Milliler finalde!

Türkiye Karma Takımı, Avrupa Yüzme Şampiyonası 4x100 metre karışıkta finale çıktı

calendar 17 Mayıs 2016 15:57
Haber: AA
Milliler finalde!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
Türk sporcular, Avrupa Yüzme Şampiyonası'nın 2. gününde, bir kategoride final, iki kategoride ise yarı finale yükseldi. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla İngiltere'nin başkenti Londra ile aynı adı taşıyan su sporları merkezinde düzenlenen organizasyonun 2. gün sabah seansında, 6 kategoride eleme yarışları yapıldı.

Türkiye Karma Takımı, 4x100 metre karışık elemelerinde elde ettiği 3:54.75'lik dereceyle 6. oldu. Ege Başer, Demir Atasoy, Gizem Bozkurt ve İlknur Nihan Çakıcı'dan oluşan takım, finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Milli sporcu Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 100 metre kurbağalama elemelerini, 1:08.59 ile 10. sırada bitirerek adını yarı finale yazdırdı.

Erkekler 200 metre karışık elemelerinde 2:01:99 ile Türkiye rekoru kıran Alpkan Örnek ise 16. sıradan yarı final biletini aldı.

Erkekler 200 metre serbestte yarışan Doğa Çelik, 1:49:15 ile Türkiye rekoru kırdığı yarışta 23. olarak elendi. Aynı kategorideki Kaan Özcan, Kemal Arda Gürdal ve Ergecan Gezmiş de elemeleri geçemedi.

Kadınlar 100 metre serbestte Ekaterina Avramova, Nihan Çakıcı, Esra Kübra Kaçmaz, erkekler 1500 metre serbestte ise Nezir Karap ve Ediz Yıldırımer, şampiyonaya elemelerde veda etti.

Türkiye'nin de bulunduğu karma takım 4x100 metre karışık finali, Zülal Zeren'in havuza gireceği kadınlar 200 metre sırtüstü finali, Viktoria Zeynep'in yarışacağı kadınlar 100 metre kurbağalama yarı finali ve Alpkan Örnek'in mücadele edeceği erkekler 200 metre karışık yarı finalinin yapılacağı akşam seansı, TSİ 20.00'de başlayacak.

Tümü
 Reklam