Güntekin Onay'a acı kahveler

UEFA Avrupa Ligi final maçının spikeri Güntekin Onay'ın sözlerinden yola çıkan Alper Kaya, Türk futbolundaki gençleşme sorununu masaya yatırdı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Güntekin Onay'a acı kahveler
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
10 Mayıs 2012 03:40
Güntekin Onay'ın da final maçında dillendirdiği bir hadise vardı, Bilbao ortalamanın çok altında bir yaşla mücadele ediyordu ve neticede mücadelesini verdiği de kulüpler bazında alınabilecek en büyük ikinci kupaydı... Güntekin Onay fırsat bu fırsat diyerek Türk kulüplerine de salvolarını savurdu... Yanlış anlaşılmasın, amacım kesinlikle Güntekin Onay'ın zat'ına hitabet değil! Sadece madem o dillendirdi bu mevzuyu, "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" sözünü hayata geçirmek istedim. Madem ki Türkiye'deki futbol otoritelerine Bilbao'nun genç kadrosunu gösterip sözlerini sakınmadı Sayın Onay...

Peki! Birkaç soru takıldı benim aklıma bu vesileyle...

Birkaç ay önce 37-0 biten Kırıkhan-Hassaspor U-17 maçının ardından Hassa kalecisi maç hakkında şunları söylüyordu: "Tekmeliğim olmadığı için, dizim sakattı. Ben de karton sarıp maça çıktım..." Aynı zamanda maçta, bir Hassa oyuncusu açlıktan kaynaklı baygınlık geçirerek erkenden oyundan alınmak zorunda kalıyordu. Güntekin Onay ve onun gibi düşünenler, henüz 17 yaşında bile olmayan bu çocuklar için kafa patlatmış mıydı?

2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de yaş ortalaması en büyük olan Konyaspor, Karabükspor ve Bucaspor Süper Lig'e çıkarken; yaş ortalaması en küçük olan Kocaelispor, Çanakkale Dardanel ve Hacettepe 2. Lig'e doğru yol tutuyordu... Türk futbolunun fidanlığı olması gereken Bank Asya'daki yabancı ve 35 yaşındaki "tecrübeli"(!) topçu sirkülasyonuna bir söz söyleyip, bu yaşananlara dair fikir üretti mi Türk gençliğini sorun edenler?

3. Lig'de nice takım tesissiz, parasız, pulsuz aç-bilaç spor icra etmeye çalışırken (bu şartlarda nasıl olacaksa artık!) 25 yaş altı futbolcularla dolup taşan ve inanın sahada bazen ne yapacağını bilemez halde gezip duran bu futbol emekçilerinin aç karnını, gelecek sorunlarını, ailevi maddi durumlarını dert etti mi Güntekin Onay (ve onun gibiler?)

Durumu dramatikleştirdiğimi mi sanıyorsunuz cidden?

2. Lig'de nice futbolcu maç başına anlaşmak zorunda kalırken, Bank Asya 1. Lig'de gepgenç bir kadro şampiyon dahi olsa Süper Lig'e 30 transferle girip onları o aşamaya taşıyan gençleri sağa sola savururken, Süper Lig'de anca maçlar 2-0'ken 85. dakikalarda alt yapıdan futbolcular oyuna alınırken, futbolcuya futbolunu oynaması için imkan yaratmakla mükellef adamlar yayıncı kuruluşta üç İstanbulluya güzelleme düzerken siz hangi mücadeleden, hangi kupadan, hangi gençten bahsediyorsunuz kuzum?

Türk futbolu alt yapısına sırtını daha milli kademede dönüyor! 25 yaş sınırı konduğu için 90'lı, 95'li futbolcularla dolup taşmış 3. Lig'den, U-18 milli takımına sadece üç futbolcu çağrılıyor... Siz daha neyi tartışıyorsunuz?

http://twitter.com/alper_kaya

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam