Perşembe tahminleri

Sporx İddaa yazarlarından Orçun Konaklılar, perşembe günü oynanacak olan basketbol maçlarını değerlendirdi.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Perşembe tahminleri
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
03 Mayıs 2012 14:28
www.twitter.com/okonaklilar

743 LIETUVOS RYTAS – LOKOMOTIV KUBAN (H: 2,5 – 5,5)

VTB Lig'in 2011-2012 sezonunun üçüncülük maçında Rytas ile Kuban karşı karşıya gelmeye hazırlanıyorlar. İki güçlü rakibe karşı yarı finallerde oldukça başarılı şekilde mücadele eden bu takımların mücadelesi de oldukça zorlu geçmeye aday.

Final Four'un ev sahibi konumundaki Rytas, CSKA karşısında sezon içinde de olduğu gibi belli bölümlerde oldukça etkin olsa da maçı kazanmayı başaramadı. Ev sahibi konumundaki Rytas aslında üzerine düşeni yapmış olarak gözüküyor ki turnuvanın en büyük şampiyonluk adayına mağlup olduklarını göze almak gerekiyor. Rice ve Rasic'in dış şutlardaki etkinliğine Samardziski'nin de eklenen pota altı performansı sonucu yakın kılan başlıca noktalar olarak dikkat çekiyor.

Kuban konusunda her yazıda belirttiğim gibi yine eleştirel görüşler aktaracağım. Bu takımın koç konusunda ciddi problemleri var ki bir maçın en etkin ismi bir sonraki maçta hiç süre almayabiliyor. Bunun yanında çok iyi bir maç çıkaran oyuncu oyundan alınıp bir daha oyuna girmeden maçı tamamlayabiliyor. Son maçta yıldızlaşan isim o maça kadar rotasyondaki yerini iyice kaybeden Blakney olunca takımdaki tercihlerin nasıl değişim gösterdiği ortaya çıkıyor. Aynı şekilde sezonun başarılı isimleri Ali Traore ve Nikita Shabalkin de süre almak konusunda problem yaşayan isimlerdi. Maljkovic bu takımın potansiyelini yansıtması konusunda en büyük problem niteliğinde. Bari sezon başına oranla sakatlıktan döndükten sonra Rivers'ın rolü arttı ki o da bu değişimin hakkını fazlasıyla veriyor.

Zor bir maç olmasını bekliyorum. Kuban ne kadar güvenilir konumda bir takım olmasa da ben handikap avantajıyla maç sonu 2 seçeneğini öneriyorum. (Maç sonu 2)

747 CAJASOL SEVILLA – LAGUN ARO GIPUZKOA (H: 4,5 – 8,5)


Cajasol Sevilla beklentilerin üzerinde sayılabilecek şekilde başarılı bir süreçten geçtikten sonra geçtiğimiz hafta mağlup oldu. Lagun Aro da sezon geneline bakıldığında ligin başarılı, formda ekiplerinden biri konumundayken bir süredir ciddi bir düşüş yaşamakta.

Sevilla üst üste oynadığı beş maçı da kazandıktan sonra geçtiğimiz hafta Zaragoza deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. Paul Davis'in sakatlığı onları şüphesiz ki etkiledi. Yıldız oyuncunun bu maç öncesinde de sakatlığı devam ediyor. Sakatlığının iyiye gittiği belirtilse de bu maçta oynaması beklenmiyor. Sevilla'nın Lagun Aro ile arasında birer galibiyetlik bir fark bulunması ve ev sahibinin ilk maçı da deplasmanda kaybetmiş olması bu maçın önemini daha da arttırıyor. Bulunduğu sırayı Lagun Aro'ya kaybederse Sevilla için play-off maçlarında ilk rakip olarak Barcelona veya Real Madrid ile karşılaşma tehlikesi bulunuyor.

Lagun Aro Gipuzkoa ligin en etkili dış oyuncularını kadrosunda bulunduruyor olsa da pota altında ciddi sorunlar yaşadıklarını söyleyebiliriz. Doblas zaten kısıtlı bir oyuncuyken, Betts çok değerli bir isim olsa da ilerleyen yaşından dolayı çok kısa süreler sahada kalabiliyor. Yine de oyunda olduğu dönemlerde hücumda çok önemli katkılar sağlayabiliyor. Vidal'ın sakatlıktan dönmüş olması bu takım açısından çok önemli çünkü hem hücum, hem savunma anlamında kısalar arasındaki en kilit isim olarak onu gösterebiliriz.

İki takımın da play-off adına hedefledikleri açısından büyük değer taşıyan bu karşılaşmada yüksek handikaptan kaynaklı maç sonu 2 seçeneği değerlendirilebilir. Fakat benim öncelikli tercihim ilk yarı 2 seçeneğinden yana. (İlk yarı 2)

750 GRAN CANARIA – ZARAGOZA (H: 3,5 – 6,5)

Son senelerin üst sıralara aday takımlarından Gran Canaria bu sezonki başarısız performansıyla son haftalara ligden düşme tehlikesiyle giriyor. Bu süreçten kurtulmak adına bir galibiyet yetecek fakat bugünkü rakipleri bu amaç açısından oldukça zorlu.

Gran Canaria son altı haftada sadece bir galibiyet alınca ligden düşme tehlikesini fazlasıyla hisseder duruma geldi. Yıllardır doğru transfer hamleleri ve istikrarla ön plana çıkan Gran Canaria bu sezon bu konularda verdiği tavizin sonuçlarını bu şekilde kötü bir tabloyla görmüş durumda. Gran Canaria'nın bu durumdan kurtulması adına gerekli bir galibiyeti play-off mücadelesi veren Zaragoza karşısında arıyor olması oldukça zorlu bir durumu işaret ediyor. Sezon başında yine mantıklı transfer hamleleri yapsalar da bir yabancı konusunda bir türlü istenene ulaşamadılar. Gelen giden birçok oyuncunun sonunda Dowdell takıma katıldı ki onun bu takıma sınıf atlatacak bir katkı sağlaması beklenmiyordu zaten. Son dönemde Rey'in süreleri arttı ki belki de son dönemdeki en mantıklı hamle niteliğindeydi. Son altı haftada aldıkları tek galibiyetin Valladolid'e karşı oldukça zorlu bir maç sonunda gelmiş olması onların sıkıntılı sürecini ortaya koyar cinsten.

Zaragoza play-off yarışı verirken geçtiğimiz hafta ligin en formda takımlarından Sevilla'yı yenerek moral kazandılar diyebiliriz. Takım oyunu anlamında onlar da ligin önemli takımları arasındalar. Bir ara düşüş yaşamış olsalar da ligin son virajını iyi geçecekleri inancındayım. Bu nedenle ben Gran Canaria karşısında da galibiyeti isteyen ve bu anlamda daha çok çaba harcayan takım olacaklarını düşünüyorum.

İki takım açısından da önemi büyük olan karşılaşmada benim öncelikli tercihim maç sonu 2 seçeneğinden yana. (Maç sonu 2)

Diğer tahminler:

745 – 2 - CSKA Moskova – Unics Kazan (H: 5,5 – 9,5)

749 – 1 (İY) - Barcelona – Real Madrid (H: 3,5 – 7,5)



GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam