Genç Millilerden iki madalya geldi

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda milli sporcularımız Selim Kozan gümüş, Feyzullah Aktürk ise bronz madalya kazandı.

calendar 25 Haziran 2016 22:18
Haber: DHA
Genç Millilerden iki madalya geldi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (1)
Google News
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkan milli sporculardan Selim Kozan gümüş, Feyzullah Aktürk ise bronz madalya kazandı.  Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen organizasyon, erkeklerde serbest stil müsabakaları ile devam etti. Milli sporculardan 50 kiloda Sinan Yıldırım, 60 kiloda Selim Kozan, 74 kiloda Fazlı Eryılmaz ve 96 kiloda Feyzullah Aktürk mindere çıktı.

60 kiloda yarışan Selim Kozan, Ukraynalı Yaroslav Hurskyy'i 7-0, Rumen Norbert Molnos'u 11-0, Azerbaycanlı Ali Rahimzade'yi 6-4, Gürcü Shmagi Todua'yı ise 12-1 yenerek finale kaldı. Finalde Rus rakibi Uruzbek Tsomartov'a yenilen Selim Kozan, Avrupa ikincisi oldu.

96 kiloda mindere çıkan Feyzullah Aktürk ise Rus Iurii Vlasko'ya 7-0 yenildi. Daha sonra rakibinin finale kalmasıyla repesaj maçı hakkı elde eden Feyzullah Aktürk, Polonyalı rakibi Arkadiusz Pawel Wawrzycki'yi 10-0 yendi. Üçüncülük maçında Aktürk, Macar Kristof Wittmann'ı da 6-3 yenerek bronz madalya elde etti.

Diğer milli sporcular ise önceki turlarda şampiyonaya veda etti.

Tümü
 Reklam