Haber Tarihi: 27 Aralık 2016 15:07 - Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016 15:07

Tramvay kazası, tramvay seferleri durdu, Yer İstanbul Beyazıt

Tramvay kazası sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Beyazıt'ta tramvay kazası meydana geldi. Tramvay kazasında 1 kişi ölürken, tramvay trafiği seferleri durdu.

Tramvay kazası, tramvay seferleri durdu, Yer İstanbul Beyazıt
Abone Ol
İstanbul'da talihsiz bir tramvay kazası meydana geldi. Beyazıt'ta tramvay kazasında 1 kişi hayatını kaybetti. Kabataş-Bağcılar seferi yapan tramvay, Beyazıt'ta bir vatandaşa çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle tramvay seferleri çift yönlü olarak durduruldu.

TRAMVAY KAZASI NASIL GERÇEKLEŞTİ? / Beyazıt'ta tramvay kazası meydana geldi. Beyazıt'tan Çemberlitaş yönüne giden tramvay, aniden yola giren ismi henüz öğrenilemeyen bir kişiye çarptı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin çalışmaları sonucu tramvayın altından çıkarılan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Kaza nedeniyle aksayan tramvay seferleri, Bağcılar-Beyazıt ve Kabataş-Sultanahmet arasında yapılıyor. 

BAĞCILAR - KABATAŞ TRAMVAY HATTININ YAPIMI: İstanbul'da, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti iken, Asya ve Avrupa yakasında iki büyük tramvay şebekesi vardı. İlk olarak atlı tramvay olarak başlayan hatlar ve zamanla yerini elektrikli tramvayla değiştirdi ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri A.Ş. (İETT) kuruldu. Yıllar içinde adım adım inşa edilen tramvay hatları, 1956 yılında 56 hatta 270 tren ve 108 milyon yolcu ile zirve yıllarını yaşadı. 1960'larda 27 Mayıs ihtilali, sonrası şehirdeki tramvay hizmeti kapanmaya başladı, ve 1966 yılında tamamen durduruldu. Hatlar sökülerek yerine o günün şartlarında daha hızlı ve seri hareket edebilen motorlu taşıtların ilerleyebilecegi yollar inşa edildi.
BAĞCILAR - KABATAŞ TRAMVAY HATTI: T1 Bağcılar - Kabataş tramvay hattı, İstanbul'da yer alan demiryolu hatlarından biridir. Günlük ortalama 350 bin yolcuyla, T1 hattı, İstanbul ulaşımında en çok kullanılan raylı sistemdir. Topkapı istasyonu dışındaki istasyonlarının tamamı yer üstünden geçen hattın kullanımda olan 31 istasyonu vardır. İlk etapları Yapı Merkezi tarafından anahtar teslim olarak inşa edilmiştir. 1992 ve 2006 yılları arasında hatta yapılan yeni eklemelerle hat toplamda 13.2 kilometre uzunluğa erişmiş ve İstanbul'un en yoğun bölgelerinde toplu taşımacılığa büyük katkılar sağlamıştır. Yakın zamanda T2 ile kesintisiz ulaşıma başlanmış ve tüm güzerg,h T1 Bağcılar - Kabataş hattı olarak adlandırılmıştır. Hat, hafta içi 06:00-00:00 saatleri arasında yoğun zamanlarda 5 dakikada bir sıklıkla çalışır.

A2 frekans bilgileri, A2 canlı izle

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Tramway kazası
Gündem
Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok