Arama Logo

2019 yılında futbolu bırakan yıldızlar

Yıllarca yeşil sahalarda hayranlıkla izlediğimiz yıldızlardan bir kısmı, geride bıraktığımız 2019 yılında futbolu bıraktı... Sizler için 2019'da futbola veda eden yıldızları bir araya getirdik..




35
WESLEY SNEIJDER
Galatasaray'da 4.5 yıl forma giyen Hollandalı yıldız, kariyerinde Ajax, Real Madrid, Inter, Nice ve Al Gharafa formalarını da giydi. Inter ile 2010 yılında Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanan Sneijder, çıktığı toplam  573 resmi maçta 152 gol atıp, 142 asist yaptı.
WESLEY SNEIJDER
34
PETR CECH
Çek futbolunun ve Chelsea'nin en önemli isimlerinden biri olan Petr Cech, Arsenal forması ile son maçına UEFA Avrupa Ligi finalinde Chelsea karşısında çıktı. Finalde kupanın Chelsea'ye gitmesine tanık olan Cech, futbolu bıraktıktan sonra Chelsea'de Performans ve Teknik Danışmanı olarak göreve başladı.
PETR CECH
33
ARJEN ROBBEN
Groningen altyapısında başladığı kariyerinde PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid, Bayern Münih formaları giyen Hollandalı yıldız, sezon sonunda futbolu bıraktığında ardında 1'i Şampiyonlar Ligi, 2'si Premier Lig, 8'i Bundesliga olmak üzere 32 kupa bıraktı.
ARJEN ROBBEN
32
LASSANA DIARRA
Kariyerinde Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Marsilya gibi kulüplerin formasını giyen Fransız futbolcu, Ligue 1'in son şampiyonu PSG'de aktif futbol yaşamını sonlandırdı.
LASSANA DIARRA
31
ROBIN VAN PERSIE
Formunun zirvesini Arsenal ve Manchester United formalarını giydiği dönemde yaşayan Hollandalı santrafor, iki kez Premier Lig'de gol kralı oldu. 2011-12 sezonunda Premier Lig'de "Yılın Oyuncusu" seçilen Van Persie 2015-18 arasında Türkiye'de Fenerbahçe forması giydi. Futbol severler aktif futbol hayatını, futbola başladığı Feyenoord'da noktalayan Van Persie'yi 2014 Dünya Kupası'nda İspanya'ya attığı golle anılarında yaşatmaya devam ediyorlar.
ROBIN VAN PERSIE
30
MARC JANKO
Kariyerinde bir dönem Türkiye'de Trabzonspor forması da giyen Avusturyalı santrafor, 36 yaşında İsviçre'de bıraktı.
MARC JANKO
29
FERNANDO TORRES
Kariyerinde Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea, Milan gibi takımların formasını giyen İspanyol forvet, kariyerinin zirvesinde olduğu dönemlerde Avrupa'nın en dominant golcülerinden biri profilinde oldu. İspanya'nın dünya futboluna sürece 4 yıllık hükümdarlığını EURO 2008 Finali'nde Almanya karşısında galibiyeti getiren golüyle başlatan Torres, son olarak Japonya'da Sagan Tosu forması giydi.
FERNANDO TORRES
28
ASHLEY COLE
Kariyerinde 6 yıl Arsenal, 8 yıl da Chelsea formalarını giyen İngiliz solbek, İngiltere Milli Takımı'yla 107 maç oynadı. İki Londra ekibiyle, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kupaları da dahil olmak üzere toplamda 19 kupa kazanan Ashley Cole, Crystal Palace, Roma, LA Galaxy ve Derby County formalarını da terletti.
ASHLEY COLE
27
MERT NOBRE
Ülkemizde Fenerbahçe, Beşitktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, BB. Erzurumspor, Gençlerbirliği formaları giyen Brezilyalı oyuncu 2006 yılında "Mert" adını alarak Türkiye vatandaşı oldu. Nobre'nin Türkiye'de 3 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunuyor.
MERT NOBRE
26
PATRICE EVRA
Senegal asıllı Fransız solbek Patrice Evra uzun yıllar Manchester United forması giydi. Monaco, Marsilya, Juventus ve West Ham United gibi Avrupa kulüplerinde oynayan Evra, 81 kez Fransa Milli Takımı için ter döktü.
PATRICE EVRA
25
SAMUEL ETO'O
Avrupa'nın bir çok dev kulübünde oynayan Kamerunlu yıldız, Türkiye'de ise Antalyaspor ve Konyaspor formalarını giydi. Kariyerinde kazandığı 4 Şampiyonlar Ligi, 4 Afrika yılın futbolcusu ve 4 gol krallığıyla beraber bir çok bireysel ve takım başarıları yakaladı. En son Katar Sports Clup formasını terleten Eto'o, Eylül ayında futbolu bırakma kararı almıştı.
SAMUEL ETO'O
24
YAYA TOURE

Fildişi Sahilleri futbolunun Drogba ile beraber ikon futbolcularından biri olan Yaya Toure, formasını terlettiği Barcelona ve Manchester City'de bir çok kupa kazandı. Yıldız orta saha 4 defa Afrika'da yılın futbolcusu seçildi. Bu sezon Çin'de Huanghai formasıyla futbola veda etti.

YAYA TOURE
23
XAVI HERNANDEZ
Barcelona ve İspanya futbolunun efsane isimlerinden biri olan Xavi Hernandez, sayısız başarılarının yanı sıra Katalan ekibinin kültürüne yadsınamaz bir katkıda bulundu. Xavi, son olarak Katar Ligi ekiplerinden Al Sadd forması giydi.
XAVI HERNANDEZ
22
BASTİAN SCHWEINSTEIGER
13 yıl boyunca Bayern Münih formasını giyen Alman orta saha, Bavyera ekibinin formasını 500 kez giydi, 68 gol attı ve 100 asist yaptı. Bir dönem Almanya Milli Takımı'nın da değişmez oyuncularından olan Schweinsteiger, milli takımda 121 maçta 24 gol attı. Kariyerini daha sonra Ada'nın yolunu tutarak Manchester United'ta sürdüren Bastian Schweinsteiger, en son Chicago Fire'da emeklilik kararını açıklamıştı.
BASTİAN SCHWEINSTEIGER
21
ROBERTO HILBERT
Kariyerinde Nürnberg, Stuttgart, Bayer Leverkusen gibi takımların formasını giyen Alman futbolcu, 2010-2014 yılları arasında Türkiye'de Beşiktaş'ta oynadı. Hilbert son olarak Greuther Fürth II forması giydi.
ROBERTO HILBERT
20
YOSSI BENAYOUN
39 yaşındaki İsrailli futbolcu, kariyerinin zirvesini Premier Lig'de forma giydiği West Ham United, Liverpool, Chelsea takımlarında yaşadı. Benayoun aktif futbolculuk hayatını ülkesi İsrail'de noktaladı.
YOSSI BENAYOUN
19
DIEGO FORLAN
Son olarak Honk Kong ekibi Kitchee'de forma giyen 40 yaşındaki Diego Forlan profesyonel futbol kariyerini noktaladığını açıkladı. Manchester United, Atletico Madrid ve Milli takımla unutulmaz performanslar ortaya koyan Forlan, kariyerindeki 582 maçta 221 gol kaydetti.
DIEGO FORLAN
18
DIMITAR BERBATOV
Manchester United, Tottenham, Bayer Leverkusen, Fulham ve Monaco gibi takımlarda oynayan Bulgar golcü, kariyerinde 243 gole imza attı. Bulgaristan Milli Takımıyla 78 maçta 48 gol kaydeden Berbatov, ülkesinin milli takım tarihinin en golcü oyuncusu konumunda.
DIMITAR BERBATOV