Fenerbahçe yenerse, Pereira...

Sezon başında Teknik Direktör Pereira’ya yönelik eleştirilere, bir türlü oturmayan sisteme ve bazı yıldız oyuncuların kaprislerine rağmen geri adım atmayan sarı­lacivertliler ilk yarının son maçını da kayıpsız geçerse şampiyonluk için gerekli puan ortalamasınaulaşacak, hedefine biraz daha odaklanacak.

calendar 28 Aralık 2015 04:20 | Son Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015 06:23
Haber: Milliyet
Fenerbahçe yenerse, Pereira...
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (3)
Google News
Fenerbahçe ilk yarının son haftasında evinde ağırlayacağı Medicana Sivasspor’u puansız gönderip hedeflerini tutturmanın hesaplarını yapıyor. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Sezon başında Teknik Direktör Pereira’ya yönelik eleştirilere, bir türlü oturmayan sisteme ve bazı yıldız oyuncuların kaprislerine rağmen geri adım atmayan sarı­lacivertliler ilk yarının son maçını da kayıpsız geçerse şampiyonluk için gerekli puan ortalamasına ulaşacak.

Fenerbahçe, nisan ayında şampiyonluğunu ilan ettiği 2013/14 sezonunda 17 maç sonunda 41 puan toplamıştı. Pereira ve öğrencileri, Sivas maçını kazandıkları taktirde şampiyon olunan son sezonun sadece “1 puan” gerisinde ilk yarıyı 40 puanla tamamlayacaklar.

DAHA SAVUNMACI

Tepkiler aldığı dönemde yerine Ersun Yanal’ın gelmesi gerektiği yorumları yapılan Portekizli hoca, gösterdiği çıkışla büyük bir geri dönüşe de imza atmış oldu. Yeni kurulan bir takımla yakalanan bu puanı hem teknik heyet, hem de yönetim oldukça önemli görüyor.

Sarı­lacivertliler oturmuş kadro ve sistem ile ikinci yarı daha az kayıp yaşayacaklarını düşünüyor. Bu sezon tüm planlarını şampiyonluk üzerine yapan ve transferde de dev isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe’de, son şampiyon olunan sezonla şu an arasında en önemli fark ise taktiksel anlamda yaşanıyor.

2013/14 sezonunda 16. hafta itibariyle 38 gol atan sarı­lacivertliler, kalesinde 18 gol gördü. Bu sezon ise gol sayısında düşüş yaşansa da savunmada ciddi bir başarı söz konusu. Ligde 16. hafta itibariyle Fenerbahçe, 25 gol atıp, 12 gol yedi.

Tümü
 Reklam