HABER(SİZ)TÜRK !

Sporx.com Genel Yayın Yönetmeni, Kasımpaşa'nın 2016 yılında yeniden yayın ihalesine gidilmeli isyanı değerlendirdi ve bir de uyarı da bulundu.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
HABER(SİZ)TÜRK !
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
03 Ocak 2014 14:38
TAHİR KUM YAZIYOR... 

Kasımpaşa A.Ş diyor ki ; 

"TFF, Digitürk'ün sözleşmesini 2018 yılı sonuna kadar uzattı, Rekabet Kurumu da bu talebi onadı… Buna itiraz ediyoruz. Bu uzatma kararı bozulmalı ve 2016 sonunda yeniden ihaleye gidilmeli”

Rakamlara dikkat !...
TFF ile Digitürk'ün imzaladığı ve Rekabet Kurumunun da onadığı anlaşmaya göre sözleşme 2018 yılı sonuna kadar uzatılmış!.. Ki, ortada 2018'e kadar uzatılan ve Rekabet Kurumu tarafından onanan bir anlaşma yok.

Bir diğeri…
Bu uzatma iptal edilmeli ve 2016 sonunda yeniden ihaleye çıkılmalıymış…
Kaldı ki, böyle bir şey de yok. Çünkü kendi gerekçelerine göre burda da yıl 2016 değil 2015 olmalıydı!

Böylesine üst düzey isimler tarafından yönetilen bir kulübün kendine ait tüm yayın organlarını harekete geçirerek yaklaşık 1 aydır hukuki mücadele konusunda bu denli yanlışlar yapması izah edilecek gibi değil… Eğer bu yayın organlarında yazıldığı şekilde Rekabet Kurumuna gidildiyse, eyvah ki ne eyvah!

O halde Rekabet Kurumu'ndan Kasımpaşa A.Ş Kulübüne gelecek cevap çok kısa ve net olacaktır: "Dersinize iyi çalışıp gelin arkadaşlar”!
Sevgili dostum Serdar Ali Çeliker bugün köşesinde bağlısı oldukları Kasımpaşa A.Ş'nin bu konudaki savını ve gerekçelerini ele almış…
Ah be arkadaşım… Rekabet.gov.tr'yi girip şu kararlar kısmına bak demiyorum. Google'la iki tıklasan yeter…
Hem o yıllar doğru olur… Hem de sürecin nasıl geliştiği… Bu kadar yanlış bir arada olmaz.

Tabii Kasımpaşa A.Ş'nin "uzatma” konusunda ortaya koyduğu savlarla ilgili (kendi yayın organlarında yazılanlara göre) ciddi hatalar, gaflar ve yanlışlar içine düşmesi, belki de bahsettikleri o süreçte kendilerinin Bank Asya şimdiki adıyla PTT 1.Ligde olmasından kaynaklanıyor olabilir!..

Sanırım Kasımpaşa A.Ş'nin Digitürk'le yapılan bu 2 yıllık uzatma konusunda günlerdir hatta haftalardır yaptığı yayınlar konusunda gelinen noktada destek bulamamasının (Hıncal Uluç hariç!) nedeni de, bu konuda ciddi bilgi eksikliği ve yanlışlığı içinde olması olabilir…

Birincisi…
Digitürk ile olan mevcut sözleşme 10 ocak 2010'da yapıldı. T.Telekom ile A paketi konusunda çekişen Digitürk 4+1 yıllık ihaleyi kazanan taraf oldu. 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonu sonuna kadar Süper Lig'in yayın ihalesini almış oldu.

İkincisi…
2011 yılı Temmuz ayında şike olayı patlak vermesinin ardından TFF ve Digitürk 20 ağustos 2011 tarihinde Çırağan Sarayı'ndaki iftar yemeğinde bir araya geldi. Liglerin durumunun belirsizliği ve bu konuda yayıncı kuruluşun karşı karşıya kaldığı tehlike masaya yatırıldığı bu iftarda kulüpler Digitürk ile sözleşmesinin 3 yıl daha uzatılmasına onay verdi. Ve yine Play off görüşü bu iftar yemeğinde gündeme geldi, kulüpler tarafından kabul gördü. (Yani Kasımpaşa A.Ş'nin dediği gibi sonradan değil. Google kayıtlarında bile mevcut)

Üçünçüsü…
Dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar kulüplerin Digitürk ile 3 yıl uzatılma anlaşmasına, "Bu konuda tüm kulüplerden yönetim kurulu kararı almalarını istiyorum” talebinde bulundu. O dönem yönetim krizleriyle boğuşan Ankaragücü Spor kulübünün dışında tüm kulüpler Digitürk ile 3 yıl sözleşmesinin uzatılması konusunda aldıkları yönetim kurulu kararlarını TFF'ye iletti.

Dördüncüsü…
24 nisan 2012 günü Kulüpler Birliği Vakfı ve Digitürk yetkilileri Ankara'da biraraya geldi. Taraftar 3 yıllık ek uzatma anlaşmasına son şeklini verdi. Ve ertesi günü 25 nisan 2012'de Kulüpler Birliğliği Vakfı bu olayla ilgili Ankara'da Rekabet Kurumunu ziyaret ederek bunun gerekçesini izaha etti. Aynı hafta TFF tarafından Digitürk ile yapılan 3 yıllık uzatma anlaşması Rekabet Kurumuna sunuldu.

Beşincisi…
2 mayıs 2012 günü Rekabet Kurumu TFF ile Digitürk arasında yapılan ve tüm kulüplerin istediği hatta yönetim kurulu kararı aldırarak onayladığı 3 yıllık uzatma kararını reddetti. Kurum, bunun daha kısa süreli olmasını istedi. (Kasımpaşa gibi bir kulübün, 2018'e kadar yapılan anlaşmanın onaylandığını zannederek, onaylanmamış anlaşma için Rekabet Kurumu'na gitmesi ne acıdır...)

Altıncısı…
Rekabet Kurumunun görüşü doğrultusunda bu defa TFF ile Digitürk arasında 21 mayıs 2012 günü imzalanan ek "uzatma” anlaşması Rekabet Kurumuna gönderildi.

Yedincisi…
14 aralık 2012 günü Rekabet Kurumu itiraz üzerine 2015-2016 ve 2016-2017 futbol sezonlarını da içerecek şekilde devrine yönelik olarak imzalanan 21.05.2012 tarihli sözleşmenin ilgili taraflarca 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi

Sekizincisi…
24 ekim 2013 günü Rekabet Kurumu bu soruşturma neticesince uzatmada bir aykırılık olmadığına karar vererek Digitürk'ün TFF ile yaptığı ve 2015-16 ve 2016-17 sezon sonuna kadar kapsayan anlaşmasını onayladı.

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak tehlikeli bir şey!
Öyle değil mi?

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam