E-bilete elbette "evet"

Bir türlü önünü alamadığımız tribündeki "rant" ve "şiddetin" kökünü kuruyacak e-bilet kimlerden ne götürecek kimlere ne getirecek ?

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
E-bilete elbette 'evet'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
18 Nisan 2014 12:02
Tahir Kum yazıyor…

Adeta dört bir koldan e-bilet sistemine saldırı var…
Görünen o ki saldırılar profesyonelce… Ortadaki olay basit bir taraftar tepkisi değil, sağlı sollu bir saldırı (!), profesyonel bir karalama kampanyası var…
Aklı selim herkes Türk futbolunun en büyük kanayan yarası olan tribünlerdeki şiddet ve düzensizliği kökünden kurutacak olan bu sistemin arkasında….
Nasıl olmasın ?
Ama rant, şiddet ve menfaat yanlısı olanlar elbette musluklarının kurutulacak olmasından rahatsız…
E-biletin önündeki engel büyük…
Bu, bir nevi futbol anayasasının değişmesi gibi bir şey… .
Bu değişim olur; olacakta ama sanıcılı olacağı kesin. Öyle de oluyor...
Çünkü bu değişimi istemeyenler var.
...
Peki bunu istemeyenler kimler ve neden e-bilete karşılar?
Soruyorum size ;
Yıllarca bu bilet satışını tekelinde bulunduranlar bu sisteme karşı olmaz mı?
O gelirlerinin neredeyse yüzde 60’ını futbol biletlerinden karşılayanlar… O kulüplerin bilet satışından elde ettikleri hasılatın yüzde 10’unu alanlar bu değişime razı olur mu? Buna karşı koymaz mı?
Soruyorum size ;
Kayıt dışı ve karaborsadan beslenen o yönetici ve taraftar grupları e-biletin gelmesini ister mi?
Bu “oyunlarının” bilet satışlarının tek kayıt sistemine geçilmesiyle bozulacak olmasından bu “gruplar” rahatsız olmaz mı ?
Vergilendirilmeyen bilet kazançları, el altından satılan biletler, satışa çıkmadan karaborsa üzerinden yüksek fiyata satılan biletlerin oluşturduğu bu büyük ekonomiye e-biletin darbe vuracak olması bu “çıkar gruplarını” rahatsız etmez mi?
Meydana getirdikleri şiddetle, küfür ederek, olay çıkartarak, saha kapattırmakla kulüp yönetimlerini bugüne kadar tehdit ederek adeta esir alanlar e-biletin getirdiği gelişmiş güvenlik sistemiyle ellerindeki çok önemli şantaj malzemesinin gitmesinden rahatsız olmayacaklar mı?
...
Sadece onlar mı ?
Öteden beri gözü bu e-biletin üzerinde olan o iş çevreleri… Onların da uzanamadıkları ciğere her daim kullandıkları iletişim araçlarıyla mundar demeleri ve dedirtmeleri anormal olmasa gerek!... Kimler mi? Bunu bugün e-biletin veya bir diğer adıyla Passolig’in medyadaki yansımalarından da kestirmek mümkün.
...
Bir türlü önünü alamadığımız tribündeki şiddetin ; kulüplerin en büyük kanayan yarası olan beleşçilerin; bu işten büyük rantlar elde eden karaborsa çetelerinin köküne kibrit suyu dökecek böyle bir sisteme sizce gerçek taraftarın karşı çıkması mümkün müdür ?
Düne kadar komisyon vb. nedenlerden dolayı neredeyse yüzde 10’luk kesintiye uğrayan hasılatların tamamının bu sistemle artık kulüplerimizin kasasına girecek olmasına, kulüplerimizin karşı çıkması mümkün müdür?
...
En azından bugün Beşiktaş kulübünün, profesyonellerinden kulüp başkanlarına kadar ellerindeki tüm iletişim imkanlarıyla e-bilet konusunda gösterdiği gayret “bu sistemin aslında kimlere karşı mücadele olduğunu” gayet açıkça göstermiyor mu !...
Onlar destekliyorlar çünkü, bu işten kulüpler kazancak; haliyle Türk futbolu kazanacak.
Bazıları ise karşılar çünkü bu işten tribün çeteleri kaybedecek, karaborsacılar kaybedecek, kulüplere karşı şiddeti tehdit olarak kullanıp bilet üzerinden rant sağlayanlar kaybedecek… Haliyle bazılarının muslukları kapanacak.
...
Yeni bir Türk futbolu için yeniliğe ihtiyacımız var.
Elbette ranta şiddete HAYIR, e- bilete EVET! 

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam