Haber Tarihi: 02 Ağustos 2020 05:59 - Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2020 05:59

2020 DGS sınav giriş yeri sorgulama? dgs sınav yeri

Dikey geçiş sınavı sınav yerler belli oldu ve bu şekilde sınav yerinizi öğrenebilirsiniz. Sınav yerinizi öğrenerek DGS giriş belgenizi alıp sınava gireceğiniz yeri önceden öğrenmeniz yararınıza olacaktır. DGS sınav yeri sorgulama konusunda yapılacaklar devam ediyor ve sınava gireceğiniz yeri öğrenerek daha kafanız rahat şekilde girebilirsiniz. DGS sınava giriş yeri nasıl öğrenilir haberimizden öğrenebilir ve sınav giriş belgesi çıkarma yapabilirsiniz.

2020 DGS sınav giriş yeri sorgulama? dgs sınav yeri
Abone Ol
DGS giriş için yapılması gerekenler belli oldu ve DGS sınav yerleri sorgulama ekranı açıldı. Sınav yeri öğrenmek için yapılması gerekenleri yaparak DGS sorgulama ekranını açabilirsiniz ve istediğiniz biçimde bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bigilere ulaşmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ÖSYM'nin internet sitesine ulaşmanız gerekiyor. DGS sınav yeri sorgulama konusunda yapacağınız adımları tarif ediyoruz.

DGS SINAV GİRİŞ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) soru sayıları ise 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 sorudur. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) süresi 140 dakika olarak belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.



DGS KİMLER BAŞVURABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.


Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok