Haber Tarihi: 18 Temmuz 2017 16:36 - Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017 16:36

2017 ÖABT KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

16 Temmuz 2017'de KPSS ÖABT sınavları gerçekleştirildi. Peki, KPSS ÖABT sınavının sonuçları tam olarak ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin duyurusu ve KPSS sonuçlarına dair tüm detaylar...

2017 ÖABT KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Abone Ol
ÖSYM, KPSS ÖABT sonuçlarını ne zaman açıklayacak? sorusunun yanıtına haberimizden faydalanabilirsiniz. ÖSYM'nin KPSS ÖABT sonuçlarının açıklayacağı tarih için buraya... ÖSYM, konu hakkında ne açıklama yaptı? İşte KPSS ÖABT sonuçları ve detaylarla sizlerleyiz.

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM'nin işlem takviminde yer alan bilgilere göre 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan Öğretmen Alan Bilgisi Sınavının sonucu 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.
ÖSYM'NİN KPSS ÖABT AÇIKLAMASI

2017 KPSS ÖABT, 16 Temmuz 2017 tarihinde Saat: 10.00'da yapılacak 75 dakika sürecek. Sınavda ter dökecek adaylar sınav soru ve cevaplarının bir bölümünün açıklanmasını ardından KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor olacaklar. Sonuçlar her zaman olduğu gibi ÖSYM'nin sitesinden yayınlanacak. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar bu işlemi sadece TC Kimlik numarasını sisteme girerek gerçekleştirebilecekler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS Lisans bölümlerinden mezun olan adaylar için her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sene ilki KPSS Lisans sınavı 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapıldı. Yüzbinlerce adayın kamu kurumlarında görev alabilmek için hazırlandığı KPSS sınavına girecek adaylar 2017 KPSS ÖABT sınavı sonuçları açıklandığında bir sınav stresini daha geride bırakmış olacaklar.



KPSS ÖABT SINAV SORU VE CEVAPLARI

KPSS ÖABT sınavı bugün gerçekleştirildi. 10:00'da başlayan sınav tek oturumda 16 farklı branşta gerçekleştirildi. KPSS ÖABT sınav soru ve cevapları henüz adayların erişimine açılmadı. Önümüzdeki günlerde KPSS ÖABT sınav soru ve cevaplarının açıklanması bekleniyor.

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayları sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. Saat 09.45'ten sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı.

KPSS ÖABT SINAV SOSYAL MEDYA YORUMLARI

sevmen hilayda?: nasıl geçti diye sormayın açıklanınca öğreniriz nasıl geçtiğini #öabt

Gülşah Özpınar?: Neden alfabeyi ve rakamları yazdığımızı anlayamadım. #öabt

mediha?: #öabt 16 temmuz zaferi senindir tebrikler #ösym


eraserhead?: Öabt de sorular kolaydı bence,çoğu hep duyduğumuz şeyler fakat cevaplar konusunda emin değilim

yeliztuzcuoglu?: Ve ÖABT burada biter.

Hocanım: ya tabii ki Ece Ayhan. #öabt #öabttde

Mehmet Atasayar: Onlar nasıl divan edebiyatı sorularıydı ya, Fuzuli'yi kaldır mezarından o da 5 şık arasında kalırdı. Tövbe ederdi aruza?? #öabt

Ersin Kavalcı?: Atanamayanlarda bugün ?? #öabt,

derman savaşcı?: Hayaller iptal. #öabt #kpss #pdr

Burcu Alev Kılıç?: Sınavda kendimi ilkokul 1.ci sınıfa yeni başlamış hissettim alfabeyi yazarak ??#öabt

Başak: Ösym Acıları bana yolla dert babasıyım ya ben #öabt

Güleser Bütün: #öabt ibiza adasını seyma subaşı sayesinde yaptim geçen gitmişti tisikkirlir

Burçin?: #ösym bu kadar kazık sorular sormayı nerden öğrendi? #öabt

Melisa Kalaylı: sınavda alfabeyi ve rakamları yazdırıp açık uçlu soru sormadığını göre yazı-karakter analizimden burç yorumu yapacaksın ösym? #öabt

Milli futbolcumuz dünya takımına transfer oldu!

ÖĞRETMENLİK ATAMA PUANLARI

Öğretmenlerin bu sınavlar sonucunda atanabilmeleri için girdikleri sınavlara göre iki tane puanı oluşuyor. Bunlar P10 ve P121 puanlarıdır.

P121 Puanı Nedir? : 17 branştaki öğretmenlik için hesaplanan puan türünü ifade ediyor. Bu puan genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ile ÖABT testleri sonucunda oluşuyor. 17 branştan birinde öğretmenlik yapmak isteyen adaylar 3 oturumda yapılan bu sınavlara girmek zorunda.

P10 Puanı Nedir? : 17 branş dışındaki alanlarda atama başvuruları için kullanılan puan türünü ifade ediyor. Bu puan türünün oluşması için adayların Genel Kültür ve Genel Yetenek ile Eğitim Bilimleri testlerine girmeleri gerekiyor.

KPSSP121 tahmini puan hesaplama formülü;

Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15 +

Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15 +

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6

+ 40 = KPSSP121 Puanınız

Örneğin GK-GY testinden 80, Eğitim Bilimlerinden 60, ÖABT'den 40 net yapmış bir adayın tahmini puanı şöyle hesaplanır.

80 x 0.15= 12

60 x 0.15= 9

40 x 0.6= 24

+ 40;

12 + 9 + 24 + 40 = 85

Bu formül ile yaklaşık puanınızı hesaplayabilirsiniz; ancak kesin puanınızı bulamazsınız. Çünkü standart sapma gibi çeşitli faktörler puan hesabını birkaç puan etkileyebilmektedir.

KPSSP121 öğretmenlik atamalarında kullanılan puan türüdür. KPSSP121 puan türünün hesaplanmasında sınav oturumları şu şekilde etkili olmaktadır;

Genel Kültür – Genel Yetenek Testi (120 Soru): %30

Eğitim Bilimleri Testi (80 Soru): % 20

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (50 Soru): % 50

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok