Rus halterciler olimpiyatlardan men edildi

Rusya Halter Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alamayacak

calendar 29 Temmuz 2016 22:47
Haber: AA
Rus halterciler olimpiyatlardan men edildi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (2)
Google News
Dünya Halter Federasyonu (IWF), Rusya Halter Takımı'nı 2016 Rio Olimpiyatları'ndan men etti. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, IWF İcra Kurulunun verdiği karara göre, Rus Halter Milli Takımı'nın doping kurallarına uymadığı gerekçesiyle oyunlarda yer alamayacağı bildirildi.

Doping testlerinden başarısız oldukları için daha önce kadrodan çıkarılan Tatiana Kashirina ve Anastasia Romanova'ya ek olarak 4 Rus sporcunun daha Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından görevlendirilen Kanadalı spor hukuku uzmanı Prof. Richard McLaren'in raporuna dayanılarak men edildiği belirtildi.

Olimpiyatlarda bu sporcuların yerine halterde, kadınlarda Arnavutluk, Gürcistan ve Moldova, erkeklerde ise Belçika, Hırvatistan, Sırbistan, El Salvador ve Moğolistan'a kota hakkı verildi.

Tümü
 Reklam