2017, TURKSPORU'nun yılı oldu

Kurulduğu ilk günden beri Türkiye'de sporun en büyük destekçisi olan Turkcell'in desteklediği TURKSPORU altın yılını yaşadı. A Milli Futbol Takımı iletişim sponsorluğu ile başlayan yolculuğunda 25 branşta 34 binden fazla sporcusuna destek veren Turkcell'in desteklediği milli sporcular Türkiye'ye ilkleri yaşattı. Atletizmde Ramil Guliyev ile Dünya şampiyonluğu yaşayan TURKSPORU, Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğuyla gururlandı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
2017, TURKSPORU'nun yılı oldu
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
29 Aralık 2017 13:31

Kurulduğu günden bu yana aynı coşku içinde TURKSPORU'na desteğini sürdüren Turkcell'in sponsorluğunda Türk sporcular, 2017 yılında büyük başarılara imza attı. 2002'de spor sponsorluklarına başlayan Turkcell'in bu desteği sayesinde ay-yıldızlı sporcular Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayarak bayrağımızı gönderin en üstüne taşımayı başardı.

Ramil Guliyev, bir ilki başardı

TURKSPORU'nun tarihi başarılarından biri Turkcell'in Atletizm Federasyonu ile yaptığı işbirliği sayesinde geldi. Ramil Guliyev, Londra'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede Dünya şampiyonu olarak Türkiye atletizm tarihinde bir ilki başardı. Aynı şampiyonada 400 metre engellide yarışan Yasmani Copello, gümüş madalya kazanarak bir parlak zaferin altına daha imzasını attı.

Ampute Milli Takımımız tarih yazdı

Türkiye'nin büyük bir coşku ile kutladığı bir diğer Avrupa şampiyonluğu ise Ampute Milli Takımı'nda geldi. Turkcell'in ana sponsorluğundaki Türkiye Ampute Futbol Takımı, Türkiye'de düzenlenen EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda, finalde İngiltere'yi yenerek ülkemize tarihinin ilk Avrupa Şampiyonluğunu kazandırdı.

Mizgin Dünya, Ümit Avrupa şampiyonu

TURKSPORU'nun bir diğer Dünya şampiyonluğu ise Mizgin Ay'dan geldi. Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda yarışan milli sporcu Mizgin, kızlar 100 metrede altın madalya kazanarak bu kategoride kürsünün ilk basamağına çıkan ilk atletimiz oldu. Mizgin Ay, aynı şampiyonada 200 metrede de bronz madalyanın sahibi oldu.

Turkcell'in Türkiye Yüzme Federasyonu ile yaptığı işbirliğinin meyveleri de yine 2017 yılında geldi. İsrail'in Netanya kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Ümit Can Güreş, 50 metre kelebekte Türkiye rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Turkcell Gelibolu Maratonu'nda barışa koştular

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye'nin 'barış' temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu yerli ve yabancı binlerce sporcunun katılımıyla büyük bir coşkuyla koşuldu. Geçtiğimiz yıl oluşturulan Turkcell Barış Ormanı'na bu yıl 10 bin fidan daha dikilerek 'barış' daha da büyütüldü.   

Turkcell'in kurulduğundan bu yana kesintisiz sürdürdüğü TURKSPORU'nun 2017'de eriştiği başarıların bazıları şöyle:

- Futbolda Süper Kupa, Turkcell'in isim sponsorluğunda 11. kez düzenlendi.

- Basketbol Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda 5. olarak hem önemli bir başarıya imza attı hem de 2018'de gerçekleştirilecek Dünya Basketbol Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti.

- Turkcell'in adını verdiği Turkcell Platinum Bosphorus Cup'ın 16.sı gerçekleştirildi. İstanbul Boğazı'ndaki yarışa yerli yabancı 1000 yelkenci katıldı.

- İstanbul Kemer Country Golf Kulübü'nde bu sene üçüncüsü düzenlenen Turkcell Platinum Golf Turnuvası'nda 200'ü aşkın golf sever şampiyonluk için mücadele verdi.

- 2013'te Turkcell ile Görme Engelli Federasyonu işbirliği ile yaratılan 'Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde Çankaya Belediyesi bir kez daha şampiyon olmayı başardı.

- Dünya futbolunun patronu FIFA'nın Türkiye'de ilk resmi E-spor turnuvalarını düzenleme hakkını verdiği entegre oyun platformu Gamecell ve EA Sports birlikte düzenlediği FIFA17'nin ilk resmi Türkiye Şampiyonası'nın finali Gaming İstanbul Fuarı'nda (GIST) yapıldı.

- Turkcell, Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yarışan milli atletler Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda takım halinde üçüncü sırayı elde etti. Ay-yıldızlı sporcular 3'ü altın, 8 madalya kazanırken, iki Türkiye rekorunu da geliştirdi.

- Belgrad'ta düzenlenen 34. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 3000 metrede mücadele eden Yasemin Can, 8.43.46'lık derecesiyle Türkiye rekoru kırdı ve Avrupa ikinciliğini kazanmayı başardı.

- Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017), snowboardda kızlar büyük slalom finalinde Türk sporcu Aydan Karakulak bronz madalya kazandı. Karakulak, EYOF'un kış organizasyonları bölümünde tarihte madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. Aydan'ın yanı sıra hem sürat pateni erkekler 1000 metrede Hazar Karagöl hem de curling kadınlarda da Türkiye Milli Takımı, gümüş madalya kazandı.

Turkcell'in destek verdiği spor branşları;

o   Futbol Milli Takımlar Ana Sponsoru

o   Basketbol Milli Takımlar Ana Sponsoru

o   Engelli Futbolu Ana Sponsoru

o   Türkiye Yüzme Federasyonu Ana Sponsoru

o   Türkiye Atletizm Federasyonu Ana Sponsoru

o   Türkiye Yelken Federasyonu Ana Sponsoru

o   Bedensel Engelli Yelken Federasyonu Ana Sponsoru

o   Yelken Özel Turnuva Sponsoru

o   Golf Özel Turnuva Sponsoru

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam