Galatasaray'da son durum

Ben hala transfer yapılacağına inanmıyorum ama duyumlarım şu; Belçikalı Buffel, Ajax'ın sol açığı ve Alman bir futbolcu.

Haber; Sporx.com Yazarlar
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Galatasaray'da son durum
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
01 Ağustos 2005 10:11
Bursaspor maçından önce söyleyeceklerim var; Transfer; Galatasaray transferde Altan'ı aldı Ragıp'ı tezgahta bıraktı... Sonrasında 60 gün süreyle aya iple kelek çekti! Gele gele Sasa Iliç geldi.. Bir de Mondragon'u yeniden satın aldı Hepsi bu! İliç hakkında yorum yok!! Ben yabancı hakkımı İliç'e kullanmam. Bizde onun gibi bir dolu genç var, hem de genç! Mondragon'a da yılda 900 bin dolar verilecekti, Mondragon kazan kaldırınca fiyatı 1.250 milyon dolara çıktı. Artı maç başı da cabası. Mondragon her yıl iki üç yüz bin dolar için bu tantanayı yapıyor yönetim de el pençe divan duruyor. Mondragon'un cilveleri doğaldır, sen adamın parasını aşağı çekersen o da yukarı çekmek için sana yokuş yapacak. Beni üzen Galatasaray yönetiminin beceriksizliği. Ağlayan çocuğa meme veriyorlar, ağlamayana selam bile vermiyorlar. Peekiii.... Niye Ergün'e aynı şekilde yaklaşılmıyor, Niye Kaptan Bülent dışlanıyor' Ne günahı var Türk çocuklarının' Canaydın hala transfer peşinde Başkan bütçeye uygun adam arıyor ama nafile o paraya iyi oyuncu yok. Bir bakıma Canaydın da haklı çok fazla para verir oyuncu alırsam takımın dengesini bozarım diye korkuyor. Haklıdır. Ama iyi oyuncu da alamazsan taraftarın ruh dengesini bozarsın! Canaydın bunu bilmiyor! Yönetimdekiler huzursuz Canaydın transfer işine Bülent Tulun ve kısmen de Ergun Gürsoy dışında hiç kimseyi karıştırmıyor. Diğer yöneticiler de bir çok oyuncu için transfer teklifi getiriyorlar ama başkan bunları hiç dikkate almıyor. Bu yüzden yönetim içinde sıkıntı had safhada... Herkes birbirine kerhen selam veriyor. Aslında kimsenin arasında belki kişisel bir şey yok ama Galatasaray için ortak bir düşünce oluşturulamadığı için sıkıntı var. Hatta birkaç isim istifa edecekti zor durdurdular... Az kalsın yönetim dağılıyordu. İçlerinden bir tek Adnan Öztürk Ribery rezaletinden sonra bastı istifayı... Durum kritik ama; Canaydın Nuh diyor peygamber demiyor. Kimseyi dinlemiyor. Son transfere atağında üç isim var; Canaydın, Bülent Tulun, Haim Fresco., ötekiler figüran! Zaten Tulun da Fresco da misafir sanatçı onlar yönetim dışından. Yönetim işte bunun için hırs küpü; biz seçildik onlar gündemde diye kahroluyorlar. Canaydın ise 'one man show' yapıyor. İşler kötü giderse bu kez de Gerets suçlu alacak'

Son transfer hamlesi Kily Gonzales
Gerets illaki iki star oyuncu istiyor. En çok da Pires ve Solari'yi istedi.... Olmadı. Ben hala transfer yapılacağına inanmıyorum ama duyumlarım şu; Belçikalı Buffel, Ajax'ın sol açığı ve Alman bir futbolcu... İsim vermiyorum. Fiyat tırmanıyormuş. Stratejik önemi açısından isim vermiyorum bağışlayın beni ama transfer edeceklerine de inanmıyorum! En önemli isim ise hala Kily Gonzales onda sorun yokmuş ama takım içi dengeler bozulmasın diye ince elenip sık dokunuyor. Yüksek fiyata kılıf aranıyor.

Gerets ne diyor'
Her hoca gibi Gerets de güdümlü! Bülent Tulun, Başkan Canaydın'ın direktifleri doğrultusunda daha işin başında Gerets'le konuşmuş ve şunu demiştir; - 'Bak paşam! Bizde başkan her şey demektir. Ayrıca bizim başkan da çok inatçıdır. Şimdi anlaşırsak sen de Galatasaray'a hoca olursan çok pahalı transfer istemek yok! Biz alıyoruz aldıydık derken lig başlayacak elindeki kadro ile idare edeceksin! Bir transfer yapabilirsek ne ala!...' İsmim gibi biliyorum ki böyle oldu. Şimdi Gerets de bir şey diyemiyor... Ufak ufak şakayla karışık dokunduruyor. Basına takılıyor, baskı yapın da yönetim transfer yapsın diyor, Bu kadro ile şampiyonluk zor ama mücadele edeceğiz diyor, Söz verdikleri arabayı bile alamadım ama bu şaka diyor, İlle de kanat isterim ama... diyor, Hasan Şaş saçlarımı ağartacak diyor, Duran toplarda sorunumuz var diyor, Daha ne desin... Ama sonra da dönüp; Hakan Şükür'e bayılıyorum, 10 yıllık antrenörüm bu kadar kısa sürede form tutan takım görmedim diyor!

Bursaspor maçında formu gördük!
Vememiş Mabut neylesin Mahmut! Gerets elindeki mevcutla ancak bu kadar yapar Tıpkı Hagi gibi... Önemli olan hocayı göndermek değil, takımı güçlendirmektir. Galatasaray üç senedir bunu beceremedi. Bir gün önce Fenerbahçe Everton'a beş çekerken Galatasaray Bursaspor'a gol atamadan 2-0 yenildi... Bu hafta lig başlıyor, Konya da yeşil-beyaz! Allah korusun... Acayipime gitti... Kaleci Aykut iki aydır idmanda ter dökerken Mondragon name çekti, bu maçta kaleyi Mondragon korudu. Gerets de eyyamcı! Galatasaray amatör takım gibi koşuyor, sonucu değiştirecek adamı yok. Sabri, İliç, Saidou ve Altan'dan kurulu orta alan durmadan top kaybediyor. Necati, Hakan Şükür ikilisi ismen iyi cismen idare lambası... Galatasaray'ın yediği gol defans hatası... Penaltı doğru. Uyarıyorum bu yıl Song-Tomas ikilisinden endişeliyim. Tomas kötü başladı. Yine bir hata yaptı gol geldi. İkinci gol de defans hatası, Mondragon ise Veli'den bacak arası yedi... Kim Veli' Değerde ağır, parada hafif veli! Bursaspor Başkanı Levent Kızıl iyi bir takım kurmuş, hiç de 2. Lig takımı gibi değiller. Hepsini kutluyorum. Maç sırasında oyuna girenler çıkanları hiç aratmadı. İşte ekip olabilmek budur. İşin garip yanı Galatasaray defansının yedeği yok! Allah korusun!... Göbekte sıkıntı var. Yeni transferlerden Altan en iyi olan. İliç hala kapalı kutu... Kutunun kapağı açılırsa hediye de çıkar, yay da fırlar suratınıza!... Bu kadar ihtiyaca rağmen Ragıp da tezgahta kaldı... Bu takıma Kily değil Speedy Gonzales gelse ne olur! Gerets'in işi zor! Benim de ümidim Hasan Şaş'ta... Aklını başına alır da oynarsa bu yıl Galatasaray'ın starı olur. Biliyorum yine bana kızacaksınız ama; Süren'in uluslar arası kadrosunu gördükten sonra ikinci lig kadrosunu yenemeyen bu Galatasaray'ı neyleyim ben! Gaz vermekle takım yürüse, söz; Bütün sene depoyu ben doldurayım!

Galatasaraylı duruma alış!
Benden size tavsiye gerçekleri görün ve uçmayın! Bu yıl Galatasaray Nasrettin Hoca hesabı, göle maya çalıyor ya tutarsa diyor!... Ben de diyorum ki ya tutarsa! Çünkü rakipler de pek bir şey yapmadı. Hala onların da eksikleri var. Ancak Fenerbahçe bir adım önde... İYİ ÇALIŞAN BAŞARACAK!

KISA... KISA.... KISA...
Seyrantepe projesi Ligler başlasın o topa da gireceğim. Ancak şunu bilin; Seyrantepe'nin 30 yıllık üst kullanım hakkı Galatasaray'ın. İhale açıldığında kim alacaksa Galatasaray'ın koluna girmek durumunda. Bu büyük bir avantaj! Borç durumu Ünal Aysal'a ödenecek 23.5 milyon dolar borç var. Ünal Bey bu alacaktan ötürü Galatasaray'dan yılda 4.5 milyon dolar faiz alıyor. AIG gitti, Ünal Aysal eldi. Ne değişti! Şimdi en büyük sorun bu. Ünal Aysal, Canaydın'a size İsviçre'den banka kredisi bulayım benim paramı yani 23.5 milyon dolarımı geri verin. Bana da yılda 4.5 milyon dolar ödeyeceğinize daha azını bankaya ödeyin diyormuş. Canaydın bu teklife sıcak bakıyormuş... İleride yine bu konuyla ilgili olarak çok detaylı bilgi vereceğim. O gün de gelecek. Şimdi ligler başlıyor. 100. Yıl Balosu Bu kadar zorluğun içinde keyifli günler de var. 4 Ağustos'ta Dolmabahçe Sarayı'nda 100. Yıl Balosu var. Kişi başı 1000 euro! Bin kişilik balonun davetiyeleri tükendi deniyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve de Galatasaray'ın eski başkanları protokolde... UEFA Başkanı ve 2. Başkanı da davetliler arasında. Baloya basın davetli değil! Taraftar için de bir şenlik düşünülüyor! O şenlik! Lig şampiyonluğu!...
GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam