Haber Tarihi: 20 Haziran 2018 03:11 - Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018 03:11

2018 EBA kurs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? EBA öğrenci sayfası girişi

EBA yaz kursu başvuruları ne zaman ve yapılacak? sorusunun cevabını haberde bulabilirsiniz. EBA yaz kurs başvurusu ve EBA öğrenci girişinin tüm detayları ayrıntılarla burada.

2018 EBA kurs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? EBA öğrenci sayfası girişi
Abone Ol
EBA yaz kurslarının başvuru sürecinin başladı! Peki başvurular için son tarih nedir? EBA kurslarından kimler faydalanabiliyor? Kurslar ne zaman başlayacağına dair ne açıklama yapıldı? İşte tüm merak edilenlerin yanıtı...

EBA e-Kurs girişi https://e-kurs.eba.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılıyor.

 EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EBA'nın resmi sitesi www.eba.gov.tr girdikten sonra E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi gelecek. Buradan öğreciler için eba girişi seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

Daha sonrasında karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecek.

Buradan da e-okul bilgileri seçeneğini işaretleyerek T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sistemini doldurmanız gerekecek. İlgili alanları doldurduktan sonra giriş yap seçeneğine basarak sistem içersine girebilirsiniz.

Sistem içinde yine e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gözükecek. Sistem üzerinde bilgilerimi güncelle seçeneğine bastıktan sonra öğrenci işlemleri menüsünden kurs tercih sekmesine tıklayarak kurs tercihleriniz yapabilirsiniz. Ders seçimi bttikten sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işleminizi bitirebilirsiniz.

EBA YAZ KURSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

EBA yaz dönemi kurslarında başvuru işlemleri 18 Haziran ve 24 Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak. Başvuru işlemlerinin ardından dersler de 2 Temmuz 2018'de başlayacak. EBA kursları için sınıfların mevcudu 10'dan az olamaz ve 20 öğrenciyi de geçemez. Kurs için öğrenci sayısının 20 üzerinde olması halinde yeni bir sınıf açılabilir. EBA kurslar için tek sınıf ayrılmışsa, sınıfın kapasitesine dikkat edilerek kurs için sınıftaki öğrenci sayısı yirmi beşe kadar çıkartılabilir.


KİMLER EBA'YA BAŞVURABİLİR?

EBA kurs başvurusu; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri ile mezun durumunda bulunan öğrenciler tarafından yapılabilir. Örgün öğretim öğrencileri, okullarından şifrelerini alarak kurs için başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alabilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden temin ederek kurs başvurularını yapabilirler.




EBA E-KURS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA e-Kurs girişi https://e-kurs.eba.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılıyor. Belirtilen linki açtığınız zaman karşınıza birkaç tane giriş yöntemi sunuluyor. Öğretmenler ve öğrenciler için belirtilen yöntemlerden size uygun olan hangisi ise onu seçerek giriş yapabilirsiniz.

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ

4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması

"Öğretmen" konulu 4. EBA Kadraj Yarışması'nın başvuruları 10 Ocak-2 Nisan 2018 tarihleri arasındadır.

Yarışma Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

2. EBA Resim Yarışması

"Öğretmen" konulu 2. EBA Resim Yarışması'nın son başvuru tarihi 30 Mart 2018'dir.

Yarışma Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.

"EBA SENARYO" 1. KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI

"Millî, Manevi, Kültürel ve Evrensel Değerler" konulu "EBA Senaryo" 1.Kısa Film Senaryo Yarışmasında eserlerin yüklenme tarihi 26 Şubat – 16 Mart 2018'dir.

Yarışma Türkiye genelindeki Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmenleri kapsamaktadır.

4. EBA Kısa Film Yarışması

"ÖĞRETMEN" konulu EBA Film 4. Kısa Film Yarışmasında eserlerin yüklenme tarihi 26 Mart – 09 Nisan 2018'dir.

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURU ŞARTLARI

1. Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.

7. Resmi örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

EBA NEDİR?

Fatih Projesi'nin önemli bileşenlerinden biri olan EBA, mekan sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli internet portalı olarak kabul ediliyor. EBA'ya bir öğretmen istediği içeriği yükleyebilirken, başka öğretmenler tarafından oluşturulan not ve sunumlara da ulaşılabiliyor. Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir.

17 milyonu aşkın öğretmen ve öğrenciye hitap eden portal, 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla aktif bir biçimde hizmet veriyor. EBA, öğretmen ve öğrenci için sadece kaynak erişimi değil kendi çalışmalarını da sunabilecekleri bir ortam olma niteliğini taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamasıyla EBA'nın mobil uygulamasının yenilendiği vurgulandı. Yeni EBA'nın akıllı telefonlarda 1 Aralık 2016 itibarıyla yenilendiği vurgulanan açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunulan yeni EBA'da haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin "içerik" başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlandığı belirtildi.

EBA Haber Modülü'nün de sosyal medyada paylaşılabilir hale getirildiği bildirilen açıklamada, EBA'nın söz konusu sürümünün mobil uygulamaya açılmasının sunduğu önemli yeniliklerden biri olduğu kaydedildi.

EBA NASIL KULLANILIR?

EBA'nın içindeki ses, video, haber gibi modüllere ulaşmak çok basit. EBA sistemini aşağıdaki linkten açıp giriş yapan kullanıcılar, EBA Derslerine, EBA paylaşımlarına ve uygulamalarına çok çabuk şekilde ulaşabiliyor.

 

KURSLARA KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Kurslara, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi/özel, ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

Resmi örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler, açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

Resmi örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden "E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü'nden kurs başvurusu yapar.

EBA KURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

EBA ÜYE OLMA | E
BA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

EBA AMACI? | Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA KURS VE DERS İÇERİKLERİ

MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imk,nı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye'nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok