
Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Mehmet Önüt, Avrupa Ligi elemelerinde başarılı olarak Final Grubu'na yükselmek istediklerini söyledi.
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Mehmet Önüt, Fransa'nın Bordeaux kentinde 12-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Ligi elemelerinde, (C) Grubu'nda Almanya'nın RSV Lahn Dill, İtalya'nın Elecom Sport, İspanya'nın Amfiv ve Fransa'nın Bordeaux ekipleriyle yapılacak maçların önemine değindi.
Geçen sezon Andre Wergauven Kupası'nda Avrupa üçüncülüğü kazandıklarını hatırlatan Mehmet Önüt, ''Bu başarıdan sonra Avrupa'nın en önemli takımlarının yer aldığı Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz. Hedefimiz grubu ilk iki takım içerisinde tamamlayarak Final Grubu'na kalabilmek. Elimizden gelenin en iyisini yaparak,başarılı sonuçlarla geri dönmek istiyoruz'' diye konuştu.
Turnuva öncesinde tek sıkıntılarının, Andre Wergauven Kupası'nda Avrupa'nın en iyi beş oyuncusundan biri seçilen Bülent Yılmaz'ın sakatlığı olduğunu belirten Önüt, ''Bülent, omzundan ciddi bir sakatlık geçirdiği için uzun süredir takımdan ayrı kaldı. Şu anda hafif tempoda çalışmalara başladı ancak kapasitesinin çok gerisinde. Fransa'daki çalışmalarda oynatıp oynatmayacağımıza dair son kararımızı vereceğiz'' ifadelerini kullandı.
Grup maçları için yarın Fransa'ya gidecek Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 13 Mart Cumartesi günü RSV Lahn Dill ve Elecom Sport, 14 Mart Pazar günü de Amfiv ve Bordeaux karşılaşmalarını oynayacak.