Tekvandoda Olimpiyat elemeleri başladı

Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, İstanbul'da başladı.

calendar 16 Ocak 2016 15:35
Haber: AA
Tekvandoda Olimpiyat elemeleri başladı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
Tekvandoda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, İstanbul'da başladı. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla WOW Airport Hotel'de düzenlenen turnuvada, 46 ülkeden 64'ü kadın 70'i erkek olmak üzere toplam 134 sporcu mücadele edecek. Olimpiyatlar için Avrupa kıtasına verilen son kotaların sahiplerini bulacağı organizasyonda, sporcular 8 farklı sıklette yarışıyor.

Turnuvanın sabah seansında, kadınlarda 67 ve +67, erkeklerde ise 58 ve 68 kilolarda ön eleme maçları yapıldı. Türk Milli Takımı'ndan +67 kiloda Nafia Kuş, Norveçli Tina Skaar ile karşılaşacak.

Öte yandan, Avrupa Tekvando Federasyonu ve Avrupa Spor Yazarları Birliğinin organize ettiği 1. Medya Günleri etkinliğinde, panel düzenlendi. Tekvandonun tanıtımının yapıldığı panele, 26 ülkeden 50'yi aşkın gazeteci katıldı. Uluslararası hakemler ve antrenörlerin tecrübelerini paylaştığı organizasyonda, tekvandonun tarihçesi, yapısı, teknik özellikleri ve olimpiyat süreci hakkında bilgiler verildi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, yarın sona erecek.

Tümü
 Reklam