Haber Tarihi: 18 Mayıs 2018 05:17 - Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018 05:17

2018 Ramazan ayında, hangi hoca hangi kanalda? Ramazan ayı tv programları saatleri

Ramazan ayında bu yıl hangi hoca hangi kanalda yayınlanacak sorusunun yanıtını arayanlar bu habere dikkat. İşte Ramazan ayındaki sahur programlarının kanalı ve saatleriyle sizlerleyiz.

2018 Ramazan ayında, hangi hoca hangi kanalda? Ramazan ayı tv programları saatleri
Abone Ol
Ramazan ayındaki programların kanalları ve saatleri belli oldu! Ramazan ayının başlamasıyla birlikte birçok kanalda iftar ve sahur programları yayınlanıyor. Peki hangi kanalda kimler çıkacak? Nihat Hatipoğlu hangi kanalda yayınlanacak? İşte tüm merak edilenlerin yanıtlarıyla sizlerleyiz.
RAMAZAN AYI HANGİ KANALDA HANGİ HOCA VAR?
ATV Ramazan Programı: ATV senelerdir sürdüğü geleneğini bozmayarak bu senede ekranında Nihat Hatipoğlu'ya yer veriyor. Geçtiğimiz sene ATV; Nihat Hatipoğlu ile İftar ve Nihat Hatipoğlu ile Sahur programlarının içinde Nihat Hatipoğlu Sorularınızı Cevaplıyor, Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru ve Nihat Hatipoğlu ile Kur'an ve Sünnet gibi alt başlıklara yer veriyordu. Nihat Hatipoğlu, bu sene ise aynı şekilde Ramazan Ayı boyunca Sultanahmet Meydanı'nda her gün saat 19.45'te İftar Özel, 01.00'da ise Sahur Özel programları ile ekran karşısında olacak.

Show Tv Ramazan Programı: Show Tv önümüzde ki Ramazan boyunca ekranlarında, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile İftar Vakti ve Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Sahur Vakti programlarına yer veriyor. Kur'an okumaları, çeşitli değerli konuklar ve canlı bağlantılar ile sürecek olan yayında izleyicilerin merak ettikleride cevaplanacak. Prof. Dr. Ramazan Ayı boyunca her gün saat 02.15'te Sahur Vakti, 20.00'da ise İftar Vakti programları ile sevenleri ile buluşacak.

Kanal D Ramazan Programı: Kanal D geçtiğimiz seneye göre bir değişiklik yapıp bu sene ekranlarında Mehmet Fatih Çıtlak'a yer veriyor. Aynı zamanda diğer kanallardan farklı olarak yalnızca sahur programı yapıyor. M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti, Ramazan boyunca her gün 01.45'te Kanal D ekranlarında olacak.

FOX Tv Ramazan Programı: Ekranlarında Kanal D gibi yalnızca sahur programına yer veren Fox Tv, önümüzdeki Ramazan Ayı boyunca saat 01.30'da Fatih Savaş ile Sahur Sohbetleri programını ekranlara getirecek.

Trt 1 Ramazan Programı: Ramazan Ayı boyunca Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınla izlenebilecek Ramazan Sevinci programı Bekir Develi'nin sunumu ile saat 19.00'da ekranlara geliyor olacak. Sahur Bereketi programı ise saat 02.00'da Ali Bektaş'ın sunumu ile Ayasofya Meydanı'ndan izleyicilerle buluşacak.

Star Tv Ramazan Programı: Star Tv, hem bestekar hem de hafız olan Halil Necipoğlu ile sahur vaktinde Ramazan Bereketi isimli programı yayınlıyor olacak. Kur'an okuması, tasavvuf müziğinden dinletiler ve ünlü konukların yer alacağı program her gün saat 02.30'da başlayacak.

Kanal 7 Ramazan Programı: Kanal 7, Ramazan Ayı boyunca 3 farklı program ile 3 farklı hocaya yer veriyor olacak. 19.00'da Muhsin Bay'ın sunumu ve Necmettin Nursaçan'ın sohbetiyle İftar Saati programını, 01.45'te Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti programını ve 06.00'da ise Prof. Dr. Cevat Akşit ile Hayat Dersleri programını ekranlara getiriyor olacak.


TELEVİZYONLARDAKİ MUKABELE PROGRAMLARI

Kur'an'ın Allah tarafından indirildiği şekilde muhafazası, ayet ve surelerin tertibinin doğru olarak tesbiti ve bunun kontrolü için Cibril (a.s) her sene Ramazan ayında, bir rivayete göre Ramazan ayının her gecesinde, Hz. Peygamber (s.a.s)'a gelirdi. Hz. Peygamber (s.a.s.) Kur'an ayetlerini Cibril'e okurdu. Buna "arz" denir. Aynı ayetleri, mukayese için, bir de Cibrîl (a.s) okurdu ki buna da "mukabele" denir. Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyenler, mukabele yaparak Kuran-ı Kerim hatim sevabı kazanmak istiyorlar. Peki hangi televizyon kanalında saat kaçta mukabele programı var?

TRT Diyanet (saat: 10.30)
Kanal 7 (saat 03.45)
Semerkand TV (saat 14.00)
TRT 1 (saat 03.55)



MUKABELE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hz. Muhammed'e 610 yılında ilk vahyin gelişiyle başlayan Kur'an'ın indiriliş süreci, 632 yılına kadar, yaklaşık yirmi üç yıl devam etti. Peygamberimizle Cebrail, her yıl ramazan ayında bir araya gelerek, o güne kadar indirilen Kur'an ayetlerini, karşılıklı olarak okurlar. Önce Cebrail okur Peygamberimiz dilerdi. Daha sonra da Peygamberimiz okur, Cebrail dinlerler. Bu durum Peygamberimizin vefat ettiği yıl 632 de iki kez tekrarlandı. Böylece Kur'an ayetlerinin unutulmasına meydan verilmemişti. Peygamberimizin bu davranışını kendilerine örnek alan Müslümanlar, bunu dini bir gelenek olarak günümüze kadar sürdürmüşlerdi.

MUKABELE NASIL OKUNUR?

Mukabele karşılık verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesi anlamına gelen mukabele okumanın adabı sırasıyla şu şekilde olmalı: Okumaya başlamadan önce ağzı misvakla temizlemek. Kur'an'ı mescit veya bir başka temiz yerde okumak. Kıbleye yönelmek. Allah Teala'nın: "Kur'an okuyacak olduğun zaman,kovulmuş şeytandan Allah'a sığın" ayeti (Nahl, 98) mucebince Kur'an okumaya başlarken euzü çekmek. Tevbe Suresi hariç her surenin başında besmele çekmek. Okunan Kur'an ayetlerini huşu ile dinleyip anlamları hakkında düşünmek. Sesi güzelleştirmek ve Kur'an'ı tane tane okumak. Aceleci davranmamak. Med kaidelerine uymak.



RAMAZAN'DA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?


* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz'in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur'an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok