Ferhat Arıcan'dan bir madalya daha: Avrupa'da 9'a ulaştı

Milli sporcu Ferhat Arıcan, 2026 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda paralel barda 14.300 puanla gümüş madalya kazandı.

SPORX AI BAKIŞI
Açık
calendar 22 Ağustos 2026 20:10
Haber: AA, Fotoğraf: AA
Ferhat Arıcan'dan bir madalya daha: Avrupa'da 9'a ulaştı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
2026 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda milli sporcu Ferhat Arıcan, paralel barda gümüş madalyanın sahibi oldu. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen şampiyonanın paralel bar finalinde Türkiye'yi Ferhat Arıcan ve Altan Doğan temsil etti.

Toplam 8 sporcunun mücadele ettiği finalde Ferhat Arıcan, 14.300 puanla ikinci sırayı alarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Altın madalyayı 14.700 puanla ev sahibi Hırvatistan'dan Illia Kovtun kazanırken, Büyük Britanyalı Joe Fraser 14.300 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Kariyerinin ilk finaline çıkan Altan Doğan ise 14.100 puanla Avrupa 5'incisi oldu.

AVRUPA ŞAMPİYONALARINDA 9. MADALYA

Türk cimnastik tarihinin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan, bu sonuçla Avrupa şampiyonalarındaki 9. madalyasına ulaştı.

Arıcan, Avrupa şampiyonalarındaki 4. gümüş madalyasını kazanırken daha önce 2 altın ve 3 bronz madalya elde etmişti.

Son olarak 2023'te Antalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu, aynı başarıyı 3 yıl sonra yeniden tekrarladı.

"BU MADALYAYA ÇOK EMEK VERDİK"

Müsabakanın ardından AA'ya açıklamalarda bulunan Ferhat Arıcan, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:

"Avrupa arenasında yine, yeniden bir paralel bar madalyası kazandım. Çok mutluyum. Altın madalya alsak çok daha mutlu olurduk ama 33 yaşında, Avrupa şampiyonalarında 9. kez madalya kazanmak büyük bir mutluluk. Ufak tefek hatalarımız oldu ama bu madalyaya çok emek verdik ve karşılığını aldık."

ALTAN DOĞAN'A ÖVGÜ

Takım kaptanı olarak aldığı sorumluluğun kendisini motive ettiğini belirten Arıcan, Altan Doğan'ın performansına da ayrı bir parantez açtı.

Ferhat Arıcan, "Ben bu sorumluluğu almayı çok seviyorum. Kendimi strese sokmak yerine daha fazla motive oluyorum. Bu yüzden aldığım sorumluluk, takıma sahip çıkmak, benim için çok doğru yönde gittiğimin kanıtıdır. Bir parantezi Altan'a açıyorum. Altan'ın ilk finaliydi. Paralel barda benden sonra bir sporcunun gelmesi beni çok mutlu ediyor. İlk finalinde hiç heyecanlanmadan çok iyi bir performans sergiledi. İnşallah ileride kürsüde birlikte madalya alacağız." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu sözlerini, "Bakanlığımıza, federasyonumuza, kulübüm Göztepe'ye çok teşekkür ediyorum. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Eşim de bugün geldi, beni destekledi. Bu madalya hepimizin." diyerek tamamladı.

Tümü
 Reklam