Haber Tarihi: 28 Mayıs 2019 04:07 - Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2019 04:07

AÖF sınav soru ve cevapları! 2019 AÖF bahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF final sınavları yapıldı. Peki AÖF sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki AÖF soruları ve cevapları belli oldu mu? İşte tüm detaylar...

AÖF sınav soru ve cevapları! 2019 AÖF bahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Abone Ol
AÖF final sınav sonuçları burada! 25-26 Mayıs tarihlerinde vize sınavları yapıldı. Peki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sonuçlar hakkında ne açıklama yaptı? Hangi gün saat kaçta açıklanacak? İşte tüm detaylarla sizlerleyiz...

AÖF SINAV SORU CEVAPLARI AÇIKLANDI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavına öğrenciler 25- 26 Mayıs 2019 tarihlerinde sınava girdiler. Hangi soruları doğru ya da yanlış cevapladıklarını öğrenmek isteyen AÖF öğrencileri sınav soru ve cevaplarının açıklamasını bekliyordu. 
AÖF bahar dönemi final sınavı soru ve cevapları yayınlandı. Şu an için Anadolu Mobil uygulamasından soru ve cevaplar görüntüleniyor. Öğrenciler Anadolu Mobil uygulamasını indirip bilgileriyle giriş yaparak soru ve cevapları öğrenebilir. Gün içerisinde soruların tamamının e-kampüs sistemine yüklenmesi bekleniyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açıköğretim Fakültesi AÖF sonuçlarına dair henüz bir açıklama yapılmadı. AÖF sonuçları açıklanır açıklanmaz resmi sitesinde sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

AÖF PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir.

Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.
AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;

Ders notlarının FF olmaması
Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,
Alttan kalan dersinin olmaması

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ İNTERNETTEN ALINIYOR MU? TIKLAYIN

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, yaklaşan vize sınavları öncesinde merakla sınav giriş belgelerini nasıl alacağını araştırıyor. AÖF sınav giriş belgesinde öğrencilerin sınava girecekleri merkez bilgisi yer almaktadır.

Öğrenciler, AÖF sınav giriş belgesi almak için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin öğrenci portalına giriş yapacak ve bu ekran üzerinden katıalcakları vize sınavları için sınav giriş belgesini alabilecek.


 



AÖF SINAVI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler, Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfalarından veya AÖF Bürolarından alabilirler.

AÖF ders geçme sistemi nedir, nasıl işler?

AÖF sınav sisteminde 100'lük sitem uygulanır. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. Başka bir deyişle ortalama trankripe eklenecek. Mezun olması içinde bu Kredilerin hesaplanması gerekecektir. Öğrenci eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak.

Geçilemeyen dersler ne olacak?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok