Çarşamba tahminleri

Sporx İddaa yazarlarından Orçun Konaklılar, sizler için çarşamba günü oynanacak olan basketbol maçlarını yorumladı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Çarşamba tahminleri
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
09 Mayıs 2012 15:20
www.twitter.com/okonaklilar

712 KARŞIYAKA – ANADOLU EFES (TS: 158,5)

Bu sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes, ligimizin hiç de kolay sayılamayacak deplasmanlarından birinde turu geçme şansını arıyor.

Karşıyaka geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ligin yine kaliteli ekiplerinin başında gelse de bu sezon istikrardan biraz daha uzak bir görüntü çiziyorlar bana kalırsa. Büyük takımlara karşı sezon genelinde başarılı maçlar çıkarmış olsalar da sonuca ulaşmakta fazlasıyla zorlandılar. İlk Efes maçında yedikleri 98 sayının da kabul edilebilir olmadığı düşüncesindeyim. Bunu söyleme nedenim sezonun sonuna doğru bunları çokça görmüş olmamız. Bu maçla ilgili ben üst seçeneğini önerirken Karşıyaka sezon biterken iç sahada oynadığı son üç maçta sırasıyla 91, 85, 90 sayı yedi. Play-off söz konusu olunca, rakiplerin durumu farklılaştığından bu sayıları yiyip maç kazanmaları oldukça zor gözüküyor. Bireysel anlamda ilk maça baktığımızda İlkan ve Chatman'ın etkinliği dikkat çekse de farklı kaybetmiş olmalarına rağmen 78 sayı attıkları maçta Stanojevic'in hücumda etkisiz kalmış olması şaşırtıcı. Bu takımın en kilit isimlerinden biri olduğu düşünülürse onun etkinliğinin artması gerektiği ortada.

Sürekli olarak söylenen bir şey var ki Zouros ile birlikte Anadolu Efes'in bir oyun karakteri kazandığı yönünde… Fakat serinin ilk maçı o karakterin aksinde bir tarzda sonuçlansa da Efes rakibini rahat geçmeyi başardı. Ligin son maçında Mersin'e atılan 106 sayı sonrasında bu maçtaki yüksek skor da bir farklılaşmanın göstergesi mi bilinmez. İlk maçta Ermal ve Kinsey'nin dönüşü, Kerem Gönlüm'ün etkili performansı takımın Savanovic ve Vujacic'e dayalı hücum tarzını daha verimli hale dönüştürmüş durumda. Özellikle Vujacic de süresi azalmasına rağmen çok daha verimli bir oyun ortaya koymayı başardı. Kinsey'nin dönüşü çok değerli Efes için ki onun performansı oyunun iki yönünde de bu takıma önemli etkiler sağlamakta.

İkinci maç için Efes'in turu geçebileceğini düşünüyorum. Fakat öncelikli önerimi yine yüksek skorlu bir maç olacağını düşünmemden kaynaklı üst olarak gösterebilirim. (Üst – 158,5)

714 WURZBURG (H: 1,5 – 2,5) – ALBA

Sezonun flaş takımı Wurzburg, Alba karşısındaki play-off serisine de sonuç mağlubiyet olsa da ümit veren bir performansla başladı. İki takımın ikinci maçında ben Wurzburg'u avantajlı taraf olarak görüyorum.

Wurzburg sezon başında yeni yükseldiği ligde sergilediği başarılı performansla bu noktaya gelmeyi başardı. Belirttiğim gibi belki ilk play-off maçlarından yenilgiyle ayrıldılar ama ümit veren bir performans sergiledikleri düşüncesindeyim. Bu ligin en etkili pota altı oyuncularına sahip ekiplerinden Alba karşısında özellikle Jason Boone'nin performansı oldukça önemliydi ki ilk maçta iyi iş çıkardığını söylemek gerekiyor. İç sahada normal sezonda Wurzburg ilk yarısı başa baş geçen mücadelede Alba Berlin'i farklı şekilde mağlup etmeyi başarmıştı.

Alba Berlin cephesinde de pota altındaki etkisizlik endişe vericiydi dersek yanlış olmaz. Derrick Allen, Yassin Ibdihi ve Torin Francis'in etkisiz olduğu günde takımı yine Wood ve beklenenin üzerinde bir performansla Bryce Taylor taşıdı. Simonovic'in kötü performansı da onlar açısından kabul edilebilir bir durum değildi.

Zor bir maç olması muhtemel ki başa baş geçmesini beklediğim mücadelede alt seçeneği de değerlendirilebilir. Ama benim öncelikli önerim maç sonu 1 seçeneğinden yana. (Maç sonu 1)

715 BONN – BAMBERG (TS: 154,5)

Almanya'da play-off ilk tur maçlarında en büyük sürprize şüphesiz ki Bonn imza attı. Bamberg şampiyonluğun en büyük adayı konumundayken ilk maçta iç sahada Bonn'a mağlup oldu.

Telekom Bonn bu ligin şüphesiz ki en tehlikeli takımlarından biri konumunda. Aslında başarılı bir noktaya gelememelerinin en büyük nedeni istikrarsız görüntüleri. Her takımı yenebilecek durumdaki bu takım, her takıma da yenilebiliyor. Jared Jordon ve Tony Gaffney'nin liderliğindeki takımda yardımcı rollerde çok etkin olabilen Serapinas, Veikalas, Ensminger gibi önemli isimler de yer alıyor. Sezon içinde yapılan Talor Battle transferi de onlara önemli güç katmış durumda.

Bamberg şüphesiz ki beklenmeyen bir sonuçla karşı karşıya kaldı fakat halen turun ve elbette şampiyonluğun en büyük adayı konumundalar. Son çeyreğine 9 sayı önde girdikleri bir maçı kaybetmeleri sonucun ne derece sürpriz olduğunu gösterir cinsten. Bamberg adına ilk maçta en şaşırtıcı bireysel performans olumsuz yönde Slaughter oldu. Çok etkisiz bir maç çıkaran Amerikalı uzunun yine o kadar kötü bir maç geçirmeyeceğini düşünüyorum.

İkinci maçta Bamberg yine net favori konumunda ki çok daha istekli olmalarını da bekleyebiliriz. Toplam sayı anlamında seçimi çok daha tercih edilebilir buluyorum. Üst seçeneği değerlendirilebilir. (Üst – 154,5)

Diğer tahminler:

711 – 1 - Kolossos Rodou – Panionios (H: 3,5 – 6,5)
719 – 2 - Miami Heat – New York Knicks (H: 6,5 – 12,5)



GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam