Tahkim'den F.Bahçe'ye müjde! Ama nasıl?

Tahkim Kurulu Şanlıurfa'nın kararını bozdu... Medya haberi "F.Bahçe'ye müjde" diye gördü. Haber doğruydu ama gerekçesi karıştırıldı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Tahkim'den F.Bahçe'ye müjde! Ama nasıl?
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
04 Şubat 2014 16:59
Tahir Kum yazıyor...

Haber hafta sonuna damgasını vurdu…
Haberin konusu , Tahkim Kurulu’nun PFDK’nın Şanlıurfasporla ilgili verdiği kararı bozması.
Haberin başlığı ; “F.Bahçe’ye Tahkim Kurulu’ndan müjdeli haber”
Buraya kadar normal.
Yorum doğru, başlık doğru...
Ama ya medya tarafından "F.Bahçe'ye müjde" haberine gösterilen "gerekçe" ?
İşte orası komik, hatta skandal da diyebiliriz !
Nedeni,bir çok medya kuruluşumuzun bu haberi okuyucularına “Tahkim olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan Şanlıurfa ile ilgili kararı bozdu, aynı konuda itirazları bulunan Fenerin umutları arttı” sözleriyle duyurması.
İşte anormal ve komik olan burası...
Komik , çünkü Şanlıurfa kararının F.Bahçeye emsal hale gelmesi, Urfanın saha olaylarından aldığı ve kaldırılan seyircisiz oynama cezası değil, çirkin ve kötü tezahurattan aldığı ve nevi değiştirilen para cezasıdır.
Tahkim’in bu kararında F.Bahçeye emsal olacak taraf, çirkin ve kötü tezahürattan PFDK tarafından Şanlıurfaya verilen 52 bin tl’lik para cezasının Tahkim Kurulu tarafından 13 bin tl olarak değiştirilmesidir…
Yani Tahkim’in çirkin ve kötü tezahürat ihlaliyle ilgili talimatın değişmesinden sonra Şanlıurfa takımının bu sezon bu ihlalle ilgili aldığı cezaları sıfırlamasıdır.
Tahkim’in bunu da Ş.Urfaya PFDK’nın 3.ihlal üzerinden verdiği cezayı kaldırıp 1.ihlal üzerinden vererek değiştirmesidir.
Haliyle F.Bahçe’nin PFDK tarafından çirkin ve kötü tezahürattan 5.ihlal nedeniyle aldığı 1 maçlık ceza, Tahkim Kurulu tarafından talimat değişikliğinden sonraki ilk ihlal olmasından dolayı 1.ihlal sayılıp 1 maçlık seyircisiz cezası, 40 bin tl para cezası olarak değiştirilerek onanacaktır.
Ama acı olan ; bir kısım medyanın bu gafına aynı zamanda ortalıkta dolaşan bazı uzman spor hukukçularımızın da eşlik etmesidir.
GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Yasal Uyarı: Bu haber kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tümü
 Reklam