumite kategorisinde 47 kiloda Lüleburgaz Şamiloğluspor Kulübü sporcusu Neslihan Çalışkan, birinci turda Bulgar, ikinci turda Makedonya'lı rakibini yenerek finale yükseldi. Finalde Türk rakibi Buse Yılmazer'i yenerek kilosunda Balkan Şampiyonu oldu.
Yıldız erkekler kumite dalında da 57 kiloda Şamiloğluspor Kulübü'nden Berkcan Tunçelli, birinci turda tur atladı. İkinci turda Rumen rakibini yenerek finale çıktı. Finalde Makedon rakibine yenilerek Balkan ikincisi oldu. Şamiloğluspor Kulübü Antrenörü Şemsi Şamiloğlu , yaptığı açıklamada "2 sporcum da Balkan Şampiyonası'nda çok iyi mücadele etti. Şampiyonluğuna kesin gözüyle baktığımız Neslihan Çalışkan bizi yanıltmayarak Balkan şampiyonluğunu kazandı. Diğer sporcum Berkcan Tunçelli'de bir şansızlık eseri Makedon rakibine yenilerek Balkan ikinciliğini kazandı, çok sevinçliyiz. Şimdi hedefimiz aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda tekrarlamaktır. Sporcularımla gurur duyuyorum" dedi.