Yılmaz Vural delirdi! Son dakikada 2-2

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında karşı karşıya gelen Eskişehirspor ile Sanica Boru Elazığspor sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

calendar 15 Mart 2013 19:06
Haber: Sporx.com
Yılmaz Vural delirdi! Son dakikada 2-2
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Eskişehirspor ve Sanica Boru Elazığspor karşı karşıya geldi. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Eskişehirspor 13. dakikada Diomansy Kamara'nın golüyle öne geçse de, Sanica Boru Elazığspor 42'de Köksal Yedek ve 74'de Serdar Gürler'in golüyle skorda öne fırladı. Eskişehirspor ise Necati'nin 90. dakikada attığı penaltı golüyle eşitliği sağladı.

Eskişehirspor bu beraberliğin ardından puanını 36'ya, Sanica Boru Elazığspor ise 31'e yükseltti. Eskişehirspor gelecek hafta küme düşme hattında kurtulmak isteyen Gaziantepspor'a konuk olacak. Sanica Boru Elazığspor ise gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.


YILMAZ VURAL KANATLARDAN, ERSUN YANAL DENGELİ

Eskişehirspor teknik direktörü Ersun Yanal, takımını sahay 4-2-3-1 formatında sürdü ve kalede Boffin, savunmanın sağında Veysel, solunda Dede, ortasında Diego ve Akaminko, orta ikilide Hürriyet ve Alper, sağ açıkta Kamara, sol açıkta Erkan, forvet arkasında Tello, forvette ise Necati ile başladı.

Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural ise kalede Ivesa, sağ bekte Adem, sol bekte Eren, stoperde Bilica ve Orhan Ak, savunmanın önünde Ivan ve Sane,
sağ açıkta Aydın, sol açıkta Serdar, forvet arkasında Köksal ve ileride Sinan Kaloğlu ile sahaya çıktı.

ELAZIĞ DERİN SAVUNMAYLA BAŞLADI AMA...

Elazığspor maça kontrollü başladı. Savunma hattını geriye yaslayan ve derin oynatan Yılmaz Vural, ağır stoperleri nedeniyle Eskişehirspor hücum hattının buraya koşularla gitmesine engel olmak istedi. Orta sahayı da atletik ve sert oyunculardan kuran Elazığspor, kanatlardan gelerek hücum etmek ve gol aramak istedi.

Eskişehirspor ise daha çok kendi oyununu oynamak istedi. Orta sahaya Alper ve Hürriyet'le üstünlük kuran ev sahibi ekip, karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf oldu. Bu şekilde başlayan ve devam eden oyunda Eskişehirspor golü bularak önü geçti. Necati Ateş'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Erkan Zengin, şık bir hareketle Adem'den sıyrıldıktan sonra ceza alanına ortaladı ve Kamara kafayla yaptığı vuruş sonrası takımını 13. dakikada 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Sanica Boru Elazığspor oyun kontrolünü kaybetmezken, savunma güvenliğini ön plana alarak oynamaya devam etti. Kısır ve temposu düşük ilk yarının sonlarında Sanica Boru Elazığspor, Aydın Karabulut'un enfes pasıyla, Köksal'ı gördü. Köksal güzel bir vuruşla skora eşitliği getirdi ve devre bu sonuçla bitti.

KISIR, TEMPOSUZ BAŞLADILAR

Karşılaşmanın ikinci yarısına Eskişehirspor teknik direktörü Ersun Yanal ile Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural, ilk yarıdaki 11'leriyle başladı.

İkinci yarıda da tempo oldukça düşüktü. Eskişehirspor'un topa daha çok sahip olduğu, Sanica Boru Elazığspor'un hızlı ve adam eksiltebilen kanat oyuncuları Aydın Karabulut ve Serdar Gürler ile etkili olmaya çalıştığı bölümün ardından, Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural, nokta santrafor Sinan Kaloğlu yerine savunma arkasına sarkmaya daha müsait olan Mehmet Çakır'ı oyuna aldı.

Eskişehirspor son paslarda etkisizken, Elazığspor ise kanatlardan gelen topları ceza sahası içerisine olumlu bir şekilde ortalayamayınca pozisyonsuz geçen, kısır ve temposuz bir maç olarak devam etti. İki takımda savunmada hata yapmayıp, sürekli kademelerle yardım getirince skor tabelası da değişmedi.

VEYSEL HATAYI YAPINCA...

Bu kadar sağlam savunmaların ardından, Eskişehirspor'da Veysal Sarı topu Tidiane Sane'ye topu kaptırarak büyük bir hata yaptı. Sane, ceza sahasının hemen dışındaki Köksal'ı gördü. Köksal boş koşu yapan Serdar'ı gördü. Ceza sahası içine giren Serdar, savunma oyuncularının baskısına rağmen düzgün bir vuruş yaptı ve 74. dakikada takımını öne geçirdi.

YILMAZ VURAL İSYAN ETTİ, NECATİ EŞİTLEDİ

Üstüste gelen değişikliklerin ardından, Eskişehirspor tempoyu artırdı. Sanica Boru Elazığspor ise iyice savunmaya gömüldü. Sağlı sollu ortalar yapan Eskişehirspor, bu ortalardan başarı sağlayamadı. Son dakikalarda yapılan bir ortada Diomansy Kamara ile Mustafa Sarp birlikte mücadele etti. Kamara yerde kaldı ve hakem Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterdi.

Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural, bu karara uzun süre itiraz etti. Hakem Abitoğlu, Yılmaz Vural'ı tribüne gönderdi. İtirazların ardından topun başına gelen Necati Ateş, topu köşeye gönderdi ve karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 

13. dakikada Necati'nin pasında Sanica Boru Elazığspor ceza sahasının solundaki Erkan, topla buluştu. Sanica Boru Elazığspor defansını oyundan düşüren Erkan'ın, sol kanattan yaptığı ortada kaleci İvesa'yı geçen meşin yuvarlağı, Kamara kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0 
18. dakikada Dede'nin sol kanattan Sanica Boru Elazığspor ceza sahasına yaptığı ortada, Necati topa iyi yükseldi. Necati'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı. 
24. dakikada Sanica Boru Elazığspor atağında Sinan, Köksal'ın pasında topla buluştu. Sinan'ın Eskişehirspor ceza sahası önünde attığı sert şutta, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı. 
25. dakikada Tello'nun ara pasından Necati, topla buluştu. Kaleci İvesa ile karşı karşıya kalan Necati'nin şutundan kaleye giden topu, Bilica uzaklaştırdı. 
31. dakikada Erkan'ın ara pasında sol kanattaki Kamara, topla buluştu. Kamara'nın şutunda kaleci İvesa, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. 
32. dakikada Tello'nun ara pasında topla buluşan Kamara, kaleci İvesa ile karşı karşıya kaldı. Kamara'nın şutunda kaleci İvesa'ya çarpan top, kornere çıktı. 
40. dakikada Necati'nin pasında Sanica Boru Elazığspor ceza sahası önündeki Tello, topla buluştu. Tello'nun sert şutunda kaleci İvesa, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 
42. dakikada Aydın'ın sol kanattan yaptığı ortada Eskişehirspor ceza sahası önündeki Köksal, topla buluştu. Köksal'ın sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak, kaleci Boffin'in solundan ağlarla buluştu: 1-1 
44. dakikada Sane'nin uzun pasından Eskişehirspor savunmasının arkasına sarkan Serdar, topla buluştu. Kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Serdar'ın şutunda Eskişehirspor savunması, tehlikeyi uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Dede'nin sol kanattan Sanica Boru Elazığspor ceza sahasına yaptığı ortada, Necati topa iyi yükseldi. Necati'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden az farkla auta çıktı. 
58. dakikada Erkan, topu Sanica Boru Elazığspor ceza sahasındaki Necati'ye iletti. Necati de tekrar topu, Erkan'a verdi. Erkan'ın şutunda, top kale direğinin yanından auta çıktı. 
74. dakikada Sanica Boru Elazığspor atağında Köksal'ın pasında Serdar topla buluştu. Eskişehirspor ceza sahasında kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Serdar'ın şutunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu: 1-2 
87. dakikada Necati'nin pasında, Sanica Boru Elazığspor ceza sahası içindeki Kamara topla buluştu. Kamara'nın sert şutunda top, kale direğinin yanından auta çıktı. 
90+2. dakikada Mustafa, Sanica Boru Elazığspor ceza sahası içinde Kamara'yı düşürünce maçın orta hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Necati, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-2 
Mustafa Kamil Abitoğlu, penaltıya itiraz eden Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ı tribüne gönderdi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Baki Tuncay Akın, Serdar Akçer
Eskişehirspor: Boffin, Veysel (Dk. 80 Tarık), Akaminko, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Tello (Dk. 75 Nuhiu), Kamara, Necati, Erkan (Dk. 90+3 Özgür)
Sanica Boru Elazığspor: İvesa, Orhan, Köksal, Sinan (Dk. 56 Mehmet), Aydın, Adem, Sane, Eren, Sesar (Dk. 37 Mustafa), Bilica, Serdar (Dk. 81 Bülent)
Goller: Dk. 13 Kamara, Dk. 90+2 Necati (penaltıdan) (Eskişehirspor), Dk. 42 Köksal, Dk. 74 Serdar (Sanica Boru Elazığspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Kamara, Dk. 64 Diego (Eskişehirspor), Dk. 50 Mustafa (Sanica Boru Elazığspor)

 

Tümü
 Reklam 
  • PUAN DURUMU
  • FİKSTÜR
  • STSL
  • 1.Lig
  • İng
  • Alm
  • İsp
  • İta
  • ŞL
  • AL
  • KL
TakımlarOGBMAYP
1 Galatasaray 16 12 3 1 36 12 39
2 Fenerbahçe 16 10 6 0 36 14 36
3 Trabzonspor 16 10 5 1 30 16 35
4 Göztepe 16 8 5 3 19 9 29
5 Beşiktaş 16 7 5 4 29 22 26
6 Samsunspor 16 6 7 3 22 18 25
7 Gaziantep FK 16 6 5 5 23 25 23
8 Başakşehir 16 5 5 6 22 17 20
9 Kocaelispor 16 5 5 6 13 16 20
10 Alanyaspor 16 3 9 4 14 14 18
11 Rizespor 16 4 6 6 20 23 18
12 Konyaspor 16 4 4 8 20 28 16
13 Gençlerbirliği 16 4 3 9 17 21 15
14 Kasımpaşa 16 3 6 7 14 21 15
15 Antalyaspor 16 4 3 9 15 29 15
16 Kayserispor 16 2 8 6 15 32 14
17 Eyüpspor 16 3 4 9 10 21 13
18 Karagümrük 16 2 3 11 14 30 9