Trabzon'un ilacı: Burak Yılmaz

Sporx.com yazarlarından Yakup Çamoğlu son yazısında, evinde M.P. Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'u değerlendirdi.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Trabzon'un ilacı: Burak Yılmaz
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
27 Ekim 2011 10:57
Yıllarca sınırlı sayıda oyuncuyla şampiyonluğu kovalayan Trabzonspor'u özledim desem yalan olmaz. Şenol Güneş'in kadro derinliğini sonuna kadar kullanma isteği Trabzonspor'un ligin 8. haftası itibariyle hala uyum içerisinde oynayan bir 11 oluşturamamasına neden oldu.

Bir hafta oynayanın bir hafta tribüne gitmesi, bir maç sağ bekte oynayanın diğer maçta sürüsüne bereket orta saha oyuncusu olmasına rağmen orta sahada görev yapması, forvet diye alınan oyuncunun nerede oynayacağını henüz kestirememiş olmasının adı kadro derinliğiyse böyle derinlik yerin dibine batsın!

Hafta sonu Bursaspor ile 1-1 berabere kalan kadroda 3 değişiklik yaparak çıkılan Antalyaspor karşılaşmasında beraberliği zor kurtarmasının nedeni sahaya sürülen 11'in yanlış olması, başka bir deyişle her hafta değişik bir 11 ile sahaya çıkılmasıdır.

Zokora'nın ilerleyen yaşının ve üst üste oynanan maçların yarattığı yorgunluktan dolayı yedek kulübesine çekilmesi rakip Antalya'nın maçın ilk yarısında Trabzonspor'u kevgire döndürmesine neden oldu. Zokora'nın görevini Ankaragücü'nden transfer edilen Sapara'ya yükleyen Güneş bu oyuncudan böyle bir beklenti içinde olmanın yanlış olduğunu 22. ve 26. dakikalarda yediği gollerden sonra anladı. Nitekim 35. dakikada Sapara'yı kenara alırken birde tilki kurnazlığı yaparak oyuna Halil'i dahil etti. Sapara'nın yerine oyuna alınması gereken oyuncunun Zokora olması gerekirken Güneş'in böyle bir değişiklik yapmayarak hatasını sümen altı etme isteği tilki kurnazlığı söylemimin nedenidir. Zokora sakatlanırsa veya cezalı duruma düşerse ne olacak derseniz o zamanda Şenol Güneş'in Serkan'ı ortasaha oynama isteği devreye girmeli ve Sapara'dan daha fazla koşan, daha çabuk olan Serkan'a görev verilmeli.

Zokora'nın yedek başlaması ne kadar yanlış ise Trabzonspor'a geldiği günden beri sonradan oyuna girdiği maçlardaki başarısıyla bilinen Alanzinho'nun haftalardır maça ilk 11'de başlaması o kadar yanlıştır. Aldığı topların yarısını kaptıran diğer yarısını da olumsuz kullanan Alanzinho'ya bu taraftarın sabretmek zorunda olmadığını teknik heyette bizim gibi biliyordur. Önümüzdeki ilk transfer döneminde Alanzinho'nun kariyerine başka bir takımda devam edeceğini duyma isteğim son 2-3 maçtır bu oyuncunun oynadığı futboldan dolayı tavan yapmıştır.

Eleştirilerin devamında ise akla gelen ilk isim Volkan Şen'den başkası değil ve olmamalıdır. Geçtiğimiz sezon Bursaspor forması giyen ve oynadığı futboldan ziyade Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile yaşadığı polemiklerle gündeme gelen Volkan için söylenebilecek tek şey şudur; Bursaspor Başkanı Yazıcı'nın isteği doğrultusunda Bursa'ya getirilmemesi isteğini, dün akşamki Volkan Şen'i izledikten sonra keşke Antalyaspor Başkanı'nı Hasan Akıncıoğlu'nun da aynı istekte bulunmasıydı dedim! Oyunda kaldığı 74 dakika boyunca ve Trabzonspor forması giydiği günden bu yana alkışı hak edecek doğru düzgün bir hareketini göremediğim Volkan'a bu gidişatıyla fazla tahammül edileceğini sanmıyorum.

Sahaya sürülen yanlış 11'in başında gelen bu 3 isimden sonra Trabzonspor'un gerçek anlamda gol makinesi ve 8 haftada 11 gol atarak belki de Trabzonspor tarihinde en iyi başlangıç yapan forvetlerden biri olan Burak Yılmaz için dizilecek her türlü methiye az kalır. Bordo-mavililerin attığı 13 golün 11'inin altında imzası olan, takımını ilk 8 haftada 4 kez mağlubiyetten kurtaran ve Trabzonspor'un kazandığı 13 puanda en fazla alın teri bulunan Burak varsa Trabzonspor gerçekten bu maratonda asla ve asla yılmaz…
GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam