1907 Fenerbahçe Önceki Hatalarını Tekrarlamayarak İlk Galibiyetini Aldı

Şampiyonluk Liginin ilk haftasında oynadığı her iki maçını da kaybeden 1907 Fenerbahçe ekibi, hafta boyunca yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

 

Dark Passage karşısındaki üçüncü karşılaşmalarında ise önceki maçlarında yaptığı hataları tekrarlamayıp nihayet galibiyetle tanışan sarı-lacivertli ekip, böylece ligdeki ilk puanını da almış oldu.

Takımlar vadiye aşağıdaki beşlileriyle indiler:

1907 Fenerbahçe:
Üst Koridor: Berke "Thaldrin" Demir -ChoGath
Orman: Sang-Hyun "Chaser" Lee -Jarvan IV
Orta Koridor: Tae-il "Frozen" Kim -Ryze
Nişancı: Ege "Padden" Acar -Sivir
Destek: Onur "Zergsting" Ünalan -Braum

DarkPassage.Dominos:
Üst Koridor: Yiğit "Marshall" Kırdök -Gnar
Orman: Byung-Kwon "Kakao" Lee -Zac
Orta Koridor: Yoo "Lucete" Su-Hyeok -Azir
Nişancı: Mustafa "Ruvelius" Berk -Varus
Destek: Bahadır "Japone" Çolak -Shen

Seçim ve Yasaklama Ekranı:
1907 Fenerbahçe ekibi ilk yasaklama haklarını sırasıyla Gangplank, Sejuani, Ezreal, Shyvana, KhaZix ile kullanırken DarkPassage Kalista, Tahm Kench, KogMaw, Camille, Ornn yasaklamalarını yapıyor.

Fenerbahçe ilk seçimde Jarvan IV'ü alırken DarkPassage ekibi Varus ve Azir tercihlerini yapıyor. Ardından ise Fenerbahçe ekibi Braum, Sivir, ChoGath, Ryze şampiyonlarını alarak beşlisini oluşturuyor.

DarkPassage ekibi ise Shen, Gnar, Zac şampiyonlarını pickleyerek takımını oluşturuyor. Böylece haftanın ilk iki maçında da Gnar oynayan Thaldrin, bu haftaki favori şampiyonunu rakibe kaptırmış oluyor.

Maçın başlangıcında yapılan oylamada ise favori taraf henüz galibiyet alamamasına rağmen %64'lük oy oranıyla 1907 Fenerbahçe oluyor.



Maç:
Oyun başından beri sürekli DarkPassage'ın ormanında KaKAO'nun orman kamplarını çalmayı başaran Chaser, KaKAO'nun seviye atlama konusunda güçlük çekmesini sağlıyor ve 1907 Fenerbahçe lehine baskıyı arttırıyor. Ancak Chaser'ın sürekli rakip ormanda dolaşmasını DP ekibi 10. Dakikada Chaser'dan ilk kanı alarak rakibinin agresif oyununu cezalandırıyor. İlk kan skoru ise bu dakikaya kadar orman kamplarının çalınmasıyla geri düşen KaKAO'nun hanesine yazılıyor.

Buna rağmen Chaser rakip ormandan vazgeçmeyerek rakibin üçüncü mavi güçlendirmesini de çalmayı başarıyor. Böylece dolaylı olarak DP ekibinin orta koridoru Azir'in de Ryze karşısında avantaj bakımından bir miktar geri düşmesi sağlanıyor.

Oyunun ilk kulesi ise dakika 16'da 1907 Fenerbahçe tarafından alt koridorda düşürülüyor. Dakika 18'de ise sarı lacivertli ekip Vadinin Alameti'ni rahat bir biçimde alıyor. Vadinin Alameti orta koridorda kullanılarak böylece ikinci kule de orta koridordan 1907 Fenerbahçe lehine alınıyor.

19. dakikada ise Varus'un ultisinin olmamasını fırsat bilen 1907 Fenerbahçe'nin destek oyuncusu Zergsting güzel bir ultiyle Varus'un kitle kontrole girmesini sağlıyor. Braum ultisinin ardından gelen Jarvan IV ultisi sonrası ise skor Fenerbahçe nişancısı Padden'da kalıyor. Çıkan savaşın ardından üst koridor kulesi de düşüyor ve böylece sarı-lacivertli ekip üç koridorun da dış kulelerini almayı başarıyor.

1907 Fenerbahçe ekibi daha önceki maçlarında yaptığı hatayı tekrarlamayarak ele geçirdiği avantajını kullanmayı bilerek orta koridorda baskıyı arttırıyor ve orta koridor iç kulesini de almayı başarıyor. Bu dakikada Fenerbahçe'nin önceki iki oyununun aksine çok daha agresif bir oyun sergilediğini izliyoruz. Ancak DarkPassage.Dominos ekibi 1907 Fenerbahçe'nin agresif oyununu doğru bir takım savaşı ile cezalandırıp Baron Nashor'u katlediyor. Böylece oyunda bir hayli geri düşen DarkPassage.Dominos ekibi yaptığı doğru takım savaşı sayesinde birden oyuna geri dönmeyi ve avantajı lehine çevirmeyi başarıyor.

Baron güçlendirmesiyle birlikte DP ekibi dış kuleleri de sırasıyla düşürerek altın skorunda öne geçiyor. Ancak 29. dakikada orta koridorda çıkan takım savaşını yanlış oynayan DarkPassage.Dominos ekibi elde ettiği kısa süreli avantajı kendi elleriyle yeniden 1907 Fenerbahçe ekibine veriyor.

31. dakikada 1907 Fenerbahçe ekibi Baron Nashor'u katlediyor ve bu güçlendirme ile kule ve kill skorlarını da almasını bilerek oyunda kendini bir hayli rahatlatıyor. DP karşısında geri düşer düşmez yeniden öne geçen 1907 Fenerbahçe ekibi bu defa Baron Nashor avantajını çok iyi kullanarak 5 kişiyle birlikte önce inhibitörler ve sonrasında Nexus'u da düşürerek ligdeki ilk galibiyetini alıyor.

MVP:



Maçın en değerli oyuncusu (MVP) ise oynadığı güzel 3/1/4 KDA'lık Ryze oyunu ile 1907 Fenerbahçe ekibinin orta koridor oyuncusu Frozen oluyor. Frozen'ın koridorda öne geçip oyunda etkisini hissettirmesinin altında da takımın ormancısı Chaser'ın rakip ormanda çaldığı güçlendirmeler olduğunu da eklemek gerek. Çünkü Chaser, Jarvan IV ile rakibi KaKAO'nun oyun başında tüm mavi güçlendirmelerini çalıp, KaKAO'nun orta koridoruna mavi güçlendirme kaynağı sunamamasını sağlamıştı. Dolayısıyla Frozen'ın MVP seçilmesinde Chaser'ın katkısının büyük olduğunu söyleyebiliriz.


Sporx Anasayfasına Dön