Altay'dan stat davası!

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle faaliyetine son verilen Alsancak Stadı için Altay Spor Kulübü Hukukçuları Kulüp Başkanı Aslan Savaşan'la kararın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Haber; DHA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Altay'dan stat davası!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
29 Eylül 2014 13:34
İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle faaliyetine son verilen Alsancak Stadı için Altay Spor Kulübü Hukukçuları Kulüp Başkanı Aslan Savaşan'la kararın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkemeye başvuruyu yapmadan önce Bayraklı Adliye Sarayı C-Blok önünde Altay Spor Kulübü Başkanı Dr. Aslan Savaşan ile Altaylı Hukukçular, Cihangir Marmara, Şehrazat Mercan, Tayfun Ozankaya, Umut Köroğlu, Onur Koçanalı, Levent Kaya ve Sertan Feruzoğlu basın açıklaması yaptı. Hukukçular adına basın açıklamasını Avukat Cihangir Marmara yaptı.

19 Ağustos 2014 tarihinde alınan İl Spor Güvenlik kararı sonucunda, Altay Alsancak Stadı, depreme dayanıksızlığı neden gösterilerek tüm sportif faaliyetlere kapatıldığına değinen Marmara, "İçerisindeki il spor müdürlüğü personeli bu tarihten üç hafta sonra stattaki yerlerini boşaltabildi ve kapalı salonları kullanan güreş kulüplerinin faaliyetleri ise yaklaşık bir hafta önce sona erdirildi. Yapılan incelemelerde 2013-2014 sezonunda bu statta maçlar oynanırken, kamuoyundan gizlenen incelemeler yaptırıldığı ortaya çıktı. Meselenin kökenine bakıldığında, 2012 yılında da stadın Toki'ye devri ve buraya AVM yapımı gündeme gelmiş, İzmirlinin ortak tepkisiyle proje rafa kaldırıldı. Alınan bu yeni kararla yine İzmir kamuoyunun tepkisi test edilmektedir. Daha önce sonuçları alındığı halde dayanıklılık test sonuçlarının tam 2014-2015 sezonun başlayacağı hafta açıklanmış olması da zamanlama açısından manidardır" dedi.

Başkan Aslan Savaşan'ın davetiyle bir araya gelerek yaklaşık üç haftalık titiz bir çalışmanın sonrasında, bir dizi hukuki başvuru hazırladıklarını belirten Avukat Cihangir Marmara, "Öncelikle stadın kapanmasına dayanak gösterilen inceleme raporu ile İl Spor Müdürlüğü'nden talep edilmişse de bugün kadar verilmemiş olması karşısında bilgi edinme yasası kapsamında tekrar istenmiş ve başvuru takibe alınmıştır. Rapor elimize ulaştığında, raporun güvenirliği ile stadın güçlendirilmesi veya portatif çözümler bulunup bulunmayacağı konusunda gerekli incelemeler yaptırılacaktır. Altayın kiracılığı kapsamında Alsancak Stadı'na yaptığı yatırımları ile Altay Spor Kulübünün Stadın kapanması sebebiyle kiracılık haklarına dayalı olarak uğradığı maddi zararların ve mahrum kaldığı reklam ve kira gelinlerinin tespiti için de mahkemeye başvurduk. 6222 Sayılı Yasa gereğince stadın kiracısı ve birinci dereceden ilgilisi olan Altay Spor Kulübü'nün ve statta müsabaka yapan diğer İzmir kulüplerinin davet edilmesi gerekirken, bilgileri dışında yangından mal kaçırırcasına düzenlenen toplantıda alınan kararla stadın tamamen kapatılması, son derece önemli. Bu konuda alınan, sadece bir teknik raporla karar verilmesi, başka çözümler düşünülmesi, bunların tartışılmasına da imkan tanınmaması sebepleriyle idarenin aldığı karar yetki, şekil, konu, sebep ve maksat yönlerinden yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenlerden dolayı kararın iptali için İdare Mahkemesi'ne başvuruyoruz. Bizler Altaylı Hukuklar olarak yönetimin de desteği ile hukuk mücadelesinin başlatmış bulunuyoruz. Şu bilinmelidir ki Altay Alsancak Stadı tarihtir, yok edilemez" dedi.

Basın açıklamasının ardından Altaylı hukukçular, dava dilekçesini nöbetçi idare mahkemesine verdi.

TRİBÜNLER 1929'DA YAPILDI

İzmir'de kurulan, Kurtuluş Savaşı sonrası Yunanistan'a taşınan Panianios Kulübü'nün 1910'da kullanmaya başladığı Alsancak Stadı'nda tribünler ilk kez 1929'da inşa edildi. Mimar Harbi Hotan tarafından 1971'de son şekli verilen emektar tesis, 2005 Dünya Üniversite Oyunları öncesi makyajlandı. İzmir kulüpleri, geçen sezon kendi bütçelerinden yaklaşık 700 bin TL harcayarak zemini yeniletti. Stadın kente yapılması planlanan iki yeni stat karşılığında, 2 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na, ticari alan yaratma amacıyla devredilmesine tepki gösteren İzmirliler projeyi durdurdu. O tarihten beri tesisin akıbeti belli değil.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam