2018-2019 Pro Circuit'te önemli değişiklikler!

Valve bu sefer dersine çalışmış gibi!


Valve'in bu seneyle beraber (2017-2018) başlattığı hem The International'a katılacak takımları belirlemek hem de artık takımları lig sistemine oturtmak için belirlediği sistem Pro Circuit'te önümüzdeki sezon önemli değişiklikler olacak.

Kadrolar ve DPC Puanları

Önümüzdeki sezon kadrolar daha esnek olabilecek. Katı kadro kilitlenme sistemi yerinde artık daha esnek bir sistemle Valve bu duruma açıklık getirmiş. Artık DPC puanlarını oyuncular değil takımlar kazanacak. Her takım etkinlikler hariç oyuncu değiştirebilecek. Fakat bu değişiklik esnasında toplam DPC puanlarının %20'si eksilecek. Oyuncuyu alan takım ise herhangi bir DPC puanı kazanmayacak. Etkinlikler esnasında zorunlu değişiklik yapılması gerekirse o takım etkinlikten %40 daha az DPC puanı alacak. Maksimum 1 oyuncu değiştirilebilecek. Yani her etkinlikte kadroların 5 isminden 4'ü yer almak zorunda. 15 Eylül'e kadar kadrolar kayıt yaptırmak zorunda.

Takım Sahipliği

Sanırım beğenmediğimiz tek kural bu oldu bu yıl için. Birden çok takıma sahip takımlardan sadece birisi The International'a katılabilecek. Takımlar etkinliklerde yer alabilecek olsa da The International'ın Elemelerinden önce takım sahipliği durumunu çözmeleri gerekecek. Vici Gaming, LGD ve iG gibi takımların buna nasıl ayak uyduracağını hep beraber göreceğiz. Şahsen ben bir turnuvada yada The International'da hem VGJ.Thunder'ı hem VGJ.Storm'u izlemek isterim. Çünkü bu takımların oyun yapıları ve sistemleri farklı. Her biri ayrı zevk veriyor.


Minor ve Majorler

Önümüzdeki yıl Major ve Minorlere doğrudan davet olmayacak. Tüm takımlar bölgesel elemelerden katılacak. Buraya kadar Tier 2/3 takımlar için iyi bir durum gibi gözükmese de asıl mesele bundan sonra başlıyor. Major'a katılamayan takımlar Minor Elemelerine katılmaya hak kazanacak. Yani Minor turnuvalarda Team Liquid gibi Virtus.pro, Team Secret gibi büyük takımları görmeyeceğiz. Onlar yerine Team Spirit gibi veya The Final Tribe gibi ikinci veya üçüncü seviye takımları  izleyeceğiz. Minor'ü kazanan takım ise bir sonraki Major'e doğrudan katılma hakkı kazanacak. 2/3. seviye takımları için güzel bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.


Valve'ın şimdilik yaptığı değişiklikler bunlar. Genel olarak seneye daha güzel bir Pro Circuit izleyeceğiz gibime geliyor. Hem düşük seviye takımlardaki oyuncuları izlemek için olsun hem o oyuncuların kendini belli edip yeni sistemle daha iyi yerlere gelmek  için ortaya koyacağı çaba olsun kesinlikle izlemeye değer olacak!


Yazan: Cafer Eren Öztürk - @CaferErenOzturk

 

Sporx Anasayfasına Dön