UEFA Avrupa Ligi rekortmeni Sevilla

UEFA Başkanı Platini, maçın ardından düzenlenen seremonide, kupayı Sevillalı futbolculara verdi

SPORX AI BAKIŞI
calendar 28 Mayıs 2015 00:28
Haber: AA, Fotoğraf: Reuters
Sevilallı oyuncular
Sevilallı oyuncular
Yorum Yap Yorum Yap (2)
Google News
Avrupa futbolunun 2 numaralı kupası UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde Ukrayna'nın Dnipro takımını yenerek şampiyon olan İspanyol temsilcisi Sevilla'ya kupasını, UEFA Başkanı Michel Platini verdi. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da Dnipro'yu 3-2 mağlup ederek 4. kez final oynadığı kupayı 4. defa kazanan Sevilla, maç sonrası düzenlenen törenle kupayı aldı.

Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Dnipro'nun oyuncularına ve teknik heyetine madalyaları takıldı.

Podyuma son olarak çıkan Sevillalı futbolculara ve teknik kadroya madalyaları takıldıktan sonra Platini, kupayı Sevilla'nın birinci kaptanı Fernando Navarro'ya verdi.

Kupa töreninin ardından saha ortasında kupayla fotoğraf çektiren Sevillalı oyuncular, daha sonra taraftarlarının bulunduğu tribüne giderek zaferlerini taraftarlarıyla kutladı.

Organizasyonda 2006 ve 2007'de oynadığı iki finali kazanan Sevilla, geçen sezonun ardından bu yıl da mutlu sona ulaştığı kupayı ikinci kez üst üste kazanma başarısı gösterdi. İspanyol ekibi bu zaferle Juventus, Inter ve Liverpool'u geride bırakarak kupayı 4 kezle en çok müzesine götüren takım oldu.

Bu arada Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazandı.

Tümü
 Reklam