League of Legends Worlds 2017'de 4. gün maçları sona erdi. İşte 4. günden akılda kalanlar...
Çin ekibi WE ile LMS şampiyonu FW arasında oynanan mücadele 32.25 dakikada sonlandı. 8. dakikada gelen karşılıklı skorun ardından WE, aldığı ilk kule kanıyla dengeyi bozan taraf oldu. Ardından FW, 15. dakikadaki takım savaşıyla avantaj elde etti ama WE, avantajını büyüttü. FW'nin hata yapmamak adına risk de almaktan çekindiği maçta WE'nin avantajı dakikalar geçtikçe büyüdü ve maçı da kazandı.
İlk gün WE karşısında kötü bir mağlubiyet alan Misfits Gaming, Flash Wolves maçı sonrası Team SoloMid'i de 45 dakikada mağlup ederek sürpriz yaptı. Misfits'in iyi başladığı ve ilk skorları aldığı maçta TSM, 16. dakikada aldığı skorlar ve ejder ile oyuna dengeyi getirdi. Tekrar Misfits'e dönen maçı kazanmak için TSM ikinci bir hamle daha yapıp oyunu dengeledi. Baron savaşını TSM kazansa da ardından skorları toplayan ve kuleleri alan Misfits, oyunu kapatmayı başardı.
Turnuvanın sürpriz takımlarından biri olarak kabul edilen Gigabyte Marines, Immortals'a kaybederek hayal kırıklığı yaratmayı sürdürdü. İlk skoru almayı başaran Immortals, ilk kuleyi de aldı. Makro oyunuyla Marines karşısında üstünlük kuran ve tüm büyük objektifleri toplayan Immortals, 39.51 dakikada rahat bir galibiyet elde etti.
İlk 2 maçını kaybeden Fnatic ile en önemli 2 favoriden biri olan Longzhu Gaming arasındaki maçı, Çin ekibi LZ sadece 20.52 dakikada kazandı. Sadece 5-0'lık skorla biten, Fnatic'in kule, skor alamadığı maçta herhangi bir oyuncu 10 bin hasar dahi veremedi.
Temsilcimzi 1907 Fenerbahçe, son Dünya Şampiyonası finalisti Samsung Galaxy ile karşı karşıya geldi. 1907 Fenerbahçe, kabus gibi geçen ilk 6 dakikada 4 skor ve 1 kule kaybetti. Sarı lacivertliler, bu kötü başlangıca rağmen toparlanmayı başardı. Arka arkaya 6 skor alan, kuleleri yıkan ve harita üzerinde baskı kurmaya başlayan 1907 Fenerbahçe, Baron güçlendirmesiyle birlikte öne geçti. Samsung Galaxy'i üssüne hapseden ancak risk almaktan kaçınan 1907 Fenerbahçe, maçı kapatmayı başaramadı. 47. dakikada çıkan takım savaşında Frozen'ı kaybeden Fenerbahçe, arkasında Thaldrin ve Crash'i de kaybetti ve üstün götürdüğü maçı kaybetti.
Günün son maçında ev sahibi Çin'den RNG ile Avrupa temsilcisi G2 Esports karşı karşıya geldi. Oldukça heyecanlı geçen maçta RNG, G2'ya karşı geriye düşse de takım savaşındaki başarısıyla maça tutundu. Son takım savaşında Twitch'e karşı, G2 oyuncuları birarada durunca kaybettiler.
Team WE 1-0 Flash Wolves
Misfits Gaming 1-0 Team SoloMid
GIGABYTE Marines 0-1 Immortals
Fnatic 0-1 Longzhu Gaming
1907 Fenerbahçe 0-1 Samsung Galaxy
Royal Never Give Up 1-0 G2 Esports
A GRUBU
SK telecom T1 3-0
Cloud 9 2-1
ahq e-Sports 1-2
Edward Gaming 0-3
B GRUBU
Longzhu Gaming 3-0
Immortals 2-1
GIGABYTE Marines 1-2
Fnatic 0-3
C GRUBU
Royal Never Give Up 3-0
Samsung Galaxy 2-1
G2 Esports 1-2
1907 Fenerbahçe 0-3
D GRUBU
Team SoloMid 2-1
Team WE 2-1
Misfits Gaming 2-1
Flash Wolves 0-3
(Fotoğraflar: twitter.com/lolesports)