Pınar Karşıyaka – Türk Telekom

Artık tempo düşürülmesi gereken maçlardayız

SPORX AI BAKIŞI
calendar 30 Kasım 2011 00:53
Haber: Sporx.com Yazarlar, Fotoğraf: Sporx.com
Pınar Karşıyaka  – Türk Telekom
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş!
Yorum Yap Yorum Yap
Google News


Değerli bulunabilecek bir maç daha izledik ve iki takım da galibiyet odaklı kalmayı tercih edince tempo yükseldi. Bu sonucun bedeli gelecek maçların iki tarafı da zorlaması olacaktır.  Geçmiş maçtan bugüne dek gördük ki Karşıyaka takımı basketbolu üzerine pozitif katkı yapamamıştır.

Ortalama, 20 sayı yediği periyod yapısı iyileşmemiş. Bunu sağlayacak yapı halen görülmemektedir. Kalan maç sayısı da göz önüne alınınca durum parlak değildir.  Galibiyet için gerekli sonuç tempoyu düşürmekten geçmeyeceğini kabullenmiş takım görmekteyiz.

Pınar Karşıyaka -  Türk Telekom: 81 – 83 (21-20/23-18/19-23/18-22)

Kötünün iyisi olarak Türk Telekom önünde görebilsek de, son 16 arasında olması durumunda daha ciddi şekilde zorlanacaktır. Oynadığı maçlarda periyodları pozitif kapatmakta daha şanslı görebiliriz çünkü periyodlar içinde daha hızlı toparlanarak geri düşse bile oyuna ortak olabilmektedir.

Farkı 10 sayıya çektiği dönemde sınırlarının görebilip kontrolü savunmayla devam ettirebilseydi sonuç farklı olabilirdi ancak esas sorun maç boyunca tempoyu düşürememesinden kaynaklanmaktadır. Maçı düşük tempoda kabul etmeyi sağlaması durumunda kalan 2 maçta avantajını arttırabilir. Üstelik son 16da bu savunma yapısı daha fazla tercih edilir olacaktır.

Gelecek maçın sürprizi olarak farklı plan bekleyebiliriz: ilk periyodu düşük tempoda oyunla alabilmesi bu seçeneklerden biri olabilir.
Tümü
 Reklam