Kralın Yükselişi ve Miami’nin Sönmeyen Ateşi

Yazarlarımızdan Hayati Türkoğlu, NBA'de son dönemin flaş takımı son şampiyon Miami Heat'in form durumunu değerlendirdi.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Kralın Yükselişi ve Miami’nin Sönmeyen Ateşi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
11 Mart 2013 22:26
Son şampiyon Miami, son dönemde unvanına yakışır bir performans sergiliyor. Üst üste 18 maç kazanan Heat duracak gibi de gözükmüyor.

Heat’in bu seriyi yakalamasında önemli olan bir çok neden var biz onlardan bazılarına bir göz atalım ;

Öncelikle sezon başında çok etkisiz ve verimsiz görünen Wade, son iki aydır özlediğimiz Wade gibi oynamaya başladı.Özellikle Lebron’un kenara geldiği bölümlerde sorumluluğu tamamen üstlenmesi Heat’in oyunda sürekli etkin kalmasını sağlıyor. Ayrıca Wade’in istekli ve saldırgan oynaması takım savunmasının bir seviye daha yukarı çekilmesini sağlıyor ve Wade’in çaldığı toplarla, Miami en iyi yaptığı işi yani açık saha hücumunu daha çok yapma şansı yakalıyor.

Wade gibi sezona kötü başlayıp toparlayan bir isim daha var oda, sezon başında Miami’nin en büyük rakiplerinden olan Boston’dan takıma katılan Ray Allen. Sezonun ilk bölümünde son derece etkisiz kalan Allen, sezonun sonuna yaklaştığımız bu dönemde beklenen performansa yaklaşmış gibi gözüküyor. 6. adam olarak görev aldığı için ondaki performans artışı Playoff’larda takımı çok etkileyecektir.

Takım içinden bu iki takviyeyi alan Heat, en önemli takviyeyi ise dışarıdan yaptı. Nam- ı diğer Bird Man’i yani Chris Andersen’i kadrosuna katarak takımın en yumuşak karnı olan pota altını güçlendirdi.Bu takviyenin Miami’nin yükselişindeki en önemli basamaklardan biri olduğuna inanıyorum ben. Bird Man’in kenardan gelerek hem Bosh’un dinlendirilmesine yardımcı olması hem de getirdiği enerji Miami’yi bir adım daha öne götürmüşe benziyor.

Gelelim bu sönmeyen ateşi sürekli körükleyen isim olan Lebron (King) James’e ve onun durdurulamaz oyununa.Özellikle bu galibiyet serisinin başında inanılmaz istatistiklere imza atan Kral, geçtiğimiz iki sezonda çok eleştirilmesine yol açan sorumluluk almayan oyun tarzından da vazgeçmiş gözüküyor. Lebron’un geliştirdiği bir diğer özelliği ise dış şutları. Bu sezon dışarıdan çok yüzdeli( %40) oynaması onun istediği açık alanı bulmasını kolaylaştırıyor ki Lebron açık alan bulursa onu durdurabilecek bir insan yok sanırım. Ayrıca sadece sayı olarak değil hücumun her alanında ve savunmada çok çok iyi işler çıkaran Kral’ın bu şekilde oynaması tartışmasız Miami’nin ateşinin sönmemesinin en önemli nedeni.

Bu oyuncular haricinde Bosh’un da katkısını unutmamak lazım. Onun boyalı alan ve orta mesafedeki skor tehtidi Miami hücumlarının rahatlamasını sağlıyor. Ayrıca pota altında verdiği mücadelede takdire değer.

Sonuç olarak Lebron ve Wade böyle durdurulamaz oynamaya devam eder ve takımdan gerekli desteği alabilirlerse şampiyonluğun yine en büyük adayı olarak görüyorum Miami’yi. Ancak Lakers’ın son dönem performansı da son derece kafa karıştırıcı bakalım sonuç ne olacak.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam