Cumartesi tahminleri

Sporx İddaa yazarlarından Orçun Konaklılar, cumartesi günü oynanacak basketbol maçlarını sizler için yorumladı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Cumartesi tahminleri
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
05 Mayıs 2012 15:28
www.twitter.com/okonaklilar

778 GALATASARAY – TOFAŞ (H: 6,5 – 12,5)

Uzun yıllar sonra basketbol liginde normal sezonu lider olarak tamamlayan Galatasaray, sekizinci sırayı alarak rakibi konumuna gelen Tofaş ile karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Galatasaray şüphesiz ki oldukça iyi bir sezonu geride bıraktı. Ligin son maçlarına doğru bir düşüş yaşasalar da bu durumdan play-off maçlarıyla kurtulacakları düşüncesindeyim. Furkan'ın da dönüşünün ne kadar önemli bir katkı sağladığını son Aliağa maçında görmüş olduk. Sezonun son döneminde bir türlü isteneni verememiş olsa da Savovic'in de performansında bir artış söz konusu. Düşüş yaşadığını belirttiğimiz Galatasaray nitekim bugün karşılaşacağı Tofaş'ı ligin ilk yarısında deplasmanda rahat geçmesine rağmen, iç sahada rakibine karşı oldukça zorlanmış ve uzatmaların sonunda maçı kazanabilmişti. Tofaş sezona yaptığı iyi başlangıcın ardından ikinci yarıda bir ara düşüş yaşamış olmalarına rağmen yeniden çıkışa geçti ve play-off potasında kalmayı başardı. Sezon içinde yaşanan sakatlık problemleri onların belli dönemlerde sıkıntı yaşamalarının en önemli nedenlerinin başında geliyordu. Fakat Tofaş yine de genel olarak sezon içinde büyük takımları fazlasıyla zorlamayı başarmış bir ekip konumundaydı. Nihat İziç'in takımı genç ve tecrübeli oyuncuları takım uyumu adına en iyi şekilde kullanabiliyor. Galatasaray belki seriyi kayıp yaşamadan geçer ama işlerinin ilk etapta çok kolay olmadığı düşüncesindeyim. Handikap avantajıyla maç sonu 2 seçeneği değerlendirilebilir. (Maç sonu 2)

783 STRASBOURG – ORLEANS (H: 1,5 – 3,5)


Halen play-off şansı bulunsa da işi zor gözüken ekiplerden Strasbourg, bu sezonun başarılı ekiplerinden biri konumundaki Orleans ile karşı karşıya geliyor. Strasbourg sezon başında kurduğu kadroyla gayet başarılı bir sezon geçirecekmiş izlenimi verse de lokavtın sona ermesiyle ellerindeki en değerli iki ismi kaybettiler. Lavoy Allen ve Justin Harper'ın ayrılmasının ardından lokavttan sonra da Avrupa'da oynama kararı alan veya oynamak zorunda kalan Alexis Ajinca'yı kadrolarına katmışlardı. Sezon başındaki başarılı görüntülerine ulaşamamış olsalar da halen play-off iddiaları devam etmekte. İç sahada aldıkları Dijon yenilgisi onların hedeflerinden uzaklaşmasına neden olsa da geçtiğimiz hafta deplasmanda Hyeres Toulon'u farklı geçmeyi başardılar. Toulon'a karşı olsa da Ajinca takımının ve hatta sahanın yıldızlaşan ismiydi. Orleans sezona pek de istediği gibi bir başlangıç yapmasa da sonrasında sergilediği performansla ligin zirve adaylarından biri konumuna geldi. Son dönemde Nanterre ve Gravelines'e içerde kaybetmiş olsalar da son dört deplasman maçlarını kazanmayı başardılar. Özellikle son hafta Nancy'i deplasmanda rahat geçmeyi başardılar. Maçın önemi Strasbourg açısından çok daha büyük olsa da ben Orleans'ın bu deplasmanda kazanamasa bile başa baş bir mücadele sergileyeceğini düşünüyorum. Tabii ki kazanmaya da yakın taraflar bana kalırsa. (Maç sonu 2)

786 ROANNE – NANTERRE (H: 4,5 – 8,5)


Geçtiğimiz hafta deplasmanda Le Havre karşısında sezonun en ağır yenilgisini alan Roanne, son haftalarda büyük bir çıkışa imza atan ve play-off mücadelesi vermekte olan Nanterre'yi konuk ediyor. Özellikle Reggie Jackson'ın sakatlanmasıyla önemli güç kaybı yaşaması beklenen Roanne aslında Fransa'nın son dönemdeki en formda takımlarından biri konumundaydı. Geçtiğimiz hafta oynadıkları Le Havre maçı öncesinde son yedi maçlarının altısını, son on maçlarına göre değerlendirirsek de sekizini kazanmayı başarmışlardı. Fakat ligin kısıtlı kadrolarından birine sahip Le Havre karşısında 62 sayıda kalarak 34 sayı fark yemiş olmaları pek kabul edilebilir değil. Roanne'da Jackson'ın sakatlığının ardından Gani Lawal takviyesi yapıldı. Bu dönemde alınabilecek en doğru isimlerden biri olduğu düşüncesindeyim. Lawal zaten beğendiğim bir oyuncuydu ve bu sezon itibariyle NBA'de istediği değeri bulamamışken Fransa'da Roanne onun için iyi bir tercih konumundaydı. Nitekim Lawal sezon başında lokavtın bitimine kadar Polonya'da Zielona Gora formasıyla da başarılı bir süreç geçirmişti. Le Havre karşısında ilk kez Roanne forması giyen Lawal 12 dakikada 5 sayı, 4 ribaundluk bir performans sergiledi. Nanterre cephesinde son altı haftada muazzam bir tablo hakim. Oynadıkları son altı karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldılar. Bu süreçte karşılaştıkları takımlar da hiç kolay ekipler değillerdi ki özellikle Chalon, Asvel ve Orleans'ı deplasmanda mağlup etmiş olmaları çok değerliydi. Yine aynı şekilde Paris Levallois gibi sezonun flaş ekibini de iç sahada mağlup etmeyi başardılar. İkinci ligden bu yana çok başarılı bir oluşum sergilediklerini ve biraz Poitiers'in lige yükseldiği ilk sezondaki görüntüsüne benzetiyorum onları. Corosine konusunda bir yazımda uzun uzun bahsetmiştim ki geçtiğimiz hafta alınan galibiyette en önemli isimlerin başında geliyordu. Yardımcı rollerde oldukça etkin isimlere sahipler ki dış şutlarıyla Corosine de bu açıdan büyük önem taşıyor. Ryvon Coville çok önemli bu takım için ki geçtiğimiz hafta çok erken faul problemi yaşamıştı. Şimdi yine karşısında çok etkin uzunlar olacak fakat geçtiğimiz hafta onu zorlayan nokta hareketli bir uzuna karşı oynamaktı. Roanne'da Uche nispeten daha dominant ve hareketsiz bir isim olarak gösterilebilir. Bu maç belki maç sonu 1 olur bir şey diyemem ama bu handikap yine de bana kalırsa yanlış verilmiş gibi duruyor. Ben bu handikap varken maç sonu 2 seçeneğini değerlendirilebilir buluyorum. (Maç sonu 2)
Tümü
 Reklam