NBA’de Türk haftası

Mutlu Nazlı NBA'deki Türk temsilcilerimizin son durumlarını değerlendirdi.

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
NBA’de Türk haftası
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
04 Mart 2013 01:24
Bu haftaki yazımda esasında daha farklı planlarım vardı fakat Türk oyuncularımızın NBA normal sezon maçları içinde harika bir hafta geçirmeleri beni inanılmaz etkiledi ve bu performansları hatırlatmak istedim.

Enes Kanter milli takım ile yaşadığı sorunlar nedeniyle TBF resmi sitesinde milli temsilcilerin arasında yer almasa da bizler için bir gurur kaynağı. Sonuçta bu güne kadar draft’larda üçüncü sıradan seçilen tek basketbolcumuz. Yetenekleri hakkında kimsenin zaten herhangi bir şüphesi yok. Önemli olan bunları sahaya yansıtabilmesiydi ve bunun için beklide seçilebileceği takımlar arasında pota altını güçlendirmek isteyen bir takıma gitmesi beklenirken Utah Jazz’a dahil oldu. Oturmuş bir pota altı olması Enes’in süre almasını çok zorlaştırdı.

Aldığı ekstra sürelerde performansının ne olacağı sinyallerini verse de bir patlamaya ihtiyacı olduğu açıkça gözleniyordu. İşte bu patlama tabi ki tek maçla ve Charlotte Karşısında net bir kıstas değil ama gerçekleştirmeyi başardı.

İlk beş olarak sahaya çıktı ve sahada en çok süre alan oyuncu olarak 44 dakika tıpkı soyadı gibi Kan-Ter içerisinde kaldı. Attığı 23 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Yanında aldığı 22 ribaund ile double double’a imza attı. Yaptığı 5 top kaybı ve yediği bir blok sahada bu kadar top ile oynayan birisi için bence gayet normaldi ve gecenin yıldızlığı ile beraber takımına galibiyeti de getirmeyi başardı. Bir önceki Atlanta maçına baktığımızda 17 dakikada 6 sayı 3 ribaund ile oynayan bir oyuncunun şans ve sorumluluk verildiğinde neler yapabileceğini böylelikle görmüş olduk.

Ömer Aşık’a baktığımızda Draft’larda aynı şansızlığı yaşamıştı. Fakat bu sezon Houston Rockets Pota altı kendisine emanet edildiğinde neler yapabileceğini gösterdi. Takım olarak şu anlık playoff resmi için dışarıda gözükseler de bireysel başarısı bizi mutlu ediyor.

Ömer içinde başarılı bir haftaydı. Milwaukee maçında aldığı 22 ribaund ile kendi kariyer rekorunu kırdı ve yanında attığı 16 sayı ile double double yapmayı başardı. En önemlisi ilk beş başladığı karşılaşmada 30 dakika süre içerisinde bu istatistiğe ulaştı. Toplamda takım olarak 47 ribaund alınmış olması diğer dikkat çekici nokta olarak altını çizmek istiyorum.

Ömer NBA’de şu anda ribaund sıralamasında Dwight Howard’ın hemen arkasında 11,7 ortalama ile ikinci sırada yer alıyor ve göz dolduruyor.

Ersan İlyasova ise esasında haftaya normal bir başlangıç yapmıştı. Esasında bizim beklediğimizden daha farklı bir istatistik ki zaten biz onlar için sürekli beklentilerimiz üst seviyede olduğundan 10 sayı ve 7 ribaund’u az bulsakta Dallas karşısında galibiyette önemli rol aldı. Bir sonraki Türk gecesinde ise Ömer’e ayak uyduran Ersan, double double’a 20 sayı 10 ribaund ile ulaştı ve heyacanı çok yüksek maçta M. Ellis ile galibiyeti getiren isim oldu.

Hafta başından beri artan formu Raptors maçında patlama noktasına geldi. İlk beş başladığı karşılaşma da 42 dakika sahada kalarak 29 sayı, 11 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ve 1 blok ile geceye damgasını vurdu. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken galibiyeti de kendi elleriyle sundu.

Ersan yaptığı double double’lar la ligteki saygınlığını sürdürmeye devam ediyor.

İşte yazının belki de en zor anı olan Hidayet Türkoğlu…

Yapmış olduğu bir hata sonucu onu sahada görememek bizi gerçekten üzüyor.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam