Pehlivanların kayıt zamanı

Güreşlerde mücadele etmek isteyen pehlivanlar, kayıtlarını yaptırmaya başladı

calendar 22 Temmuz 2015 14:22
Haber: AA
Pehlivanların kayıt zamanı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele etmek isteyen pehlivanlar kayıtlarını yaptırmaya başladı. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Türkiye'nin dört bir yanından er meydanına çıkmak isteyen çok sayıda pehlivan Edirne'ye geldi.

Pehlivanlar, kurallar gereği kilolarına göre boylarının belirlenmesi için Mimar Sinan Spor Salonu'nda tartıya çıktı, ardından kayıtlarını yaptırdı.

Türkiye Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Tahir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bu yıl da katılımın yoğun olduğunu söyledi.

Kayıt yaptıran güreşçilerin boy ayrımının yapıldığını belirten Yılmaz, "Bütün boylarda, boy ayrımı kapsamında pehlivanlar önce doktor kontrolünden geçiriyor. Baskülle tartılan güreşçileri listeye dahil ediyoruz ve ardından kuralar çekiliyor. Kırkpınar'da bugün ve yarınki süreç budur" diye konuştu.

Yılmaz, spor salonunda şeritlerle ayrılan bölümlerde pehlivanların, minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, baş altı ve baş boylarında kayıt yaptırdığını dile getirdi.

Pehlivanların kayıtları yarın sona erecek.

Tümü
 Reklam