2020-21 NBA sezonunun ilk bölümü duyuruldu!

2020-21 NBA sezonunun 22 Aralık'ta başladığı gece, Brooklyn Nets ile Golden State Warriors'ın ve son şampiyon Los Angeles Lakers ile LA Clippers'ın kozlarını paylaşacağı kaydedildi.

Haber; Sporx.com, Fotoğraf; NBA.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
2020-21 NBA sezonunun ilk bölümü duyuruldu!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
03 Aralık 2020 11:12
Son güncelleme 03 Aralık 2020 11:14
2020-21 NBA sezonunun 22 Aralık'ta başladığı gece, Brooklyn Nets ile Golden State Warriors'ın ve son şampiyon Los Angeles Lakers ile LA Clippers'ın kozlarını paylaşacağı kaydedildi.

Sonraki gece ise, iki muhtemel playoff karşılaşması oynanacak. Milwaukee Bucks ve Boston Celtics'in kapışmalarının ardından Phoenix Suns, Dallas Mavericks ile oynayacak.

Lig ayrıca öncesinde Noel Günü programını da yayınlamıştı. Gün, Miami Heat'in Zion Williamson ve New Orleans Pelicans'ı ağırlamasıyla başlayacak.

Sonrasında ise ikişer MVP ödülüne sahip olan Stephen Curry ve Giannis Antetokounmpo, Golden State Warriors - Milwaukee Bucks karşılaşmasında yer karşı karşıya gelecekler.

Bir sonraki karşılaşmada Kyrie Irving, Brooklyn Nets'in bir üyesi olarak eski takımı Boston'da ilk maçını oynayacak ve son şampiyon Lakers, gelecek vaat eden Mavericks ekibine ev sahipliği yaparken, başrolde LeBron James ve Luka Doncic arasındaki düello en dikkat çeken unsur olacak.

Günü, Clippers ve Denver Nuggets arasındaki bir playoff ikinci turu rövanşı kapatıyor olacak.



Lig, KOVID-19 salgını nedeniyle gerekirse telafi maçları için esneklik sağlamak adına, takvimi bölümler halinde yayınlamayı planlıyor. Lig, Orlando'daki bir bubble ortamında 2019-20 sezonunu güvenli bir şekilde tamamlarken, NBA gelecek sezonu her takımın kendi iç bölgesinde yer alacak şekilde düzenlemeyi tercih ediyor.

Geçtiğimiz sezonun sonu ile bu yeni sezonun başlama tarihi arasındaki ölü sezon, lig tarihindeki en hızlı dönem olsa da, NBA mümkün olduğunca geleneksel programına geri dönmek ve sezonu, yaz aylarında Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyatları'ndan önce tamamlamak istiyordu. Bunu yapmak için lig, normal sezon maçlarının sayısını 82'den 72'ye düşürdü ve Indianapolis'teki All-Star Hafta Sonunu 2024'e erteledi.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam