"Hey sen git gol at diyorlar, hayır..."

Meireles, hem dış görünüşü hem de hayat tarzı ile Türk futbolu için kesinlikle aykırı bir figür olacak. Dövmeleri, dinlediği müzikler, aile hayatı...

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
'Hey sen git gol at diyorlar, hayır...'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
04 Eylül 2012 11:04
Liverpool'a transfer olduğu ilk zamanlar... Bir gün gazetedeki fotoğrafını gören takım arkadaşı Pepe Reina ona döner ve "Bu nedir?" diye bir soru sorar. Oyuncu şaşırır. Neden bahsettiğini önce anlamaz ancak daha sonra fotoğrafa bakınca takım arkadaşının kendisinin üzerindeki tişörtten bahsettiğini fark eder.

Reina'ya göre üzerindeki çizgili mavi tişörtü, dar jeani ve eskimiş botları ile belki bir sanat okulu öğrencisi olabilirdi ama o Liverpool'un orta saha oyuncusu Raul Meireles'ti...

Meireles, hem dış görünüşü hem de hayat tarzı ile Türk futbolu için kesinlikle aykırı bir figür olacak. Dövmeleri, dinlediği müzikler, aile hayatı... Bizim alışkın olduğumuz futbolcu tipinden çok farklı-ama iyi yönde-.

SISKA VE ÇİRKİN

Boavista altyapısında oynadığı sırada takım arkadaşının kuzeni olan şimdiki eşi Ivone ile tanışıyor. İlk tanışmalarında Raul ondan çok etkileniyor ancak Ivone pek de yüz vermiyor; çünkü Raul'u sıska ve pek de yakışıklı bulmuyor. İlginç başlayan bu aşk hikayesinin devamında düğünleri de bambaşka bir tarzda yapılıyor. Düğün arabası olarak bir Mini Cooper seçen ikiliden Raul, Convers ayakkabıları ile gelirken nikah masasına Ivone da kollarındaki dövmeleri açıkta bırakan bir gelinlik seçiyor bu özel gece için.

Reina tarafından eleştirilen giyim tarzı ile ilgili konuşan oyuncu, "İngiliz modasını seviyorum ancak bana üniversite öğrencilerinin giyim tarzı gibi geliyor. Ben soyunma odasına geldiğim zaman kimse benim gibi giyinmemiş oluyor. Takım arkadaşlarım bana bakıyor ve tepkileri; Bu ne?" sözlerini kullanıyor.

Daha ziyade sokak modasını takip eden Raul'un punk ve hipster arası gidip gelen bir tarzı var, "Ama ben değişemem. İngiliz tarzı giyinmeyen bir oyuncu olamaz mıyım? Bence bu İngilizlere özel. Belki de ben kötü görünüyorumdur"

Moda konusunda kendi tarzını yaratan Meireles ve eşi bunu ticarete de dökmüşler. Portekiz'in Ermesinde kentinde bir butik moda dükkanı açan ikilinin işlerini kimi zaman Ivone kimi zamanda oyuncunun kız kardeşi yürütüyor.

BEN GERRARD DEĞİLİM

Evlerinde ise işler biraz karışık... Yatak odalarında kıyafetlerini koymak için yeterli kadar dolap olmadığından 'olması gerekenden fazla sayıda' kıyfatet odası açmak zorunda kalmışlar.

Moda ve dövmeleri kadar işine de bağlı olan Meireles, Liverpool'da oynadığı dönemde kendi sınırlarının farkında olduğunu şu cümlelerle açıklıyor, "İnsanlar bana, 'Hey sen, git ve gol at...' diyorlar. Bu benim işim değil. Hayır, ben Steven Gerrard değilim. Tamam, Stevie bir orta saha oyuncusu ama çok sayıda gol de atıyor. Bu onun kalitesi. Ben öyle bir oyuncu değilim."

Karşımızda çok farklı bir oyuncu var. Hatta o kadar farklı ki, evinin duvarlarında kendisinin ve eşinin yaptığı sanat eserlerinin asılı olduğu bir figür.

Bir de küçük kızları; Lara...

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam